«Ντου» των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο. Μια συνεδρίαση με συμμετοχή της… Αστυνομίας!

Η «ένταση» μεταφέρθηκε από το πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο του ΕΥΚ στην αίθουσα όπου συνεδρίαζαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΥΚ

Μια απρόβλεπτη εξέλιξη είχε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2018. Όπως είχε ανακοινωθεί από πριν (διαβάστε το σχετικό κάλεσμα εδώ), συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Καβάλας είχαν δώσει «ραντεβού» διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΥΚ, την ώρα της συνεδρίασης, με στόχο να «μπλοκάρουν» την τροποποίηση του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου, σε ένα από τα άρθρα του οποίου, σύμφωνα με την καταγγελία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, προβλέπονταν ο «αποκλεισμός» των μελών του από τη συνδικαλιστική δράση.

Ωστόσο, τα περίπου 20 με 25 στελέχη του ΠΑΜΕ Καβάλας που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο το απόγευμα της Κυριακής, δεν περιορίστηκαν στην ανάρτηση πανό και στα συνθήματα, αλλά λίγο μετά «εισέβαλαν» στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο να μην «περάσει» το επίμαχο άρθρο.

Η «ένταση» που δημιουργήθηκε ήταν μεγάλη, με τη Διοίκηση του ΕΥΚ να καλεί την Αστυνομία, παρουσία της οποίας συνεχίστηκε η συνεδρίαση. Τελικά, η τροποποίηση του καταστατικού συζητήθηκε ως θέμα αλλά δεν ψηφίστηκε, με το ΔΣ να παραπέμπει τη λήψη απόφασης σε Γενική Συνέλευση -το ανώτερο δημοκρατικό όργανο του Εργατικού Κέντρου- η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσεχώς.