Επιμελητήριο Καβάλας: «Ομοβροντία» Αντιπολίτευσης κατά Δέμπα για το «κόψιμο» όχι τις βασιλόπιτας, αλλά του… λόγου!

Κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν όλοι 10 από τους 21 συμβούλους του ΔΣ του ΕΒΕ κατά του «προέδρου της οριακής πλειοψηφίας»

Δεν λένε να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» στο Επιμελητήριο Καβάλας παρά το ότι έχει ήδη περάσει ένας μήνας από τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. Οι «εντάσεις» που ξεκίνησαν με το… «καλημέρα» της προεκλογικής περιόδου, συνεχίστηκαν με την έναρξη των συνεδριάσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα και δεν «κόπασαν» ούτε με την «ενωτική» -υποτίθεται- εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας!

Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο roof garden του ξενοδοχείου Airotel Galaxy (διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ), ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας δέχεται τα ομαδικά «πυρά» σύσσωμης της Αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι… παρέλειψε να δώσει τον λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων «Ανανέωση τώρα» και «Για εσένα» Παύλο Ζησίμου και Κίμωνα Παπαδόπουλο αντίστοιχα για να απευθύνουν έναν χαιρετισμό.

Με κοινή τους δήλωση, οι 10 εκλεγμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που, όπως υπενθυμίζουν, εκπροσωπούν το 47% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητηρίου, «κατακεραυνώνουν» τον κ. Δέμπα, τον οποίο και αποκαλούν «πρόεδρο της οριακής πλειοψηφίας», καλώντας τον να αντιληφθεί εγκαίρως ότι οι εχθροί της επιχειρηματικότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο αν όλοι είναι ενωμένοι.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των 10 συμβούλων και ακολουθούν οι υπογραφές τους.

Στο ίδιο μοτίβο…

«Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για το πως αντιλαμβάνεται την άσκηση διοίκησης και τι σημασία δίνει στους συμβούλους που εκλέχθηκαν και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.

Η αρχή έγινε από την τελετή παράδοσης – παραλαβής και την κοπή βασιλόπιτας που αντί να γίνει ενώπιων των 21 μελών και των τριών παρατάξεων του νέου Δ.Σ., περιορίστηκε στους κόλπους της Διοικητικής Επιτροπής.

Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: το Σάββατο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου προς τους παραγωγικούς φορείς, την οποία ο πρόεδρος θεώρησε προσωπική του υπόθεση, στερώντας τον λόγο από τους εκπροσώπους δύο παρατάξεων που εκπροσωπούν το 47% του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

Είναι προφανές ότι η προεκλογική του ρητορική περί επόμενης ημέρας και περί ενότητας, μόνο προσχηματική ήταν.

Εμείς δηλώνουμε για άλλη μια φορά παρόντες στο νέο ρόλο που μας έχει ανατεθεί για συνεισφορά σε προτάσεις αλλά και για έλεγχο της διοίκησης, συνεχίζοντας την δράση μας εντός του νέου Δ.Σ., επιδιώκοντας την επίτευξη σύμπνοιας και ομόνοιας γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιλυθούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα των επιχειρηματιών.

Επ΄ευκαιρία, μιας και δεν μας δόθηκε ο λόγος στην εκδήλωση, απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό στους επιχειρηματίες του νομού Καβάλας για τη νέα χρονιά.

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου στις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες επιβάλλεται να είναι πιο δυναμικός, κάτι που μόνο με πραγματική συνεργασία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο ενωμένοι και μόνο με σύνθεση δυνάμεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της επιχειρηματικότητας. Ελπίζουμε να το αντιληφθεί εγκαίρως και ο πρόεδρος της οριακής πλειοψηφίας».

Παύλος Ζησίμου, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Ανανέωση Τώρα»
Κίμων Παπαδόπουλος, μέλος Δ.Σ., επικεφαλής παράταξης «Για Εσένα»
Βασίλης Ανανιάδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Έλσα Βακιρτζή, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Αντώνης Καραγιαννίδης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Ειρήνη Κουρτίδου, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Αναστάσης Μπίλιας, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Κατερίνα Νούση, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Χρήστος Παπαδάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου
Παύλος Τσουμάκης, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου