Παύλος Ζησίμου: Με «αδέξια μεθόδευση» η εκλογή Τσατσούλη ως επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Κριτική του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ Καβάλας για τον τρόπο «λειτουργίας» της Διοίκησης αλλά και οι προτάσεις της παράταξης «Ανανέωση τώρα» για «επίτιμα» μέλη

Την εκλογή επίτιμων -η «αριστίνδην»- μελών του Επιμελητηρίου Καβάλας με ευρεία πλειοψηφία, αν όχι με ομοφωνία, υπερασπίζεται ο Παύλος Ζησίμου, χαρακτηρίζοντας την ανακήρυξη του επί 11 χρόνια προέδρου του ΕΒΕ Καβάλας Άγγελου Τσατσούλη ως επιτίμου προέδρου με μόλις 11 ψήφους της πλειοψηφίας ως «απαράδεκτο» και «μειωτικό» για τον ίδιο και την προσφορά του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση τώρα» υπενθυμίζει στον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα και τους συμβούλους της Διοίκησης ότι «δεν είναι μόνοι τους και ούτε θα τους επιτρέψουμε να ενεργούν μόνοι τους», καταθέτοντας στην «παρθενική» συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) την πρότασή του για απευθείας μετάδοση online όλων των συνεδριάσεων, πρόταση που επίσης κατέθεσε και η παράταξη του Κίμωνα Παπαδόπουλου «Για εσένα» (διαβάστε σχετικά εδώ) και η οποία έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Ζησίμου επίσης καταθέτει δημόσια τις προτάσεις της παράταξής του για ανακήρυξη επιχειρηματιών της Καβάλας ως «αριστίνδην» μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή τους θα υποστηριχθεί μόνον αν πραγματοποιηθεί με ευρεία πλειοψηφία ή, ακόμα καλύτερα, ομόφωνα, και από τα 21 μέλη του ΔΣ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζησίμου.

Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που προεκλογικά υποσχεθήκαμε, ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης

«Το στίγμα για δυναμική εκπροσώπηση των επιχειρηματιών του νομού Καβάλας, με θέσεις και ουσία για το μέλλον του Επιμελητηρίου, έδωσε η παράταξη «Ανανέωση Τώρα» από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρά τα πολλά διαδικαστικά θέματα, η παράταξη κατάφερε να θέσει ουσιαστικά θέματα διαχείρισης και πραγματικής επανεκκίνησης του Επιμελητηρίου, ενάντια στην προσπάθεια της οριακά πλειοψηφούσας διοίκησης να υποβαθμίζει τη δύναμη και το ρόλο της.

Απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων

Ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Ζησίμου έθεσε το θέμα της ψηφιακής καταγραφής των συνεδριάσεων, της τήρησης και δημοσίευσης των πρακτικών, ώστε να εξαφαλιστεί πραγματική διαφάνεια στις αποφάσεις και στις δαπάνες του Επιμελητηρίου.

Το μέλος της παράταξης Χρήστος Παπαδάκης, ανέπτυξε επιστημονικά το θέμα για την διαφάνεια στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις, λαμβάνοντας από τη διοίκηση τη διαβεβαίωση ότι από τις επόμενες συνεδριάσεις θα αρχίσουν οι απευθείας online μεταδόσεις των διοικητικών συμβουλίων.

Εκλογή επίτιμου προέδρου και επίτιμων μελών

Εξαιρετικά ατυχής υπήρξε ο τρόπος ανάδειξης του επίτιμου προέδρου και του επίτιμου μέλους, όπως το διαχειρίστηκε από την αρχή η οριακή πλειοψηφία του Δ.Σ. Εξηγήσαμε ότι η εκλογή επίτιμων μελών γίνεται το λιγότερο με ευρεία πλειοψηφία -αν όχι ομοφωνία- με γενική δηλαδή αποδοχή των προσώπων. Ο τρόπος και ο χρόνος που προτάθηκαν από τη διοίκηση ήταν απαράδεκτος και μειωτικός για τα ίδια τα πρόσωπα και κυρίως για τον τέως πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη. Αποτέλεσμα της αδέξιας αυτής μεθόδευσης, ήταν να έχουμε εκλογή επίτιμων με μόλις 11 θετικές ψήφους, σε σύνολο 21 συμβούλων.

Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει η διοίκηση του Επιμελητηρίου και κυρίως ο σημερινός πρόεδρος ότι δεν είναι μόνοι τους και ούτε θα τους επιτρέψουμε να ενεργούν μόνοι τους.

Οι προτάσεις μας για τα επίτιμα μέλη του Επιμελητηρίου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ζητήθηκε να κατατεθούν προτάσεις για “επίτιμα” μέλη του Επιμελητηρίου. Η παράταξη “Ανανέωση Τώρα” προτείνει τρία επιφανή και πραγματικά “αριστίνδην” πρόσωπα της τοπικής επιχειρηματικότητας:

  1. Την κ. Άννα Μισσιριάν Τζούμα (ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και έμπορο καπνών)
  2. Την κ. Ξανθίππη Σαμέρκα (έμπορο πετρελαιοειδών)
  3. Τον κ. Δημήτριο Βαφείδη (έμπορο εποχιακών ειδών και επί σειρά ετών μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου).

Τα ονόματα αυτά θα θέσουμε υπόψιν του συνόλου των μελών του Δ.Σ. και θα υποστηριχθεί η εκλογή τους μόνον εάν αυτή είναι ομόφωνα -ή κατά ευρεία πλειοψηφία- αποδεκτή, όπως πρέπει δηλαδή να εκλέγονται τα μέλη “επί τιμή”.

Εκτός από διαφάνεια και σωστή διαχείριση η παράταξή μας οφείλει να “ανεβάσει” την ηθική στο ύψος που αρμόζει στο Επιμελητήριό μας. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που προεκλογικά υποσχεθήκαμε, ακόμα και από την πλευρά της αντιπολίτευσης».