«Παγώνει» ο Δημόσιος Τομέας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας για τρίωρη Στάση Εργασίας και συμμετοχή σε Συλλαλητήριο στο Διοικητήριο

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα για να «κλείσει» η Τρίτη Αξιολόγηση. Οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα αντιδρούν, μεταξύ άλλων, στον «περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή που 50%+1», στους «πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω», στο «υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις των σχολείων» και την «επανεξέταση των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000».

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού να συμμετάσχουν μαζικά σε Στάση Εργασίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται: «Καλούμε  τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και να δώσουν το «παρών» τη μέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή στο Συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 15 Γενάρη 2018  και ώρα 12:00 στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Διεκδικούμε:

  • Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
  • Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.