Εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας: Άνοιξαν οι κάλπες στη Θάσο [φωτογραφίες]

«Επί ποδός» επικεφαλής και υποψήφιοι σύμβουλοι όλων των συνδυασμών - Οι κάλπες «κλείνουν» στις 16:00 - Ελπίδες για αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με το 2011

Στις 09:00 το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο της Καβάλας από το παράρτημα του φορέα στη Θάσο. Από την Καβάλα, ειδικά για να παραβρίσκονται στη διαδικασία, ταξίδεψαν στον Λιμένα περίπου 50 υποψήφιοι σύμβουλοι και, εννοείται, οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία», «Ανανέωση τώρα» και «Για εσένα» Μάρκος Δέμπας, Παύλος Ζησίμου και Κίμων Παπαδόπουλος αντίστοιχα.

Δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές έχουν περί τα 400 ταμειακώς ενήμερα μέλη. Στις εκλογές του 2011 είχαν ψηφίσει περίπου οι μισοί από αυτούς, με τις εκτιμήσεις των εμπλεκομένων να ελπίζουν σε μεγαλύτερη συμμετοχή αυτήν τη φορά, δεδομένης της «καθόδου» περισσότερων συνδυασμών.




Έξω από το παράρτημα Θάσου του Επιμελητηρίου, έχουν «στηθεί» αυτοσχέδια «περίπτερα» των συνδυασμών. Όπως έχει συμφωνηθεί από όλους, απαγορεύεται η είσοδος εντός του χώρου είτε των επικεφαλής είτε των υποψηφίων. Εκεί βρίσκονται τα πέντε (5) μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και οι Εκλογικοί Αντιπρόσωποι που έχουν οριστεί από τους συνδυασμούς (ένας+ένας απαπληρωματικός).

Οι κάλπες θα «κλείσουν» στις 16:00. Με το πέρας της διαδικασίας, οι κάλπες θα «σφραγιστούν» και θα μεταφερθούν στην Καβάλα, στην έδρα του Επιμελητηρίου όπου και θα φυλάσσονται μέχρι το βράδυ της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017 οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί και η ψηφοφορία της Καβάλας…