Γνωρίστε τους επιχειρηματίες που ζητούν «Ανανέωση τώρα» στο Επιμελητήριο Καβάλας

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε τα βιογραφικά των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του Παύλου Ζησίμου

 

Είναι ο μεγαλύτερος συνδυασμός που κατατέθηκε ποτέ στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας! Ο Παύλος Ζησίμου κατάφερε και συσπείρωσε γύρω του σχεδόν εβδομήντα (70) επιχειρηματίες της Καβάλας από όλους τους κλάδους, διεκδικώντας με αξιώσεις την ηγεσία του Επιμελητηρίου Καβάλας με κεντρικό σύνθημα αλλά και ζητούμενο «Ανανέωση τώρα»!

Το KAVALA POST συγκέντρωσε για πρώτη φορά μαζί όλα τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες των υποψηφίων του συνδυασμού και σας τα παρουσιάζει, λιγότερο από 24 ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες (Κυριακή 10 στη Θάσο, Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στην Καβάλα) που θα «βγάλουν» την ομάδα των ανθρώπων που θα διοικήσουν τον σημαντικότερο φορά για την επιχειρηματικότητα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ακολουθεί η παρουσίαση του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» σε αλφαβητική σειρά.

 

 

Παύλος Ζησίμου (επικεφαλής)

Γεννημένος το 1974, απέκτησε επιχειρηματική κουλτούρα από πολύ νεαρή ηλικία, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση, οι ρίζες της οποίας κρατάνε από την περίοδο της εγκατάστασης των Μικρασιατών στο νομό Καβάλας.
Από μία μικρή επιχείρηση εμπορίου καπνικών προϊόντων, με τοπικό μόνο πελατολόγιο, σήμερα εξελίχθηκε σε μια μεγάλη και δυναμική εταιρία, διευρύνοντας το αντικείμενό της στα καπνικά προϊόντα και επεκτεινόμενη σε τομείς όπως τρόφιμα, ποτά, logistics, ηλεκτρονικό εμπόριο, νέες τεχνολογίες (διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία). Μεταξύ άλλων, δημιούργησε ένα νέο brand name ελαιολάδου για εξαγωγές στην Άπω Ανατολή.
Με μόνιμο προσωπικό σε όλο το νομό Καβάλας, η επιχείρηση που διοικεί αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρίες στη βορειοανατολική Ελλάδα, με πελάτες σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου. Από το 2006 ασχολείται ενεργά με τα κοινά του επιμελητηριακού μας φορέα στο Νομό Καβάλας.

 Θοδωρής Αγγελίδης

Ο Θοδωρής Αγγελίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει μόνιμα στη Θάσο. Είναι απόφοιτος του τμήματος χρηματοοικονομικής και ελεγκτικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου και απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας. Επίσης είναι κάτοχος πιστοποίησης καλής γνώσης πληροφορικής από το ΤΕΙ Ηπείρου.
Μιλάει δυο γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια οικονομικής θεωρίας και επιχειρηματικότητας από τα οποία έχει λάβει και την ανάλογη πιστοποίηση.
Είναι κάτοχος πιστοποίησης του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις των Διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση.
Σήμερα συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος «Αγγελίδης Ασφάλειες» και είναι Μεσίτης ακινήτων στην επιχείρηση με την επωνυμία «Thassos Realestate». Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Κώστας Αποστολίδης

Ο Κώστας Αποστολίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει στη Χρυσούπολη. Δραστηριοποιείται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής με ιδιόκτητη κτηνοτροφική μονάδα που λειτουργεί στον Κεχρόκαμπο του Δήμου Νέστου. Δραστηριοποιείται επίσης και στον χώρο της εμπορίας ξυλείας και της κατασκευής ξύλινων σκεπών. Στο παρελθόν ασχολήθηκε και με τον αθλητισμό ως ποδοσφαιριστής, συμμετέχοντας σε ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Καβάλα για περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα. 

Δημήτρης Αρβανιτίδης

Ο Δημήτρης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στο Χρυσοχώρι και από το 1976 κατοικεί στην Καβάλα. Εδώ και 27 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο των αλουμινοκατασκευών διαθέτοντας κατάστημα στην οδό Ελληνικής Δημοκρατίας 43. Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Εργοδηγών. Είναι μέλος του Ερασιτέχνη ΑΟ Καβάλα όπου του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα για την ορθή λειτουργία του στίβου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας και πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Λύκειο Καβάλας επί πέντε συνεχόμενα χρόνια. Συμμετείχε ως μέλος, στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Έλσα Βακιρτζή

Η Σαΐα (Έλσα) Βακιρτζή είναι έμπορος ηλεκτρολογικού υλικού με 35 χρόνια παρουσίας στην Καβάλα.
Εδώ και αρκετά χρόνια, ασχολείται και με τα κοινά του Νομού Καβάλας, έχοντας ως προτεραιότητα την ευημερία του τόπου, την αγάπη της για τον συνάνθρωπο, ιδιαιτέρως της τρίτης ηλικίας, αλλά και των νέων με πρόβλημα στην εύρεση εργασίας.
Είναι:
– Δημοτική σύμβουλος Καβάλας
– Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας.
– Μέλος του διοικητικού του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας
– Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων. Είναι υποψήφια στο Εμπορικό τμήμα.

Ελένη Βασιλούδη

Η Ελένη Βασιλούδη ζει μόνιμα στη Θάσο, είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Παρά τις σπουδές της στα οικονομικά και τη δεκαετή της εργασιακή εμπειρία σε πολυεθνική εταιρία την κέρδισε η αγάπη της για το νησί. Σήμερα διατηρεί επιχείρηση Ενοικιαζόμενων Δωματίων στη Σκάλα Ποταμιάς. Παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι υποψήφια στο Τουριστικό τμήμα.

