Ο Α. Καραγιαννίδης για τα οικονομικά μιας θητείας στο Επιμελητήριο που ξεκίνησε καλά και κατέληξε ως… παρωδία!

Ο Οικονομικός Επόπτης, το ταμείο, η εισαγγελική εντολή και αυτοί που ήθελαν το καλό των... λίγων και όχι των πολλών!

«Ως οικονομικός Επόπτης  του Επιμελητηρίου Καβάλας σας ανακοινώνω τα οικονομικά αποτελέσματα της θητείας που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του  2011 και ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου 2017. Υπήρξε μία θητεία που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά κατέληξε, δυστυχώς, σε μία παρωδία. 

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να προφυλάξω, όσο μπορούσα, τα χρήματα από τις εισφορές των μελών μας. Αντέδρασα άπειρες φορές σε λογικές χαλαρότητας σχετικά με την διάθεση των χρημάτων. Προσωπική μου θέση πάντοτε ήταν, είναι και θα είναι, ότι τα χρήματα που δεν είναι δικά σου πρέπει να τα εκτιμάς και να προσπαθείς να πιάνουν τόπο όσο το δυνατόν περισσότερο. Παρέλαβα 110.000 ευρώ άνοιγμα (Δαπάνες που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε γιατί δεν είχαμε χρήματα το 2011) και παραδίδω περίπου 280.000. Άρα η διαφορά από αυτά που παρέλαβα με αυτά που παραδίδω ίσως να αγγίζει και τις 400.000 ευρώ.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή μου στην Δ.Ε. όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων που πέτυχα, παρά τον πόλεμο που είχα. Θα μπορούσαμε να πάμε και ακόμα καλύτερα αλλά καταλαβαίνετε ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, αλλά είμαι στην διάθεση όλων να απαντήσω σε όποια ερώτηση.

Θα ήθελα να κάνω και σύγκριση με την προηγούμενη θητεία (2006-2011) αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, παρά το γεγονός ότι υπήρξε εισαγγελική εντολή για να μου δοθούν τα στοιχεία της περιόδου αυτής. Ίσως κάποια πράγματα είναι ακόμα και πάνω  από ΝΟΜΟΥΣ. Έκανα αίτημα στις 17/11/2017 και έως και σήμερα που γράφω αυτήν την επιστολή, ακόμα δεν πήρα απάντηση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κάποιοι δεν ήθελαν να δώσουμε στην δημοσιότητα τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης. Το γιατί δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ παρά μόνο αυτοί που διοικούν το Επιμελητήριο. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν και με κατέταξαν στην πρώτη θέση του τμήματος ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ στις εκλογές του 2011. Πιστεύω ότι δεν τους πρόδωσα και τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων λέω. 

Παρέλαβα ΜΕΙΟΝ και παραδίδω ένα ΕΥΡΩΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Να ευχαριστήσω όλον τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω στο μέλλον να υπάρξει ακόμα  μεγαλύτερη συνεργασία για το καλό ΟΛΩΝ και όχι των ΛΙΓΩΝ.

Αντώνης Καραγιαννίδης

Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Καβάλας