Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Οι μόνοι κερδισμένοι από το πολυνομοσχέδιο είναι οι συνήθεις ύποπτοι

Το συλλογικό όργανο των εμπόρων της Καβάλας ασκεί σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση και ΕΣΕΕ για την υιοθέτηση νέων μέτρων που «πνίγουν» την αγορά και αντιτάσσει τον «δρόμο της αντίστασης και της αντεπίθεσης»

Στο πλευρό όσων αντιστέκονται «στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τάσσεται η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ασκώντας, παράλληλα, σκληρή κριτική και στη διοίκηση της ΕΣΕΕ «η οποία παραμένει αδρανής τηρώντας στάση αναμονής, τη στιγμή μάλιστα που ο μικρός έμπορος δεινοπαθεί και καταστρέφεται», ενώ τονίζει ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν άλλη λύση «πέρα από τον δρόμο της αντίστασης και της αντεπίθεσης».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιλαϊκή επίθεση που δεν έχει σταματημό. Το νέο ν/σ με τα δεκάδες «προαπαιτούμενα» έχει για μια ακόμα φορά τους ίδιους κερδισμένους και χαμένους.

Χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι που βλέπουν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων τους, γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έκρηξη των κατασχέσεων, τσάκισμα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων, μα πάνω απ’ όλα τη βρώμικη προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά το δικαίωμα του λαού να διαμαρτύρεται και να αντιστέκεται σε αυτές τις πολιτικές, το δικαίωμα να απεργεί.

Κερδισμένοι είναι για μια ακόμα φορά οι συνήθεις ύποπτοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι και γενικότερα τα μονοπώλια που βλέπουν τις πάγιες διεκδικήσεις τους να υλοποιούνται βήμα το βήμα.

Αυτήν την πολιτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη χαρακτηρίζει ξεδιάντροπα «δίκαιη». Παρά τις μεγάλες κουβέντες και την κυβερνητική θριαμβολογία η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τη ζούμε όλοι στο πετσί μας:

  • Το χρέος των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία με τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων να χρωστούν παραμένει στα ύψη.
  • Πάνω από 1.000 είναι οι πλειστηριασμοί και οι δεσμεύσεις λογαριασμών καθημερινά με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για το Δημόσιο ξεκινώντας από χρέη 500€.
  • Οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι έχουμε χρέη στον ΕΦΚΑ, στην εφορία, μπαινοβγαίνουμε σε ρυθμίσεις, κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Κ. δεν συμφωνεί με  τη στάση της Ε.Σ.Ε.Ε. που μπροστά σε αυτήν την κατάσταση παραμένει αδρανής τηρώντας στάση αναμονής, τη στιγμή μάλιστα που ο μικρός έμπορος δεινοπαθεί και καταστρέφεται.

Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει μόνο ο δρόμος της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Ο δρόμος της συσπείρωσης και της πάλης για τα δικαιώματά μας από κοινού με όλους όσους θίγονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. Ο δρόμος της πάλης για να βγουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες.