ΠΑΜΕ Καβάλας: Το βαρέλι του αυτοεξευτελισμού για την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΥΚ δεν έχει πάτο!

Ανακοίνωση των συνδικαλιστών στον απόηχο της «αστυνομοκρατούμενης» συνεδρίασης της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2018

Με χαρακτηρισμούς όπως «ξεπουλημένοι», «εργατοπατέρες» και «εργοδοτικοί συνδικαλιστές» η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ για μια ακόμη φορά «επιτίθεται» στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΥΚ την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2018, με τη συνεδρίαση να ολοκληρώνεται κατόπιν «συνδρομής» ανδρών της Αστυνομίας (διαβάστε σχετικά εδώ).

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Καβάλας κάνει λόγο για «πρωτοφανές γεγονός» συνδικαλιστές να καλούν τα όργανα της τάξης να παρέμβουν σε μία εσωτερική λειτουργία ενός φορέα όπως το ΕΥΚ και δηλώνει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα «ούτε φιμώνεται ούτε τρομοκρατείται».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου του ΠΑΜΕ.

Πιο εργοδοτικοί δεν γίνεται…

«Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (παράταξη της ΠΑΣΚΕ) δεν έχει τελειωμό! Όπως ήδη είχαμε καταγγείλει στους εργαζόμενους της Καβάλας, η ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΥΚ, μια μέρα πριν η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ εντολή της ΕΕ και των θεσμών νομοθετήσουν το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, έφερε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. θέμα προς συζήτηση: «Τροποποίηση-προσθήκη άρθρου στο καταστατικό  που θα εξουσιοδοτεί το ΔΣ για την εκπόνηση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας προσωπικού και λειτουργίας πειθαρχικού κανονισμού του Διοικητικού Συμβουλίου», με στόχο να βάλει εμπόδια στην δράση του ταξικού κινήματος, των εκλεγμένων στο ΔΣ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που αποτελούν «καρφί στο μάτι» της εργοδοσίας του νομού.

Οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες. Στην εργοδοσία δεν φτάνουν οι απειλές, οι απολύσεις και οι συνδικαλιστικές διώξεις (πχ Selecta, Λιπάσματα κ.α), δεν της φτάνει ότι 9 στις 10 απεργίες των εργαζομένων τα αστικά δικαστήρια τις βγάζουν παράνομες ή καταχρηστικές, δεν της φτάνει το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, απαιτούν να ξεμπερδεύουν με οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Σε αυτό, πολύτιμο συνεργάτη βρίσκουν τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και στην περιοχή μας την ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΥΚ. Άλλωστε η προσπάθεια αυτή έρχεται σε συνέχεια μετά από προηγούμενη απόφαση Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καβάλας να επιβάλει την ποινή της επίπληξης και της προειδοποίησης διαγραφής από το Δ.Σ. τα εκλεγμένα μέλη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία μαζί με εργαζόμενους και τίμιους συνδικαλιστές οργάνωσαν δυναμική απάντηση. Η λύσσα του εργοδοτικού συνδικαλισμού να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών ήταν τέτοια ώστε έφτασαν στο σημείο να καλέσουν ασφαλίτες μέσα στο ΕΥΚ, γυρίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα δεκαετίες πίσω, θυμίζοντας εποχές Μανιαδάκη. Το βαρέλι του αυτοεξευτελισμού για την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΥΚ δεν έχει πάτο! Το πρωτοφανές αυτό γεγονός, «συνδικαλιστές» να καλούν οι ίδιοι να παρέμβει η ασφάλεια στην εσωτερική λειτουργία ενός συνδικαλιστικού φορέα, δεν έμεινε αναπάντητο από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, μετά από την δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Η ξεπουλημένη ηγεσία του ΔΣ του ΕΥΚ παρά τις βρισιές, τις απειλές και τους προπηλακισμούς του Προέδρου και της Γραμματέως του Δ.Σ. του ΕΥΚ, αναγκάστηκε κάτω από την αταλάντευτη στάση των εργαζομένων να αποσύρουν το θέμα από τη συζήτηση.

Οι ξεπουλημένες ηγεσίες και οι εργατοπατέρες να ξέρουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι δεν τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι η εργατική τάξη και το κίνημά της να ξεμπερδεύει μια και καλή με δαύτους. Η ταξική πάλη ούτε μπαίνει στο γύψο, ούτε καταργείται. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι τους πήρανε χαμπάρι.

Σπάμε τη μοιρολατρία και το φόβο. Μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα».