«Θρίλερ» με τις έδρες στο Επιμελητήριο Καβάλας. Θα καθυστερήσει η συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής

Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στο Τμήμα Υπηρεσιών - «Ρευστός» ο αριθμός των εδρών που θα εκλέξει η κάθε παράταξη

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση και τα στοιχεία που διοχετεύουν οι ίδιοι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις επιμελητηριακές εκλογές, η πλειοψηφούσα «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» του Μάρκου Δέμπα καταλαμβάνει έντεκα (11) έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο συνδυασμός «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου καταλαμβάνει έξι (6) έδρες και ο συνδυασμός «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου, τέσσερις (4) έδρες.




Ωστόσο, τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων. Μέχρι στιγμής, έχουν καταμετρηθεί όλα τα τμήματα πλην αυτού των Υπηρεσιών που είναι και το μεγαλύτερο. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 12:00, βαίνει προς αναβολή τουλάχιστον μίας ώρας.

Η κατανομή των εδρών (11 για την πλειοψηφία και 10 για την Αντιπολίτευση) επίσης παραμένει «ρευστή», αφού από την πλευρά Δέμπα αμφισβητείται κατά πόσο το εκλογικό ποσοστό και ο αριθμός των ψήφων αντιστοιχεί σε αυτόν τον αριθμό εδρών, θεωρώντας ότι υπάρχουν «υπόλοιπα» τα οποία, σε μια δεύτερη ή και τρίτη κατανομή μπορούν να «χαρίσουν» στην «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» από μία έως και δύο επιπλέον έδρες!

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, αυτή θα «κλειδώσει» μόλις οι επικεφαλής δηλώσουν στην Εκλογική Επιτροπή σε ποιο Τμήμα θέλουν να καταλάβουν έδρα. Το πιθανότερο είναι οι Μάρκος Δέμπας και Κίμων Παπαδόπουλος να επιλέξουν το Τμήμα Υπηρεσιών και ο Παύλος Ζησίμου το Εμπορικό, ωστόσο ακόμη τίποτε δεν έχει κριθεί, αφού ενδεχόμενες μετακινήσεις των επικεφαλής θα «φάνε» αντίστοιχα και θέσεις συμβούλων…