Παντελής Βογιατζής

Ο Παντελής Βογιατζής γεννήθηκε στη Χρυσούπολη όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λιουχάρη, μαία του κέντρου Υγείας Χρυσούπολης. Έχει αποκτήσει δύο υπέροχες κόρες, τη Σταυρούλα 22 ετών φοιτήτρια παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών Αλεξανδρούπολης και τη Σοφία 26 ετών απόφοιτος του παιδαγωγικού τμήματος νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και με εικοσιπενταετή πείρα στον ασφαλιστικό τομέα. Η γνώση του και η εργατικότητά του τον έκαναν να διακριθεί πολλές φορές με αποκορύφωμά του το 2013 να κατακτήσει την πρώτη θέση στον κλάδο ζωής στην επιθεώρηση του κ. Αναστασίου Δημήτρη της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η υπευθυνότητα, η ειλικρίνεια και η συνέπεια που τον διακρίνουν φυσικά, τον κρατούν μέχρι σήμερα ψηλά στην ασφαλιστική αγορά γιατί σέβεται τις ανάγκες του πελάτη. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Χρήστος Βρύζας

Ο Χρήστος Βρύζας γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χρυσοχώρι Καβάλας. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά. Είναι ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στο Χρυσοχώρι. Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» γιατί πιστεύει πως το Επιμελητήριο πρέπει να βρίσκεται κοντά σε όλους τους κλάδους των επιχειρηματιών παρέχοντας τεχνογνωσία και αναπτυξιακές δυνατότητες σε κάθε επαγγελματία. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Οδυσσέας Γεωργιάδης

Ο Οδυσσέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα όπου και ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Δαλγιαννάκη η οποία κατάγεται από το νησί της Θάσου. Είναι απόφοιτος τεχνικής σχολής και τα τελευταία 15 χρόνια είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας «Φρουτομάνια» που εδρεύει στην Καβάλα και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας φρούτων και λαχανικών. Παράλληλα από το 2006 άρχισε να ασχολείται και με τον τουριστικό κλάδο διατηρώντας ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και με την παραγωγή της ελιάς και του ελαιόλαδου. Αγαπά την πόλη στην οποία μεγάλωσε και επιθυμεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την πολυετή του γνώση και δράση στον επιχειρηματικό τομέα. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Θεόδωρος Εδρετζίκης

Ο Θεόδωρος Εδρετζίκης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολογίας και πτυχιούχος του τμήματος ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ. Ένας κλάδος που δεν ακολούθησε ποτέ καθώς τον κέρδισε η κομμωτική τέχνη, λόγος για τον οποίο στη συνέχεια φοίτησε σε Γερμανική Σχολή κομμωτικής με μετεκπαίδευση σε Αγγλία και Ιταλία. Από το 1995 είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης κομμωτηρίου, επί της οδού Ομονοίας 91. Είναι μέλος του Σωματείου Κομμωτών – Κουρέων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος στη διοίκηση τα τελευταία 2,5 χρόνια, εκτελώντας τα καθήκοντα του ταμία. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Διονύσης Ιονίδης

Ο Διονύσης Ιονίδης είναι ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και ζει στην Καβάλα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη ως σύμβουλος επενδύσεων ξένων υπηκόων που θέλουν να επενδύσουν επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή. Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητήριου ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» στο τμήμα των υπηρεσιών.

Κατερίνα Ιωαννίδου

Η Κατερίνα Ιωαννίδου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε Διεθνές Εμπόριο στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Από το 2008 δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία ως ασφαλιστική και επενδυτική σύμβουλος. Παράλληλα εργάζεται και στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας και προμήθειας φρούτων και λαχανικών Πολυχρόνης Ιωαννίδης και ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει στη λαχαναγορά της Καβάλας. Είναι δημοτική σύμβουλος Καβάλας, προβάλλοντας από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και τον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου. Είναι υποψήφια στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Βασίλης Κάβουρας

Ο Βασίλης Κάβουρας γεννήθηκε στην Καβάλα και κατοικεί στις Κρηνίδες. Είναι κάτοχος πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Β’ κύκλου και είναι ιδιοκτήτης καταστήματος επισκευής αντλιών πετρελαίου που εδρεύει στο Χαλκερό. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» γιατί πιστεύει πως ο Παύλος Ζησίμου ως πρόεδρος έχει τις δυνατότητες να πάει το Επιμελητήριο ένα βήμα μπροστά αλλά και να σταθεί δίπλα στον επιχειρηματία ως ένας άνθρωπος με γνώση για το επιχειρείν. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Αρετή Καλαφάτη

Η Αρετή Καλαφάτη γεννήθηκε και ζει την Καβάλα. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας, ιδιοκτήτρια του Ωδείου Ανατολικής Μακεδονίας Ωδείο Ανατολικής Μακεδονίας με σχολές σε Καβάλα και Θάσο. Επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο χώρο εξαιτίας της μεγάλης της αγάπης για τα παιδιά αλλά και την τέχνη της μουσικής.
Είναι μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τα τελευταία 26 χρόνια.
Είναι κόρη του δικηγόρου Νικήτα Καλαφάτη και της εκπαιδευτικού Μαρίας Σαμαρίδου.
Είναι παντρεμένη με τον Σπύρο Κριτσοτάκη. Είναι υποψήφια στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Ελευθερία Καπλανίδου

Η Ελευθερία Καπλανίδου γεννήθηκε στην Καβάλα και είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας «Ε. Καπλανίδου & ΣΙΑ ΟΕ» η οποία δραστηριοποιείται επιτυχημένα στο χώρο της εξόρυξης και εμπορίας ημίλευκων μαρμάρων που εξάγονται προς την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, την Αλγερία και τη Συρία.
Είναι μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και γενική γραμματέας του ποδοσφαιρικού σωματείου «Ποσειδών». Είναι υποψήφια στο Εξαγωγικό τμήμα.

Αντώνης Καραγιαννίδης

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης αποδέχτηκε το 2006 την πρόσκληση του Άγγελου Τσατσούλη να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. μετά την θητεία του Απόστολου Μαρδύρη.
Στην συνέχεια του ανατέθηκε, μαζί με τον Σίμο τον Μπέλλο, πρώτο πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών, να δημιουργήσουν τον Σύλλογο Αιμοδοτών Μελών Επιμελητηρίου Καβάλας.
Επί 4 χρόνια από την θέση του Αντιπροέδρου και στην συνέχεια επί 6 χρόνια από την θέση του προέδρου έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για τη δημιουργία ενός συλλόγου κόσμημα για το Επιμελητήριο και όχι μόνο.
Στην τελευταία του θητεία πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Αιμοδοτικών Συλλόγων όλου του Νομού αλλά η προσπάθεια είχε άδοξο τέλος με την επιβολή του Τέλους Επιτηδεύματος κάτι που πήρε Πανελλαδικές διαστάσεις με προσωπικές του παρεμβάσεις σε κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας όπως MEGA ANTENA STAR & SKAI.
Έναν χρόνο μετά και αφού διεκόπη η προσπάθεια για την ίδρυση της Ένωσης, το μέτρο της επιβολής Τέλους Επιτηδεύματος καταργήθηκε. Σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες ανασύστασης ώστε την επόμενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα για την λειτουργία μας νέας Ένωσης Αιμοδοτικών Συλλόγων που θα ασχολείται με την εθελοντική αιμοδοσία.
Το 2011 ήταν υποψήφιος για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου όπου τα μέλη του τον εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους υποψηφίους συναδέλφους του.
Στη συνέχεια αναδείχθηκε οικονομικός επόπτης, μια θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Θέση που τίμησε με όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας να διασφαλίσει μαζί με τους συναδέλφους του, πως τα χρήματα των μελών του Επιμελητηρίου θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σήμερα χάριν στη χρηστή οικονομική του διαχείριση, υπάρχει η δυνατότητα η επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου να προγραμματίσει το έργο που θα ήθελε να κάνει χωρίς να σκέφτεται που θα βρει τα χρήματα.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από πολύ παλιά με την συμμετοχή του τόσο στην προεδρία του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Ανατολικής Μακεδονίας όσο και με τη συμμετοχή του στην Ομοσπονδία Οδοντοτεχνιτών Ελλάδος εκπροσωπώντας τον Σύλλογό του.
Το 2013 είναι μία χρονιά σταθμός για την συμμετοχή του στα κοινά, με την ίδρυση της Ένωσης Οδοντοτεχνιτών Ελλάδος, γνωστή με την επωνυμία «unidental» με έδρα την Καβάλα και με 230 μέλη από όλη την Ελλάδα, της οποίας διατελεί πρόεδρος επί πέντε χρόνια, δηλώντας υπερήφανος για την πρωτοπόρα και μοναδική αυτή κίνηση σε όλη τη χώρα. Ένα μοντέλο που θα προσπαθήσει να εφαρμοστεί – στην περίπτωση που εκλεγεί ο συνδυασμός με τον οποίο είναι πλέον υποψήφιος- και σε άλλες ομάδες επαγγελματιών του νομού, όπως οινοπαραγωγούς, κτηματομεσίτες, κομμωτήρια και σε όσες επαγγελματικές ομάδες θεωρούν ότι το συγκεκριμένο cluster μπορεί να εφαρμοστεί και στη δική τους περίπτωση. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Νίκος Καράμπελας

Ο Νίκος Καράμπελας γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Δραστηριοποιείται στον κλάδο του εξοπλισμού καταστημάτων, μια επιχείρηση με επιτυχημένη πορεία που μετρά 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας σε όλο το νομό Καβάλας. Είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της μεταποίησης.

Λευτέρης Κελάδης

Ο Λευτέρης Κελάδης γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει στη Χρυσούπολη όπου και δραστηριοποιείται επιτυχημένα στο χώρο του εμπορίου τροφίμων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων του Τεχνικού Λυκείου Καβάλας. Συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» με στόχο και όραμα τη διαμόρφωση ενός υγειούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες του νομού. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Λουκάς Κιρκασιάδης

Ο Λουκάς Κιρκασιάδης γεννήθηκε στην Χρυσούπολη το 1979 όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι το πρώτο από τα δύο παιδιά του Ευγένιου και της Ρίτσας Κιρκασιάδη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο τμήμα διαφήμισης του ΙΕΚ Καβάλας και της στρατιωτικής του θητείας στη συνέχεια, ανέλαβε μαζί με τον αδερφό του Γιώργο την οικογενειακή επιχείρηση «ΚΙΡΚΑΣΙΑΔΗΣ» αποτελώντας την τρίτη γενιά που δραστηριοποιείται στο χώρο του ιματισμού ξενοδοχείων και εστιατορίων.
Η επιχείρηση σήμερα, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. και προμηθεύει με λευκά είδη, κουρτίνες, συστήματα ανάρτησης και σκίασης, επαγγελματικό ρουχισμό και αλλά προϊόντα ιδίας κατασκευής και εισαγωγών της, το διακεκριμένο πελατολόγιο της σε όλη την Ελλάδα.
Από το 2011 είναι γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης
Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα», έχοντας ως στόχο ένα Επιμελητήριο που να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών του νομού μας και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Παντελής Κομνηνός

Ο Παντελής Κομνηνός γεννήθηκε στην Καβάλα όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Κομνηνός Π. & ΣΙΑ Ε.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του γυαλιού εδώ και 15 χρόνια με ειδικές κατασκευές τζαμιών κάθε είδους, που καλύπτουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές ανάγκες. Επενδύοντας εξ αρχής στην τεχνογνωσία και την καινοτομία, η εταιρεία κατέχει σήμερα ηγετική θέση στον χώρο, σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο 2ο χλμ Αμυγδαλεώνα – Ζυγού έκτασης 1.000 τ.μ. και υποκατάστημα στην Καβάλα, επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 80, έκτασης 350 τ.μ. Παράλληλα έχει υλοποιήσει έργα όχι μόνο στην περιφέρειά μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα (Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Θάσο κ.α.) επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Παναγιώτης Κυριακίδης

Ο Παναγιώτης Κυριακίδης διατηρεί μαζί με τον αδερφό του, Χαράλαμπο την επιχείρηση «Υιοί Σωκράτη Κυριακίδη Ο.Ε.» με δύο καταστήματα στην Καβάλα.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Καβάλας
Διετέλεσε:
– Πρόεδρος των Σπουδαστών του Τμήματος.
– Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εμπόρων Υφασμάτων (1988),
– Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας (2002-2004),
– Αριστίδην μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου (2011-2013).
– Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 15ου Δημοτικού επί 3 συνεχόμενες θητείες.
Είναι:
– Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου,
– Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Καβάλας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καβάλας και
– Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Α.Μ.Θ.
Συμμετέχει επίσης στο ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου και είναι ενεργό μέλος των Οψόμεθα.

