Επί δυόμιση μήνες απλήρωτοι 14 συμβασιούχοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού παρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας! – Παιδίατροι της Καβάλας θα «συνδράμουν» με εφημερίες το Νοσοκομείο Ξάνθης

Δεκατέσσερις εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυόμιση μήνες ενώ τα εντάλματα πληρωμής τους έχουν σταλεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στον Επίτροπο προς έγκριση. Πρόκειται για 7 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και άλλους 7 συμβασιούχους νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.

Παρά το ότι τελεί εν ισχύ ο νόμος που παρατείνει όλες τις συμβάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ο Επίτροπος επιμένει στην άποψη ότι επειδή εργάζονται συνεχώς χωρίς διακοπή για πάνω από 24 μήνες, είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής τους. Επί της ουσίας πρόκειται για μια περίπτωση «καρμπόν» με αυτήν των συμβασιούχων της Καθαριότητας στους δήμους.

«Είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που και πριν από 2 και 3 μήνες είχε παρέλθει το 24μηνο…», δηλώνει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, υπογραμμίζοντας ότι διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί σύντομα, αφού το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε στο Ελεγκτικό Συμβούλιο, καλώντας το να… πειθαρχήσει στον Νόμο.

«Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μας Νοσοκομείο, αλλά και σε άλλα, ωστόσο εκεί όπου ο Επίτροπος ακολούθησε το Νόμο, οι πληρωμές γίνονται κανονικά», σημειώνει ο διοικητής.

Παιδίατροι της Καβάλας για εφημερίες στην Παιδιατρική Κλινική της Ξάνθης

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017, ο κ. Καρασαββόλγου κάλεσε σε σύσκεψη τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝΚ και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προκειμένου να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αίτημα του συναδέλφου του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, να συνδράμουν γιατροί της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Καβάλας στο εφημεριακό πρόγραμμα της εκεί Παιδιατρικής Κλινικής για τις επόμενες 30 ημέρες, αφού με τους υπάρχοντες γιατρούς δεν είναι δυνατό να καλυφθεί.

Με το αίτημα της διοίκησης συμφώνησε η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όχι όμως και ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, επικαλούμενος ότι με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται η Κλινική της Καβάλας.

«Πλέον, πρέπει να καταλάβουμε ότι παρήλθε η εποχή των ανταγωνισμών, είμαστε στην εποχή των συνεργειών. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι ένα και αδιαίρετο! Δυο παιδίατροι του Νοσοκομείου μας θα βγάλουν 3 εφημερίες τις επόμενες 30 ημέρες. Ο ένας θα κάνει δυο εφημερίες και ο άλλος μια και με τον τρόπο αυτό δεν θα κλείσει μια κλινική. Όποτε και αν μου ζητηθεί ανάλογο αίτημα, θα απαντήσω θετικά, υπό τον όρο βέβαια ότι δεν θα διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της αντίστοιχης δικής μας κλινικής και στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν συμβαίνει. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι είναι προς το συμφέρον του νοσοκομείου Καβάλας να λειτουργούν χωρίς προβλήματα τα νοσοκομεία των όμορων νομών για το λόγο ότι δεν διοχετεύεται μεγάλος όγκος ασθενών εκτός Καβάλας στο δικό μας Νοσοκομείο. Εξάλλου, με τις συνέργειες επέρχονται θετικές εξελίξεις σε όλους μας. Σας παραθέτω το παράδειγμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις διοικήσεις των νοσοκομείων Καβάλας- Δράμας και Ξάνθης,  η έδρα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου που θα  καλύπτει τις  ανάγκες των ασθενών των 3 νομών να είναι στην Καβάλα. Χάρη στη διάθεση για συνεργασία είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεύτερο Φαρμακοποιό από το νοσοκομείο της Δράμας. Να πω δε ότι με τη λήξη της σύμβασης του θα προχωρήσουμε άμεσα στην πρόσληψη ΠΕ Φαρμακοποιού», δηλώνει σχετικά ο κ. Καρασαββόγλου.