ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ: Από την Ινδία με… αγάπη για τον Τουρισμό Υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Με τις βαλίτσες γεμάτες θετικά και κυρίως στοχευμένα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ινδίας επέστρεψε από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού "Outbound Travel Mart" η αποστολή της Καβάλας-Παρών και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Με χαμόγελα και κομίζοντας θετικά μηνύματα από το ταξίδι στη Βομβάη επέστρεψε στην Καβάλα η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, εκπροσωπώντας την Καβάλα στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού “Outbound Travel Mart”, στην οποία συμμετείχε και η ΚΕΔΕ δια του προέδρου της Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκησε συνεργασία με τον ΕΟΤ και το υπουργείου Τουρισμού.

Η φετινή έκθεση στη Βομβάη έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής τόσο από άποψη εκθετών όσο και εμπορικών επισκεπτών, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η αποστολή της Καβάλας πραγματοποίησε πάνω από 150 Β2Β συναντήσεις, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένες 140.

«Το ταξίδι στην Ινδία ήταν στοχευμένο και εφαλτήριο στάθηκαν ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία: Η ινδική αγορά χαρακτηρίζεται από την τεράστια ανάπτυξη του τουριστικού εξαγωγικού προϊόντος, καθώς η αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού στην Ινδία είναι η μεγαλύτερη αυτή την στιγμή στον κόσμο, ενώ το προφίλ του Ινδού τουρίστα είναι ενός ανθρώπου ο οποίος ξοδεύει μεγάλα ποσά στα ταξίδια του και μένει για αρκετές μέρες, κάτι εύλογο και λόγω της απόστασης», σχολιάζει η κ. Ιωσηφίδου, ενώ προσθέτει, παράλληλα, ότι ο Ινδός τουρίστας δεν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το δίπτυχο «ήλιος-θάλασσα» και συνεπώς θα μπορούσε να επισκεφτεί την Καβάλα οποιαδήποτε εποχή του έτους, συμβάλλοντας στη διεύρυνση της της τουριστικής περιόδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βομβάη με τους Ινδούς πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες βρέθηκαν και οι τρόποι συνεργασίας με την Ελλάδα και δη με την Περιφέρεια, με όχημα την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η προβολή των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, με έμφαση στον Τουρισμό Υγείας, κάτι που όπως είπε η κ. Ιωσηφίδου, μπορεί να εκμεταλλευτεί δεόντως η Καβάλας, μιας και διαθέτει κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς δομές Υγείας -δημόσιες και ιδιωτικές- ενώ εκ των πραγμάτων, οι Ινδοί πολίτες και δη εκείνοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια προτιμούν τα δυτικά συστήματα Υγείας για απλές επεμβάσεις ρουτίνας μέχρι και για νοσηλείες για σοβαρότερα θέματα υγείας.

«Η συμμετοχή μας σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση σηματοδοτεί τη βούληση της Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ενεργά, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην οικονομική και κοινωνική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και όραμα για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης με μεταρρυθμίσεις που θα βασίζονται στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναγνωρίζοντας την τεράστια δύναμη που έχει το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και τα οφέλη από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στόχος μας είναι να προβάλλουμε τον πλούτο της χώρας μας στο εξωτερικό και να στρέψουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης, ενδεικτικό του πόσο «ποντάρει» η ΚΕΔΕ στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω της προσέλκυσης τουριστών από χώρες ανεξερεύνητες -όσον αφορά τη στόχευση για την τουριστική ανάπτυξη- όπως είναι η Ινδία.