Επιμελητήριο Καβάλας: Επίτιμος πρόεδρος… κατά πλειοψηφία ο Άγγελος Τσατσούλης

Για «ξεπλήρωμα» των υποχρεώσεων της διοίκησης απέναντι στον τέως πρόεδρο έκανε λόγο ο Παύλος Ζησίμου-Εκλέχτηκαν οι πρόεδροι στα 3 από τα 5 Τμήματα (όλα τα ονόματα)-Απάντηση Δέμπα και για την αποζημίωση της Εκλογικής Επιτροπής

Με κύριο θέμα την εκλογή προέδρων και αναπληρωτών προέδρων στο κάθε Τμήμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου 2018.

Μετά την εκλογική διαδικασία, στο Τμήμα Υπηρεσιών πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γιάννης Κούτρας, στο Εμπορικό Τμήμα ο Παύλος Ζησίμου και στο Εξαγωγικό ο Μάκης Ιατρόπουλος, ενώ στο Τουριστικό Τμήμα και στο Τμήμα Μεταποίησης η διαδικασία θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ σε μια βδομάδα από τώρα, καθώς οι υποψήφιοι ισοβάθμησαν. Ωστόσο τα μέλη του ΔΣ εξέλεξαν στο Τμήμα Μεταποίησης ως αναπληρώτρια πρόεδρο την Κατερίνα Νούση.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας ορίστηκαν οι Μάρκος Δέμπας, Παύλος Ζησίμου και Γιάννη Παναγιωτίδης.

Επίτιμος πρόεδρος ο Άγγελος Τσατσούλης μετά από ψηφοφορία

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης προβλέπονταν και η τιμητική διάκριση του επίτιμου προέδρου και του επίτιμου μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου, με τη διοίκηση να προτείνει ως επίτιμο μέλος τον Γιάννη Παπαϊωάννου και τον τέως πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη ως επίτιμο πρόεδρο.

Τελικά οι προαναφερθέντες εκλέχτηκαν με ψήφους 11-10, καθώς τα μέλη των παρατάξεων του Παύλου Ζησίμου και Κίμωνα Παπαδόπουλου υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει, πλέον, τέτοια «οδηγία» από τον Κανονισμό για ορισμό επίτιμων, με τον κ. Παπαδόπουλου να σημειώνει, συν τοις άλλοις, ότι η «θέση» του επίτιμου δεν πρέπει να έρχεται προς ψηφοφορία, καθώς είναι εκ των πραγμάτων μια απόφαση της διοίκησης, εν είδει τιμής σε κάποια πρόσωπα τα οποία επέλεξε η ίδια, ξεκαθαρίζοντας, δε, ότι σε καμία περίπτωση δε θέλει να υποβαθμίσει το έργο και τον ρόλο των κ. κ. Τσατσούλη και Παπαϊωάννου στο Επιμελητήριο.

Παύλος Ζησίμου: Η διοίκηση «ξεπληρώνει» τις υποχρεώσεις της προς τον κ. Τσατσούλη

Ο κ. Ζησίμου κράτησε πιο σκληρή στάση στο θέμα του επίτιμου προέδρου, αναφέροντας ότι «δυστυχώς η διοίκηση έθεσε το θέμα, καθώς δεν αναφέρεται σε κανέναν νόμο αυτή η υποχρέωση, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι μια εξαιρετικά τιμητική θέση και κυρίως, το πρόσωπο θα έπρεπε να οριστεί από πριν, με ομόφωνη απόφαση η οποία θα τιμούσε και το επιλεγόμενο πρόσωπο. Δυστυχώς η διοίκηση ήρθε αποφασισμένη να “ξεπληρώσει” τις υποχρεώσεις της απέναντι στον κ. Τσατσούλη, ο οποίος ενεπλάκη ενεργά στις εκλογές και φυσικά δεν τον τιμά καθόλου το γεγονός ότι επιλέχτηκε με κατά πλειοψηφία απόφαση».

Παράλληλα, ο κ. Ζησίμου ζήτησε από τη διοίκηση να υιοθετήσει την πρακτική του live streaming κατά τις συνεδριάσεις και να δίνει αναλυτικά τα πρακτικά της κάθε συνεδρίασης στα μέλη του ΔΣ, εφόσον το ζητήσουν.

Μάρκος Δέμπας: Καθόλα νόμιμο το ποσό των 12.950 ευρώ στην Εκλογική Επιτροπή

Ο Παύλος Ζησίμου ρώτησε τη διοίκηση και για το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης το οποίο έλαβε η Εκλογική Επιτροπή, το οποίο ανέρχεται στα 12.950 ευρώ, με τα ποσά να κυμαίνονται από 350-450 ευρώ για τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης μέχρι τα 1.400-1.600 ευρώ για τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής (δείτε τα αναλυτικά ποσά εδώ).

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας απάντησε ότι τα ποσά είναι καθόλα νόμιμα και ορίζονται ξεκάθαρα με Υπουργική Απόφαση, ενώ επισήμανε ότι έχουν αναρτηθεί και στη Διαύγεια.

«Είναι αδύνατον να ξέρουμε πώς προκύπτουν τα ποσά μέσα από τη Διαύγεια και μόνο, γι’ αυτό θα θέλαμε να μας αποστείλετε στα e-mail μας τον τρόπο με τον οποίο τιμολογήθηκε η αποζημίωση», σχολίασε ο Παύλος Ζησίμου, σε κάτι που συναίνεσε και ο Παύλος Τσουμάκης.

Παράλληλα, ο κ. Δέμπας έκρινε συνολικά και τη στάση του κ. Ζησίμου κατά τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ότι «οι γελοιότητες συνεχίζονται, καθώς κάποιοι νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμα σε προεκλογική περίοδο».