Επιμελητήριο Καβάλας: «Πέρασμα» από την εποχή Τσατσούλη στην εποχή Δέμπα και επίσημα

Και επίσημα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της νέας διοίκησης-Ποια η οικονομική παρακαταθήκη η οποία αφήνεται στη διοίκηση Δέμπα-Κοπή βασιλόπιτας για το προσωπικό του Επιμελητηρίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου η παράδοση-παραλαβή των οικονομικών της απελθούσας διοίκησης του Άγγελου Τσατσούλη στον νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα.

Παρόντες στην σύντομη τελετή ήταν όλα τα μέλη της νέας Διοικούσας Επιτροπής με τον κ. Τσατσούλη να κάνει το δικό του οικονομικό απολογισμό για την «προίκα» σε λογαριασμούς τραπεζών και ακίνητη περιουσία που αφήνει στη νέα διοίκηση και τον Μάρκο Δέμπα να επικεντρώνεται τόσο στην πολύ άσχημη προεκλογική περίοδο όσο και στα πεπραγμένα του προκατόχου του.

Αρχικά ο απελθών πρόεδρος σημείωσε: «Το 2017 να είναι μία μακρινή ανάμνηση γιατί ήταν μία κακή οικονομικά χρονιά. Το Επιμελητήριο όμως ανέδειξε τη νέα του διοίκηση, που είναι αυτόνομη με το 53%, να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα για τη σπουδαία νίκη απέναντι στις αντιξοότητες και εναντίων όλων των άσχημων συνθηκών που υποβίβασαν τον Επιμελητηριακό θεσμό στα μάτια του επιχειρηματικού κόσμου. Να έχετε ως μέλημα σας να επαναφέρετε το Επιμελητήριο εκεί που το αξίζει και όχι εκεί που το πέταξαν κάποιοι.

»Σήμερα γίνεται η παράδοση-παραλαβή των οικονομικών του Επιμελητηρίου, ότι πετύχαμε το κάναμε όλοι μαζί. Καταφέραμε να έχουμε ένα υγιές Επιμελητήριο. Αφήνουμε 5 τραπεζικούς λογαριασμούς στο Επιμελητήριο Καβάλας, έναν λογαριασμό στην ALPHA BANK με 199.564 ευρώ, έναν στην Πειραιώς με 91.000 ευρώ, έναν ακόμη στην Πειραιώς με 8.200 ευρώ και δύο λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος με 34.968 ευρώ και άλλες δύο από την μερίδα του κοινού κεφαλαίου, δηλαδή αφήνουμε ένα ταμείο κοντά στις 330.000 ευρώ. Αυτό ως απάντηση σε όλους αυτούς που προεκλογικά λέγανε ότι στο Επιμελητήριο γινόταν πάρτι, είναι μία δικαίωση για εμάς όλους η οικονομική διαχείριση. Βρισκόμουν σε πολύ δύσκολη θέση να υπερασπίζομαι την διοίκηση των 12 ετών και χάρηκα πάρα πολύ για τη νίκη σας».

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Για εμάς θα είσαι πάντοτε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου (αναφερόμενος στον Α. Τσατσούλη) γιατί πραγματικά όλα αυτά τα χρόνια, επειδή σε γνωρίζω 20 χρόνια μέσα στο Επιμελητήριο έχεις δώσει ψυχή και μυαλό στο θεσμό και ζήσαμε όντως έναν άσχημο προεκλογικό αγώνα, με προσωπικές επιθέσεις που έπληξαν τον θεσμό της Καβάλας γιατί στην υπόλοιπη χώρα δεν συνέβησαν αυτά.

»Μας παίρνανε τηλέφωνο και μας ρωτούσαν αν έχουμε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές εδώ! Είναι ένα στοίχημα να προστατεύσουμε το Επιμελητήριο που είναι ένας θεσμός που αναβαθμίστηκε και έχει φτάσει σαν ισότιμο μέλος της κοινωνίας να είναι παντού παρών, πρωτοπόρο σε αγώνες, θέσεις και τοποθετήσεις. Ένα Επιμελητήριο που όπως δείχνουν και τα νούμερα, όχι μόνο τα ταμειακά, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του Επιμελητηρίου που θα πρέπει να τα θυμίζουμε σε μερικούς, ότι το Επιμελητήριο είτε αρέσει σε μερικούς απέκτησε ακίνητη περιουσία που δεν την είχε τα προηγούμενα χρόνια όπως το Εκθεσιακό κέντρο, αλλά και την αναβάθμιση του κτιρίου που βρισκόμαστε σήμερα και έγινε με τις προσπάθειες της τελευταίας 6ετίας. Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα σαν νέα διοίκηση και πιστεύω να είσαι δίπλα μας γιατί σε χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε το Επιμελητήριο και τους επιχειρηματίες μας που είναι ο πρώτος μας στόχος.

»Στόχος μας είναι η καθημερινότητα του επιχειρηματία, να το ζήσει το Επιμελητήριο και εμάς ως νέα διοίκηση, να δώσουμε το δικό μας εγώ, το πιστεύω μας για να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Είμαι συγκινημένος που είμαστε εδώ μαζί, μετά από τόσους αγώνες και εύχομαι να έχουμε μία πετυχημένη διοίκηση και να είμαστε περήφανοι σαν εσένα που πιστεύω ότι αισθάνεσαι περήφανος για όσα πέτυχες».

Απαντώντας στην “πάσα” Δέμπα για το πώς αισθάνεται μετά τα χρόνια της διοίκησης του ο κ. Τσατσούλης συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανος γιατί κάναμε όλοι μαζί σοβαρή δουλειά και αυτούς τους ανθρώπους αφήστε τους στη λήθη, αφήστε στην άκρη όσα έγιναν, αυτοί οι άνθρωποι από το 2006 παιδεύονται να μπουν στην διοίκηση και μυαλό δεν βάζουν γιατί ο επιχειρηματικός κόσμος έχει και γνώση και τους κατατάσσει εκεί που τους αξίζει. Ο κόσμος έδωσε ηχηρή απάντηση».

Στην συνέχεια οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια για την επισφράγιση της παράδοσης-παραλαβής και ακολούθησε η κοπή της πίτας των εργαζομένων του Επιμελητηρίου.