Το έστρωσε… τουρίστες τα Χριστούγεννα στην Καβάλα-Το 80% έφτασε η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Ακόμα και διπλά... ρεβεγιόν έκαναν κάποια ξενοδοχεία, ενώ κάποια άλλα επέλεξαν ορχήστρες από τη Σόφια για να διασκεδάσουν τους Βούλγαρους τουρίστες-Πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα και για το καλοκαίρι, όπως μαρτυρούν οι κρατήσεις

Πληρότητα έως και 80% παρουσίασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Καβάλας, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν στα χέρια τους οι ξενοδόχοι.

Βούλγαροι, Τούρκοι, αλλά και Έλληνες εκδρομείς ήταν εκείνοι που επέλεξαν περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και δη την Καβάλα για ολιγοήμερες διακοπές τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά, με τους Βούλγαρους επισκέπτες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Ξενοδοχεία της Καβάλας είχαν ακόμα και διπλά ρεβεγιόν παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ κάποια άλλα επέλεξαν ορχήστρες από τη Σόφια, προκειμένου να διασκεδάσουν τους πελάτες τους που στην πλειονότητά τους προέρχονταν από την πρωτεύουσα της γείτονος και πόλεις της νότιας Βουλγαρίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε: «Οι Βούλγαροι επισκέπτες ήρθαν κατά κύριο λόγο μεμονωμένα κι όχι σε οργανωμένα γκρουπ όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ οι αργίες του τριημέρου των Χριστουγέννων βοήθησαν ώστε και Έλληνες επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή τόσο της Καβάλας όσο και της Δράμας».

Ο κ. Μιτζάλης υπογράμμισε ότι την Πρωτοχρονιά αρκετά μεγάλος ήταν και ο αριθμός των Τούρκων τουριστών, προερχόμενων από την Κωνσταντινούπολη, που επέλεξαν την Καβάλα για να γιορτάσουν την έλευση του νέου χρόνου και σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός. Η εκτίμηση του προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Καβάλας είναι ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης έφτασε το 80%.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της τουριστικής κίνησης σε Καβάλα και Θάσο και για τη νέα χρονιά, καθώς όπως τόνισε, υπάρχει αρκετά καλός αριθμός κρατήσεων για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ αναμένεται και σημαντική αύξηση τουριστών μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», με το δεδομένο ότι ήδη υπάρχει αύξηση σε προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ.