Εκλογές στο Επιμελητήριο: Έμμεσα σε αποχή καλεί τους «μικρούς» επιχειρηματίες η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση

«Ίδιοι κι απαράλλαχτοι» και οι τρεις υποψήφιοι συνδυασμοί σύμφωνα με την ανακοίνωση

Αν και δεν συμμετέχει στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές, η παράταξη της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επιμελητηρίου Καβάλας παρεμβαίνει στη διαδικασία και καλεί τους «μικρούς» επιχειρηματίες να μην πάνε να ψηφίσουν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 κανέναν από τους τρεις υποψήφιους συνδυασμούς, αφού όλοι τους εκπροσωπούν και εκφράζουν ακριβώς το ίδιο «δόγμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συσπείρωσης, οι κ.κ. Δέμπας, Ζησίμου και Παπαδόπουλος και οι συνδυασμοί τους πρεσβεύουν μια ανάπτυξη που «απαιτεί» την καταστροφή πολλών αυτοαπασχολούμενων και ακόμη φτηνότερο εργατικό δυναμικό και σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να αντιπαρατεθεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επιμελητηρίου.

«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Επιμελητηρίου και οι Παρατάξεις βρίσκονται σε εκλογικό παροξυσμό. Το τι μπορεί να ακούσει κανείς στη «πιάτσα» δεν περιγράφεται. Οι υποψήφιοι τα «δίνουν όλα». Αυτό που κανείς τους δεν λέει είναι ότι προέρχονται από τον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν όλοι μαζί και τίποτα δεν τους ξεχώριζε. Ότι και σήμερα μοιράζονται τις ίδιες βασικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη της περιοχής και του νομού, όπως πάνω – κάτω την περιέγραψε και ο πρωθυπουργός.

Συμφωνούν ότι κριτήριο είναι η ανταγωνιστικότητα και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στοιχεία που μεταξύ άλλων προϋποθέτουν πρώτα – πρώτα την καταστροφή πολλών αυτοαπασχολούμενων και ακόμη φτηνότερο εργατικό δυναμικό. Η παρουσία πολλών εξ αυτών σε αναπτυξιακά συνέδρια και ημερίδες, η αγαστή σχέση τους με εγχώρια και ευρωπαϊκά κέντρα διαμόρφωσης της αναπτυξιακής πολιτικής είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Σε αυτές τις εκλογές οι μικροί επαγγελματίες δεν έχουν κανέναν λόγο να ψηφίσουν επιλέγοντας τη μία ή την άλλη παραλλαγή στο ίδιο έργο. Δεν πρόκειται, η οποιαδήποτε εξέλιξη, να δικαιώσει τους πόθους ή να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους. Παλιά ή νέα (σε πρόσωπα) διοίκηση θα τραβήξει στον ίδιο δρόμο. Το ζητούμενο θα είναι, ακόμη μια φορά, ποιος θα μπει μπροστά για να οργανώσει και να στηρίξει τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων για μια καλύτερη μέρα. Πώς θα καταφέρει να κρατήσει ο καθένας μας ανοιχτό το μαγαζί του, πώς θα εξασφαλίσει μεροκάματο για την οικογένεια και σιγουριά για τα γεράματά του.

Απάντηση στις ανησυχίες αυτές είναι δυνατόν να δοθεί μόνο από τον δικό μας αγώνα, οργανωμένο και στοχευμένο ενάντια στη παντοκρατορία των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των κυβερνήσεων, του κράτους και των μηχανισμών τους. Ο δρόμος αυτός μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος ρεαλιστικός αφού μπορούμε να τον τραβήξουμε μαζί με τους κοινωνικούς μας συμμάχους, την εργατιά και τη φτωχή αγροτιά, στηριζόμενοι στις δικές μας τεράστιες λαϊκές δυνάμεις».