Σημαντικό εργαλείο στα χέρια της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τα στατιστικά στοιχεία των ξενοδόχων για τις διανυκτερεύσεις το 2017

Η Επιχείρηση προτρέπει και τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ένωσης Ξενοδόχων της Καβάλας

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ χαιρετίζει τη δημοσιοποίηση, από πλευράς των ξενοδόχων της Καβάλας, των στοιχείων διανυκτερεύσεων, πληρότητας και τουριστικού μίγματος για το έτος 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί, παράλληλα, ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Επιχείρηση αναφορικά με την τουριστική ανάπτυξη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι ξενοδόχοι της πόλης μας προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση καθώς και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τελευταία όλο και περισσότεροι φορείς της περιοχής μας για το τουριστικό μας προϊόν καθώς και για την τουριστική μας ανάπτυξη, υποδηλώνουν ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται σε έναν τομέα που επί δεκαετίες είχε παραμείνει απελπιστικά στάσιμος.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καβάλας διαμέσου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και της Δημωφέλεια τα τελευταία χρόνια έχει θέσει ως επιμέρους στρατηγικούς  στόχους την αύξηση της Μέσης Ετήσιας Πληρότητας μέσω και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς και την αύξηση της Μέσης Ημερήσιας Δαπάνης μέσω κυρίως του εμπλουτισμού και της σταδιακής αλλαγής του μίγματος επισκεπτών. Από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και παρά το γεγονός ότι η Δημωφέλεια θα τοποθετηθεί ασφαλώς όταν η ΕΛΣΤΑΤ παρουσιάσει τα οριστικά στοιχεία του 2017 για τον Δήμο μας, εντούτοις διαφαίνεται ότι οι στόχοι αυτοί έχουν εν πολλοίς επιτευχθεί.

Το γεγονός αυτό σε καμιά περίπτωση δεν εφησυχάζει την διοίκηση και τα στελέχη της επιχείρησής μας, απλά αποτελεί επιβεβαίωση του ότι βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση ενός μεγάλου δρόμου που έχουμε σχεδιάσει και απομένει πολύ ακόμη να διανύσουμε. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι κύριος και απαρέγκλιτος στρατηγικός στόχος της σημερινής διοίκησης της Δημωφέλεια είναι η δημιουργία ενός τέτοιου πλαισίου και ενός επενδυτικού περιβάλλοντος που θα οδηγήσει σε αύξηση των παρεχομένων ξενοδοχειακών κλινών στον δήμο Καβάλας.

Για τον σκοπό αυτό δουλεύουμε εξ αρχής τόσο σε επίπεδο τοπικό όσο και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας. Ο Δήμος Καβάλας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή με γοργούς ρυθμούς και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει και που εάν υιοθετηθούν από αυτό, θα αλλάξουν πλήρως το τουριστικό και αναπτυξιακό τοπίο της περιοχής μας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε, αφού αρχικά επισημάνουμε την αξία των στοιχείων αυτών για εμάς (μέρος των οποίων άλλωστε είχαν από καιρό αποδοθεί από τον σύνδεσμο στην επιχείρησή μας και μαζί με την Έρευνα Ικανοποίησης Επισκεπτών που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τον σύνδεσμο και το ΤΕΙ, την οποία και θα παρουσιάσουμε εντός της επόμενης εβδομάδος,  αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία για την σύνταξη του σχεδίου τουριστικής προβολής του δήμου μας για το 2018) να προτρέψουμε και τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με τον τουριστικό τομέα να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ξενοδόχων, προσφέροντάς μας αντίστοιχα πολύτιμα στατιστικά στοιχεία.