Χρήστος Ηλιάδης: Η Καβάλα έχει πολλά να περιμένει από την Κρουαζιέρα

Η Κωνσταντινούπολη είναι το «κλειδί» - Δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος για την «κίνηση» του Τουρισμού Κρουαζιέρας

Παρά τη μεγάλη μείωση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας την τριετία 2014-2017 όπως αυτή καταγράφηκε μέσα από τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (δείτε αναλυτικά τον πίνακα εδώ), η Καβάλα «κρατιέται» ακόμη σε σχέση με άλλα λιμάνια, επισημαίνει ο Χρήστος Ηλιάδης.

Μιλώντας στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας σε καμία περίπτωση δεν δηλώνει ικανοποιημένος από τις 6 ή τις 7 αφίξεις, ωστόσο, όπως παρατηρεί, «η μείωση αυτή δεν έχει να κάνει με τη δική μας προετοιμασία ή τις δικές μας υποδομές αλλά σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση στη γειτονική Τουρκία και δη τον ‘αποκλεισμό’ του λιμανιού της Κωνσταντινούπολης από την Κρουαζιέρα, ενός λιμανιού με το οποίο η Καβάλα, ως ενδιάμεσος προορισμός-στάση, σχετίζονταν άμεσα».

«Η θέση της Καβάλας, η πολύ καλή και συντονισμένη δουλειά που έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια -και η οποία συνεχίζεται, βέβαια- αλλά και τα όσα έχει να προσφέρει στον επιβάτη της Κρουαζιέρας σε σχέση με τα λιμάνια του Βόλου, της Θεσσαλονίκης ή της Αλεξανδρούπολης εγγυάται ότι είμαστε σε μία θέση πλεονεκτική», σημειώνει ο κ. Ηλιάδης, συμπληρώνοντας πως όταν «ανοίξει» επιτέλους η Κωνσταντινούπολη, τότε τα νούμερα που θα «δούμε» στο «Απόστολος Παύλος» θα ξεπεράσουν κάθε… προηγούμενο!

«Η κατάσταση στην Τουρκία δεν μπορεί παρά να ομαλοποιηθεί κάποια στιγμή. Εμείς ήδη έχουμε πάρει τα μηνύματά μας από τους μεγάλους διεθνείς πράκτορες. Το 2018 αλλά και το 2019 ‘κινούμαστε’ στα ίδια, πάνω-κάτω, επίπεδα με πέρυσι. Ωστόσο, αν η Κωνσταντινούπολη ξαναμπεί στον χάρτη της Κρουαζιέρας, τότε τα νούμερα του 25 ή του 30 θα μας φαίνονται… μικρά!», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΛΚ.