«Για εσένα»: Προτάσεις της παράταξης του Κίμωνα Παπαδόπουλου προς τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας

Οι τέσσερις εκλεγμένοι επιχειρηματίες ζητούν περισσότερη διαφάνεια και «ανοιχτή» πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΒΕ για όλους

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Για Εσένα» Κίμων Παπαδόπουλος και τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού Βασίλης Ανανιάδης, Ειρήνη Κουρτίδου και Παύλος Τσουμάκης κατέθεσαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2018 τις ακόλουθες προτάσεις:

ΠΡΟΤΑΣΗ 1η: Δημιουργία Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης Μελετών – Ερευνών

Οι νέες ανάγκες  των αγορών αναδεικνύουν πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η ενημέρωση των επιχειρηματιών για τις εξελίξεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται ή για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον.

Προτείνουμε στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας να δημιουργήσει  την «Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Μελετών – Ερευνών» που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο απλά και γρήγορα να αναζητεί μελέτες, έρευνες και εκθέσεις που έχουν εκπονηθεί έως σήμερα αλλά και κάθε τι νέο που θα δημιουργείται από την Επιμελητηριακή μας δράση και μετέπειτα  και θα αφορά είτε τομεακή – κλαδική θεματολογία είτε  θα παρουσιάζει επιχειρηματικά θέματα, με οριζόντιο τρόπο.

Επίσης η δυνατότητα της πρόσβασης και λήψης δικτυακά  να παρέχεται δωρεάν όχι μόνο στα μέλη του επιμελητηρίου αλλά και σε κάθε επισκέπτη της ηλεκτρονικής σελίδας του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

ΠΡΟΤΑΣΗ 2η: Ανάρτηση των αποφάσεων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου στο internet

 Σήμερα είναι σημαντικό να παρέχεται άμεσα έγκυρη πληροφόρηση σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου για κάθε δράση, απόφαση ή ενέργεια που έχει συνάρτηση με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στην λογική αυτή προτείνω οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου και της διοικούσας επιτροπής να αναρτώνται σε ειδικό δικτυακό τόπο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας, ώστε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου να γίνονται άμεσα γνώστες των αποφάσεων, προγραμμάτων και δράσεων που αποφασίζουμε να υλοποιήσουμε.

ΠΡΟΤΑΣΗ 3η: Εγκατάσταση συστήματος ήχου-εικόνας-live streaming στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

 Οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου διεξάγονται δημόσια.

Είναι απαραίτητο και σημαντικό λοιπόν κατά την συνεδρίαση θεσμικών οργάνων να γίνεται καταγραφή της συζήτησης με ηχητικά και οπτικά μέσα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ορθότητα της αποτύπωσης των απόψεων και θέσεων των συμμετεχόντων συμβούλων στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Προτείνουμε την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ήχου  και παροχής εικόνας live streaming σε ειδικό δικτυακό τόπο της ηλεκτρονικής σελίδας του Επιμελητηρίου Καβάλας.