Κώστας Λαφτσίδης

Ο Κώστας Λαφτσίδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις Κρηνίδες όπου είναι ιδιοκτήτης καφετέριας και έχει δυο παιδιά. Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος της φιλαρμονικής Κρηνίδων. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Κατερίνα Λαφτσίδου

Η Κατερίνα Λαφτσίδου είναι 52 ετών. Είναι παντρεμένη με τον Σάββα Λαφτσίδη και είναι μητέρα δυο αξιόλογων αγοριών. Είναι επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης και διατηρεί το Καφέ Κατερίνας Έξις που βρίσκεται στις Κρηνίδες. Είναι υποψήφια στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Παναγιώτης Μέντζας

Ο Παναγιώτης Μέντζας γεννήθηκε το 1958 στη Θάσο όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ο πρωτότοκος γιός του Αιμίλιου και της Αναστασίας Μέντζα. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά τον Αιμίλιο και τον Ηλία.
Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των αναψυκτικών – οίνων και ποτών. Η επιχείρησή του εδρεύει στη Θάσο με την επωνυμία Μέντζας ΕΠΕ ενώ διαθέτει αποθήκη 2.000 τ,μ στον Λιμένα και υποκατάστημα στα Λιμενάρια 500 τ.μ.
Δραστηριοποιείται επίσης και στον τουριστικό κλάδο ως ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκάλα Ποταμιάς.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Λογιστών. Διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του ΔΣ Επαγγελματιών Θάσου. Είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Θεαγένης», η οποία επί των ημερών του κατάφερε να αναδειχθεί στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Τέλος διετέλεσε μέλος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Με την πείρα του στο επιχειρείν συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας ως υποψήφιος με το συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα». Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Νίκος Μήλιος

Ο Νίκος Μήλιος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1963 όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι το πρώτο από τα δύο παιδιά του Γεωργίου Μήλιου και της Καλιρρόης Τζατζάρη.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο τμήμα λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας και της στρατιωτικής του θητείας στη συνέχεια, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΗΛΙΟΣ, που δραστηριοποιείται στο χώρο της λιανικής και της χονδρικής μέχρι και σήμερα στο κέντρο της Καβάλας.
Από το 2011 είναι εκλεγμένο ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας στο εμπορικό τμήμα.
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοσίας του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Σήμερα είναι μέλος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας «Δώρο Ζωής»
Έχει έναν γιο 17 ετών, τον Γιώργο. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Αλεξία Μπαμπατζίκου

Η Αλεξία Μπαμπατζίκου του Κωσταντίνου και της Ελένης γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Έχει έναν γιο τον Δημήτρη Πολυζωνά και είναι παντρεμένη με τον Αριστοτέλη Νίκου.
Τελειώνοντας το Λύκειο εργάσθηκε για πολλά χρόνια στην τότε οικογενειακή επιχείρηση. Ως ανήσυχο πνεύμα σπούδασε ταυτόχρονα και πήρε πτυχίο Λογιστικής ιδιωτικής σχολής. Συγχρόνως αρθρογραφούσε σε εφημερίδα και περιοδικό της πόλης μας.
Από το 1999 είναι ασφαλιστικός σύμβουλος και έχει συνεργαστεί με επιτυχία με τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες της αγοράς.
Από το 2001 διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην οδό Αβέρωφ 4, με την επωνυμία «Μπαμπατζίκου Αλεξία» το οποίο αναλαμβάνει πωλήσεις, ενοικιάσεις, εκτιμήσεις ακινήτων, ανακαινίσεις και γενικά ό,τι έχει να κάνει γύρω από την αγορά των ακινήτων.
Τα τελευταία χρόνια έχει μια επιτυχημένη συνεργασία με γραφεία Real Estate σε Ευρώπη, Ρωσία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Στα τόσα χρόνια λειτουργίας του γραφείου της έχει αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ίδια και τον κόσμο που επιλέγει να συνεργαστεί μαζί της κι αυτό οφείλεται στην εμπειρία, στην τιμιότητα και στην ειλικρίνεια που την διακατέχει.
Το 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές με τη Συμπαράταξη Πολιτών. Είναι υποψήφια στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Βασίλης Μπαχτσεβάνης

Ο Βασίλης Μπαχτσεβάνης γεννήθηκε στην Καβάλα, μένει μόνιμα στη Χρυσούπολη και είναι παντρεμένος με δυο παιδιά. Είναι τελειόφοιτος τεχνικός εφαρμογών οπτικής του Ι.Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ και δραστηριοποιείται στο χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος με υπευθυνότητα, συνέπεια & πρωτοπόρες ιδέες από το 1998.
Από το 2002 επεκτάθηκε στο χώρο των ειδών δώρου με ιδιόκτητο κατάστημα το οποίο διατηρεί έως και σήμερα.
Το 2011 ενέταξε στις δραστηριότητες του τις υπηρεσίες courier των ΕΛ.ΤΑ. με επιτυχία.
Διετέλεσε γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης με άριστη επικοινωνία τόσο με το Δ.Σ. όσο και με την τοπική κοινωνία. Είναι υποψήφιος στο εμπορικό τμήμα.

