Επιμελητήριο Καβάλας: Με βολές κατά των κυβερνητικών βουλευτών και με βράβευση Τσατσούλη ξεκίνησε η νέα χρονιά [φωτογραφίες]

Την απουσία των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε με πικρία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας-Τη συνδρομή όλων στη μάχη υπέρ του «επιχειρείν» ζήτηση η δήμαρχος Καβάλας

Με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, στο κατάμεστο roof garden του ξενοδοχείου GALAXY, ξεκίνησε και επίσημα η νέα χρονιά για το Επιμελητήριο της Καβάλας.

Αρχικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας στάθηκε στην απουσία των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας κ. κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου από την εμβληματική εκδήλωση του Επιμελητηρίου, λέγοντας ότι «με το αιτιολογικό ότι δεν πήραν πρόσκληση -κάτι που δεν ισχύει– δεν είναι είναι σήμερα εδώ, γιατί μάλλον δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, όμως μέσα από τα ΜΜΕ θα μάθουν τι έχουμε να πούμε».

Ο κ. Δέμπας δεν στάθηκε στον απολογισμό δράσεων του επιχειρηματικού φορέα το 2017 -κάτι που έγινε πολλάκις κατά την προεκλογική περίοδο του Επιμελητηρίου- μίλησε, όμως, για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση η οποίο ολοένα και χειροτερεύει, ωστόσο, όπως παρατήρησε, ανοίγουν συνεχώς νέες, μικρές επιχειρήσεις, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, όμως δεν αρκούν για να ανακάμψει η οικονομία, καθώς «χρειάζεται δράση από όλους μας, ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας μέσα από ένα αναπτυξιακό κίνημα και μια συμμαχία των παραγωγικών δυνάμεων, κάτι που αποτελεί βασικό μας στόχο».

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη δημιουργία ενός τοπικού αναπτυξιακού οργάνου, με τη συνδρομή πολλών φορέων, ώστε να δοθούν νέα αναπτυξιακά κίνητρα και να προωθούνται αποτελεσματικότερα στο κέντρο τα αιτήματα των επιχειρηματιών της Καβάλας, με καταλύτη την αλληλοστήριξη, τις νέες συμμαχίες και την ενότητα των επιχειρηματιών.

Τη στήριξή τους στους επιχειρηματίες εξέφρασαν ο Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος, ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, η οποία, μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή όλων για την προώθηση των αιτημάτων των επιχειρηματιών στο κέντρο, «ώστε να μην τρέχει μόνο η δήμαρχος», όπως είπε.

Παράλληλα, ο κ. Μέτιος δεν αναφέρθηκε στο πλάνο και στις προτάσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, καθώς έπρεπε να παραστεί στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κάτι, ωστόσο, το οποίο θα πράξει πολύ σύντομα, σε ειδική σύσκεψη με τους επιχειρηματίες της Καβάλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και παρουσία των προέδρων των Επιμελητηρίων Δράμας, Ροδόπης, Σερρών και Έβρου, τιμήθηκε για την προσφορά του στο τοπικό «επιχειρείν» ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου, σύμφωνα και με την απόφαση του τελευταίου ΔΣ του Επιμελητηρίου (διαβάστε σχετικά εδώ), με τον κ. Τσατσούλη, εμφανώς συγκινημένο, να ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες από την κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας