«Συστράτευση» Επιμελητηρίου Καβάλας και Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τον τουρισμό

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού συζήτησαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση της τουριστικής προβολής της Καβάλας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης δέχθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα και τον Υπεύθυνο Επιχειρηματικής Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Λευτέρη Κουκουτίνη για την περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του Επιμελητηρίου σε θέματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής μας.

«Οι δύο φορείς μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για να πετύχουμε πολλά, να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να προβάλλουμε τα αναπτυξιακά του πλεονεκτήματα, ώστε να γίνει ένας τουριστικός προορισμός δωδεκάμηνης επισκεψιμότητας. Πέρυσι κινηθήκαμε με ικανοποιητικά θετικά πρόσημα και όπως φαίνεται και φέτος από τις κρατήσεις θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά.

»Η Περιφέρειά μας θα συμμετάσχει σε εκθέσεις τον επόμενο μήνα σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, αλλά και τον Μάρτιο στη Ρωσία και στη Γερμανία στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως. Παράλληλα, θα συμμετάσχουμε σε εξειδικευμένες αγροτικές εκθέσεις που θα γίνουν στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο για να προωθήσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα. Εμείς ως Περιφέρεια μέσα από το περίπτερο που έχουμε οργανώσει, μπορούμε να φιλοξενήσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς και τα Επιμελητήρια, τους δήμους και τις επιχειρήσεις, γιατί η Περιφέρεια δε θα κάνει τον επιχειρηματία, αλλά θα βοηθήσει όλους αυτούς που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο. Για τον λόγο αυτό ζητάμε και τη βοήθεια του Επιμελητηρίου να μας ενισχύσει σ’ αυτές τις δράσεις με τους επιχειρηματίες και τα μέλη του», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης.

«Το 2018 θα μας βρει ακόμα πιο ενωμένους και δυναμικούς για τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι αυτήν τη στιγμή αυτός που σώζει την παρτίδα της τοπικής οικονομίας και φαίνεται πως θα πάει καλά τα επόμενα χρόνια. Θέλαμε να τονώσουμε τον σχεδιασμό για κοινές συμμετοχές και δράσεις του Επιμελητηρίου με την Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα τουριστικό προϊόν για την ευρύτερη περιοχή μας. Πρέπει να βγει μια εικόνα ενιαία για Καβάλα και Θάσο. Οι δήμοι θέλουν και αυτοί να έχουν τις δράσεις τους. Νομίζω όμως αν βγαίνουμε κατακερματισμένοι, αδυνατίζουμε την προσπάθεια και αυτό το εκμεταλλεύονται άλλες περιοχές που έχουν να παρουσιάσουν μια καλύτερη και ενιαία εικόνα. Στο πλαίσιο αυτό θα είμαστε ακόμα πιο ενεργοί με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το κομμάτι του τουρισμού στην περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Δέμπας.

«Εμείς θα αναλάβουμε ως Επιμελητήριο όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις  που χρειάζονται ώστε να βοηθήσουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά θα βελτιώσουμε τα αποτελέσματα για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον ιστορικό και τις εναλλακτικές μορφές του. Αυτός θα είναι ο στόχος μας για την επόμενη τετραετία για να μπορέσουμε να αυξήσουμε και την τουριστική περίοδο, αλλά και το τουριστικό προϊόν που δίνουμε σε σχέση με τη γαστρονομία», τόνισε ο κ. Κουκουτίνης.