Αναστάσης Μπίλιας

Ο Αναστάσης Μπίλιας κατάγεται από το νησί της Θάσου όπου και διαμένει μόνιμα.
Σπούδασε BTEC National Diploma in ICT στο Bournemouth and Poole College Τουριστικό Τμήμα και στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων στη Σχολή Πυθαγόρα στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2005 δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού οπότε και ίδρυσε το επιτυχημένο τουριστικό γραφείο που διατηρεί μέχρι σήμερα με την επωνυμία «Billias travel service». Το 2008 αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί και στον χώρο της εστίασης, ως συνιδιοκτήτης στην εταιρία Open Sea Café στην Ποταμιά της Θάσου.
Έχει διατελέσει μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Νήσου Θάσου και μέλος του συλλόγου τουριστικών δραστηριοτήτων Νήσου Θάσου.
Η μεγάλη του ωστόσο αγάπη για τον πολιτισμό τον ώθησε να αναπτύξει μια σειρά από δράσεις σε εθελοντικό επίπεδο που μόνο στόχο είχαν και εξακολουθούν να έχουν την προώθηση και στην μεταλαμπάδευση του πολιτιστικού προϊόντος του νησιού.
Το 2012 ήταν Εισηγητής σε Σεμινάρια του ΚΕΚ DESINET σε Θέματα Marketing – Πωλήσεων και Διαφήμισης Επιχειρήσεων
και το 2014 εισηγητής σε σεμινάρια με θέμα Υγιεινή και Ασφάλεια και νέες Τεχνολογίες .
Είναι:
– Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, Πολύγνωτος Βαγής που εδρεύει στην Ποταμιά.
– Πρόεδρος του Θασιακού συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Άγιος Ιωάννης».
– Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου
– Μέλος της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας Δήμου Θάσου
– Μέλος της Χορωδίας του Θασιακού Συλλογου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Άγιος Ιωάννης»
– Μέλος -Αρωγός στο ΔΙΑΖΩΜΑ από το 2014
– Μέλος των Πολιτιστικών Ιδρυμάτων a.Mediterranean Festival και b.Foklor Festival
Διετέλεσε:
– Μέλος της ΔΕΠΟΤΑΘ Δήμου Θάσου από το 2004 έως το 2010
– Εθελοντής καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θάσου το 2009, το 2010 και το 2014
– Μέλος της Χορωδίας Δήμου Θάσου από το 2010 έως το 2016
Επίσης διετέλεσε και διατελεί εθελοντής χοροδιδάσκαλος στους συλλόγους:
Α. Πολιτιστικός Σύλλογος «Ετύρα» Λιμένα Θάσου – Παιδικό Τμήμα 1991-1993
Β. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καζαβίτι Πρίνου Θάσου 1994-1995
Γ. Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτου Βαγής Ποταμιάς 2009-σήμερα
Δ .Σύλλογος Γυναικών Παναγίας Θάσου 2014-2016
Ε. Πολιτιστικός Σύλλογος Γέννα Μαριών Θάσου 2016-σήμερα
ΣΤ. Θασιακός Σύλλογος Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Άγιος Ιωάννης» 2015-σήμερα. Είναι υποψήφιος στο Τουριστικό τμήμα.

Κατερίνα Νούση

Η Κατερίνα Νούση γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει στη Χρυσούπολη.
Έχει σπουδάσει διακόσμηση σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007 έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση η οποία εδρεύει στη Γραβούνα Καβάλας και ασχολείται με την κατασκευή επίπλων – κιβωτοποιίας και ξύλινης σκάλας εργασίας. Η επιχείρηση ασχολείται επίσης με εξοπλισμούς ξενοδοχείων, καταστημάτων και οικιών αναλαμβάνοντας εργολαβικές κατασκευές.
Είναι:
– Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης τα τελευταία 3 χρόνια,
– Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης,
– Μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χρυσούπολης.
Συμμετείχε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές στο Δήμο Νέστου.
Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας με το συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» γιατί πιστεύει στις δυνατότητες του επικεφαλής του συνδυασμού, Παύλου Ζησίμου και πως με τις ιδέες της και την όρεξή της να τις υλοποιήσει θα βοηθήσει τον επαγγελματικό κόσμο της Καβάλας. Είναι υποψήφια με το τμήμα της Μεταποίησης.

Ιορδάνης Παγίδης

Ο Ιορδάνης Παγίδης γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο των καπνικών ειδών τα τελευταία 10 χρόνια, επιλέγοντας να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση της επιχείρησης η οποία λειτουργεί από το 1933 με την επωνυμία «Παγίδης Ιορδάνης». Αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας ως υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα, με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» διότι μετά από τα τόσα χρόνια της ενασχόλησής του με το εμπόριο πιστεύει πως μέσα από τη συλλογικότητα μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για τους επαγγελματίες του νομού.

Θεόδωρος Παπαβασιλείου

Ο Θεόδωρος Παπαβασιλείου γεννήθηκε στην Καβάλα και είναι μόνιμος κάτοικος Χρυσούπολης. Είναι απόφοιτος Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής του τμήματος θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων.
Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως θερμοϋδραυλικός και συντηρητής καυσίμων και από το 2014 διατηρεί κατάστημα εμπορίας ειδών θέρμανσης, ύδρευσης και κλιματισμού με την επωνυμία “Υδροθερμική ΑΦΟΙ Παπαβασιλείου” που εδρεύει στην Χρυσούπολη.
Από το 2012 διατελεί πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Χρυσούπολης. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου θερμοϋδραυλικών Νομού Καβάλας. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Χρήστος Παπαδάκης

Ο Χρήστος Παπαδάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου της Θράκης με έδρα την Ξάνθη (ΒEng & MEng).
– Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος στη διοίκηση επιχειρήσεων «Master in business administration (ΜΒΑ)» του ΑΤΕΙ Καβάλας με βαθμό 9,03 και κατεύθυνση «Στρατηγική Διοίκηση».
– Ολοκλήρωσε τις σπουδές με ένα ακόμα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Τεχνολογίες συστημάτων ενέργειας και εκμετάλλευσης ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών (MSc)» του Πολυτεχνείου της Θράκης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο) από το οποίο αποφοίτησε επίσης με άριστα και με βαθμό 9,16.
Σήμερα είναι:
– Συνιδρυτής (co-founder) της εταιρείας πληροφορικής «Lioncode Web & Mobile Solutions» με αντικείμενο ενασχόλησης την παραγωγή λογισμικού.
– Συνιδρυτής (co-founder) της startup εταιρείας «i-Οrder» με αντικείμενο ενασχόλησης την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον τομέα του Τουρισμού.
– Κεντρικός Ομιλητής με θέμα «νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) – επιχειρηματικότητα νέων» σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
– Επενδυτικός σύμβουλος ψηφιακών νομισμάτων (Cryptocurrencies) και Smart Contracts (Έξυπνων Ψηφιακών Συμβολαίων)
– Κατέχει πτυχίο ναυαγοσώστη από την Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος
– Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Τον Απρίλιο του 2013 τιμήθηκε για την άριστη επίδοση (ως Αρχηγού Σχολής) στο Τμήμα των Έφεδρων Αξιωματικών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου.
Τιμήθηκε επίσης για την άριστη επίδοση και Κατάληψη της 1ης Θέσης μεταξύ των Αρχηγών των Τμημάτων των Έφεδρων Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού Πανελληνίως. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Γιώργος Παπαδόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει στη Χρυσούπολη. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών του Στέλιου και της Κατερίνας.
Από το 2005 διατηρεί συνεργείο αυτοκινήτων, ενώ τη φετινή χρονιά παίρνει την απόφαση να απλώσει τα φτερά του στο επιχειρείν και ανοίγει πρατήριο καυσίμων στη Χρυσούπολη. Χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει ποτέ τη μεγάλη του αγάπη για τη μελισσοκομία με την οποία ασχολείται σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Νικόλαος Πατέλης

Ο Νικόλαος Πατέλης γεννήθηκε στην Καβάλα όπου και κατοικεί με τη σύζυγό του Χρυσάνθη Μπορμπότση και τα δυο τους παιδιά Γεώργιο και Χριστόφορο.
Μετά το πτυχίο του από την Α.Β.Σ.Θ., και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, εργάσθηκε αρχικά ως Λογιστής σε ιδιωτική επιχείρηση ενώ από το 1983 είναι Ελεύθερος Επαγγελματίας Λογιστής – Φοροτεχνικός.
Από το 1999 ασχολείται με τα Συνδικαλιστικά του λειτουργήματος που ασκεί.
Είναι:
– Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου «Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Καβάλας» με έτος ίδρυσης το 2000 και από τότε συνεχώς οι Συνάδελφοί του τον τιμούν με το να τον εκλέγουν – με ενιαίο ψηφοδέλτιο – στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ.
– Από το 2003 οι Συνάδελφοί του Πανελλαδικά, τον τιμούν με το να τον εκλέγουν συνεχώς – με ενιαίο ψηφοδέλτιο – στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών [Π.Ο.Φ.Ε.Ε.] Στις 4 θητείες του στο Προεδρείο είχε την δυνατότητα να προσφέρει στον Κλάδο του ως Γενικός Γραμματέας και Α’ Αντιπρόεδρος.
– Παράλληλα συμμετέχει, μέσω εκλογικής διαδικασίας, για πολλές θητείες στα όργανα του Επιστημονικού του Φορέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος [Ο.Ε.Ε.] τόσο στην Τοπική Διοίκηση του 2ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας όσο και στην Συνέλευση των 200 Αντιπροσώπων για 3η θητεία ως Μέλος της Ανεξάρτητης Παράταξης Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. έχοντας και μία θητεία, ως εκλεγμένο Μέλος από την Σ.τ.Α. στο Ανώτατο Πειθαρχικό του Ο.Ε.Ε..
Διετέλεσε:
– Μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Καβάλας από το 2001-2006 προσφέροντας μέσα από την Επιτροπή Φορολογικών για ενημέρωση των Μελών του.
Πριν την ενασχόλησή του με τα Συνδικαλιστικά του Κλάδου του συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου Κατοίκων Νεάπολις – ΔΕΠΟΣ, λόγω των πολλών προβλημάτων (έλλειψη υποδομών, παιδικών πάρκων, δημοτικού σχολείου κ.α.) στην νεώτερη συνοικία της Καβάλας αλλά και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού της Αγ. Φωτεινής. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Διονύσης Πάτσης

Ο Διονύσιος Πάτσης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής και σε μικρή ηλικία επέστρεψε με την οικογένειά του στο νησί της Θάσου.
Αρχικά ασχολήθηκε με στον τομέα της κατασκευής σπιτιών και διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων. Το 2008 ωστόσο αποφασίζει να αλλάξει εντελώς τομέα απασχόλησης και δημιουργεί την επιχείρηση patsi summer summer accessories. Ένα κατάστημα που διατηρεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα στη Σκάλα Ποταμιάς. Την ίδια χρονιά, λειτουργεί ως συνιδιοκτήτης το κατάστημα open sea cafe επίσης στη Σκάλα Ποταμιάς. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών

Νίκος Πεταμίδης

Ο Νίκος Πεταμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει μόνιμα στη Θάσο με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά. Από το 1998 ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση η οποία λειτουργεί από το 1982 και δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμπορίου οικοδομικών υλικών. Ένα εγχείρημα που στέφθηκε από επιτυχία αφού από το 2008 λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Πεταμίδης ΑΕ» της οποίας ο Νίκος Πεταμίδης έχει οριστεί ως αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η επιτυχία ωστόσο δεν σταματά εδώ αφού το 2011 ιδρύει και την εταιρία «Θασιακή Μεταφορική ΕΠΕ» η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταφορών από και προς το νησί της Θάσου με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό τμήμα.

Αντώνης Ποδάρας

Ο Αντώνης Ποδάρας γεννήθηκε και μένει στην Καβάλα. Υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός και σήμερα είναι μέλος του συλλόγου εφέδρων αξιωματικών Καβάλας.
Είναι έμπορος και στο παρελθόν διέθετε κατάστημα με υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ. Παραμένει στον χώρο του εμπορίου διαθέτοντας σήμερα το κατάστημα γενικού εμπορίου «Τζίτζιλι Μίτζιλι» στη γωνία της στοάς του Νότη επί της οδού Ομονοίας 28. Είναι υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα.

Σμαρώ Σιμοπούλου

Η Σμαρώ Σιμοπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα και ζει στην Κεραμωτή. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.
Έχει σπουδάσει international business studies στο Northumbria to panepistimio του Newcastle και international business studies στο FLC στο Durango του Colorado. Μιλάει τρεις γλώσσες, αγγλικά, ισπανικά και γερμανικά.
Από το 1999 διευθύνει τη χοιροτροφική μονάδα με την επωνυμία Σ. Σιμοπούλου &ΣΙΑ ΟΕ, που εδρεύει στο Ερατεινό της Χρυσούπολης, συνεχίζοντας με μεγάλη επιτυχία την οικογενειακή παράδοση της εταιρίας που λειτουργεί από το 1970. Είναι υποψήφια στο τμήμα της Μεταποίησης.

Ανδρέας Σκλαρής

Ο Ανδρέας Σκλαρής είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Άρτος& Γλυκό Σκλαρής Ανδρέας» η οποία έχει μια μακρόχρονη πορεία που ξεκινά από το 1930.
Ανήκει στην 3η γενιά οικογενειακής παράδοσης στην παρασκευή άρτου και αρτοσκευασμάτων ενώ τα τελευταία 12 χρόνια η εταιρία δραστηριοποιείται και στο χώρο του γλυκού.
Η εταιρία διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις 1000 τμ. στον Άγιο Χριστόφορο Παγγαίου και πέντε καταστήματα στον Άγιο Χριστόφορο, στην Ελευθερούπολη, στην Καβάλα, στη Νέα Ηρακλείτσα και στη Νέα Πέραμο. Στη μακρόχρονη πορεία της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού χάριν στο μεράκι, την εμπειρία και τη γνώση, με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Θεόδωρος Σπανέλης

Ο Θεόδωρος Σπανέλης είναι δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής εφημερίδας. Αποφοίτησε από το Ζάννειον Πρότυπο Γυμνάσιο του Πειραιά και στην συνέχεια από την Σιβιτανίδειο σχολή, Τμήμα Χημείας. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, από το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου. Από το 1990 μέχρι το 1993, εργάστηκε ως διευθυντής στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. Είναι ιδρυτής, διαχειριστής και μέτοχος της εταιρίας ΧΑΡΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ και εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ, από το 1999 μέχρι και σήμερα, καθώς και διαχειριστής της ιστοσελίδας Εφημερίδα Χρονόμετρο (www.xronometro. com) . Από το 2003, είναι συνιδρυτής και αντιπρόεδρος στον Δ.Σ. της εκτυπωτικής και εκδοτικής μονάδας ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝ 5 ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Τον Ιούνιο του 2013, με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Σπανέλη αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του λιμανιού της Καβάλας και πήρε το όνομα «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
Τον Αύγουστο του 2014 ο Θεόδωρος Σπανέλης ήταν ο πρώτος που δημοσιοποίησε σε παγκόσμιο επίπεδο την αποκάλυψη του ταφικού μνημείο στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.
Ως λάτρης της ιστορίας, ο Θεόδωρος Σπανέλης έχει αφιερωθεί στην προσπάθεια προώθησης του ιστορικού παρελθόντος της πόλης της Καβάλας με ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ειδικά μετά την ένταξη του στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του συνόλου της περιοχής του μυθικού Παγγαίου και της περιοχής του Νέστου, καθώς όλα αυτά αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Κυφωνίδου η οποία είναι Professional Coach. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Γιώργος Σταυρουλάκης

Ο Γιώργος Σταυρουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και τα τελευταία 8 χρόνια ζει στην Καβάλα. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως Διαχειριστής Υπηρεσιών Υγείας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Διαγνωστικών Κέντρων Μεσογειακό Πολυϊατρείο Α.Ε. και Ιδιωτικό Πολυϊατρείο Ιατρική Α.Ε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τον Τομέα της Αιμοκάθαρσης ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΑΚΕΣΙΟΣ Α.Ε.
Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Αντώνης Συμσιράκης

Ο Αντώνης Συμσιράκης γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει στη Χρυσούπολη. Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Σοΐδου και έχουν δυο παιδιά τον Αναστάσιο και τον Ελευθέριο.
Είναι απόφοιτος Σχολής ψυκτικών και θερμικών εγκαταστάσεων, ενώ εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη επάνω στον τομέα σπουδών του αποκτώντας μεγάλη εργασιακή εμπειρία. Από το 1999 διατηρεί επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της θέρμανσης, του κλιματισμού και των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η διάθεση για δημιουργία που διέπει τον Αντώνη Συμσιράκη έχει δώσει τη δυνατότητα στην επιχείρηση να υλοποιήσει μεγάλα έργα σε Καβάλα και Χρυσούπολη στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι υποψήφιος στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Γιάννης Τόλιας

Ο Γιάννης Τόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία και ζει στην Καβάλα. Είναι απόφοιτος τμήματος τεχνικού αυτοκινήτων του ΙΕΚ Καβάλας και ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων με την επωνυμία «Τόλιας Ιωάννης» το οποίο εδρεύει στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού 148 στην Καβάλα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
Σήμερα διατελεί αντιπρόεδρος του συλλόγου Μηχανοσιδηρουργών Καβάλας. Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας με τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» γιατί πιστεύει στην ανανέωση του θεσμού μέσα από νέες και φρέσκιες ιδέες. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Ελπίδα Τεκίδου

Η Ελπίδα Τεκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έχει έναν γιο 13 ετών και τα τελευταία δυο χρόνια ζει στην Νέα Πέραμο Καβάλας.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας και είναι κάτοχος πτυχίου Τμήματος Αυτοματισμού Γραφείου ιδιωτικής σχολής.
Έχει εργαστεί για 15 χρόνια στην εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΗ» της Καβάλας. Από το 2014 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος με επιτυχημένες συνεργασίες και πορεία. Είναι υποψήφια στο τμήμα των Υπηρεσιών.

Βάσω Τουρουνίδου

Η Βάσω Τουρουνίδου γεννήθηκε στην Ξάνθη και κατοικεί τα τελευταία 23 χρόνια στο Διαλεκτό Καβάλας. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Αποστολίδη και είναι μητέρα 2 παιδιών της Βασιλικής και του Εύθυμη Αποστολίδη. Έχει σπουδάσει στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στην σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης. Διατηρούσε και εργαζόταν για πολλά χρόνια στο διαφημιστικό γραφείο PRIMO STYDIO στην Ξάνθη. Από το 2007 έχει ιδρύσει μαζί με τον σύζυγο της έναν βιολογικό αμπελώνα 130 στρεμμάτων και το οινοποιείο «ΚΕΛΑΡΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ» ένα υπερσύγχρονο επισκέψιμο και βιολογικό οινοποιείο στο Διαλεκτό. Μια οικογενειακή επιχείρηση με σταθερά ανοδική πορεία με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και με διεθνής διακρίσεις με ασημένια και πολλά χρυσά μετάλλια. Είναι υποψήφια στο τμήμα μεταποίησης.

Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης

Ο Κωνσταντίνος Χατζηγιαννάκης είναι γόνος εμπορικής οικογένειας που ήδη μετράει 3 γενιές με σημαντική παρουσία και εμπειρία στην αγορά. Εδώ και 30 χρόνια διατηρεί κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Καβάλας. Οι σπουδές του αφορούν την τέχνη του κοσμήματος και το Marketing. Με όλες τις γνώσεις που διαθέτει και το μεράκι που τον διακρίνει έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ως ένας έμπειρος επιχειρηματίας.
Ασχολείται με τα κοινά από το 2003. Έχει εκλεχθεί Πρόεδρος του σωματείου Κοσμηματοπωλών Καβάλας και πιστεύει στον θεσμό του Επιμελητηρίου όπου και είχε εκλεχθεί στην Διοικούσα Επιτροπή το 2006. Αξίζει να τονιστεί πως με παρεμβάσεις του βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην λειτουργία του Επιμελητηρίου με γνώμονα το συμφέρον των επιχειρηματιών. Ως οπαδός πάντα της Δημοκρατίας και της συνεργατικότητας, σέβονταν τις δημοκρατικές διαδικασίες στην λήψη των αποφάσεων και επιζητούσε την ενεργή συμμετοχή όλων των εκλεγμένων, αυτό τον έφερε αντιμέτωπο με τους διοικούντες και για να μην παραιτηθεί από τις αρχές του αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση.
Ευχαριστεί από καρδιάς τους συνυποψήφιους του, οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερο αγώνα. Εκτιμάει ότι με κινητήριο μοχλό την πίστη και την προσήλωση στον στόχο της ανάπτυξης, μπορούν να αλλάξουν τώρα τα πράγματα. Πιστεύει πως όλοι μας μπορούμε, να αξιολογήσουμε το παρελθόν, να ζούμε το παρόν και να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον και με γνώμονα αυτό να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και όλη τη κοινωνία. Η ελπίδα υπάρχει ζωντανή μέσα από τον συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα». Είναι υποψήφιος στο Εξαγωγικό τμήμα.

Πένυ Χοροζίδου

Η Πένυ Χοροζίδου είναι ένας πρόσχαρος και δυναμικός άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για το επάγγελμά της και τον τομέα του τουρισμού σε γενικό επίπεδο, διαθέτοντας συλλογική αντίληψη και ομαδικό πνεύμα. Με την ικανότητα της άμεσης διαχείρισης εντολών την οποία διαθέτει, δουλεύει πάντα με σκοπό για το καλύτερο αποτέλεσμα κοινωνικό αλλά και προσωπικό. Eίναι επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Protasis travel», γραφείο γενικού τουρισμού, από το 2004. Σπούδασε στέλεχος τουριστικού γραφείου στη Ρόδο και δραστηριοποιείται στον χώρο του τουρισμού από το 1998.
Είναι υποψήφια στις εκλογές του Επιμελητηρίου στο τμήμα του Τουρισμού γιατί πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή το Επαγγελματικό επιμελητήριο να δώσει στήριξη και ώθηση στον επαγγελματία της Καβάλας με ανθρώπους νέους και με φρέσκιες ιδέες που θα φέρουν άνθηση σε όλη την τοπική κοινωνία.

Χρήστος Χριστοφορίδης

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης, Ποντιακής Καταγωγής, γεννήθηκε το 1950 στα Αμισιανά Καβάλας.
Είναι παντρεμένος με την Καίτη Χριστοφορίδου και έχουν δύο παιδιά, τον Σταύρο και την Εύη.
Από το 1972, και για 32 χρόνια, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της Εμπορίας Βαρέων Μηχανημάτων Λατομείων, Οδοποιίας και των ανταλλακτικών.
Από το έτος 2004 έως και σήμερα, δραστηριοποιείται στον χώρο του Μαρμάρου και συγκεκριμένα στην Εξόρυξη – Επεξεργασία και Εμπορία Μαρμάρου Νέστου μέσω της οικογενειακής τους επιχείρησης.
Έχει διατελέσει εκλεγμένος Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Καβάλας για επτά (7) θητείες. Είναι υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης.

Βασίλης Ψέμμας

Ο Βασίλης Ψέμμας γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Είναι ηλεκτρολόγος εργολάβος και δραστηριοποιείται επιτυχημένα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε όλο το νομό. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται μεσαία και μεγάλα έργα σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες. Εκτός από τα μεγάλα έργα στον τομέα της ηλεκτρολογίας, που του δίνουν την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στις παραγωγικές μονάδες του νομού, ζει καθημερινά τον παλμό της αγοράς αφού είναι παράλληλα ιδιοκτήτης του καταστήματος ένδυσης K&B στην Οδό Ομονοίας 108 στην Καβάλα.
Συμμετέχει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας ως υποψήφιος στο τμήμα της Μεταποίησης με το συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα» γιατί πιστεύει πως η καθημερινότητα του επαγγελματία μπορεί να βελτιωθεί μέσα από φρέσκιες ιδέες, προτάσεις καθώς και με αποτελεσματικές αποφάσεις.