Ιδιώτης βάζει «χέρι» στα ενοίκια οικοπεδούχων για οφειλές του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας

Η υπόθεση ΒΙΟΠΑΚ συνεχίζει να «στοιχειώνει» τους επαγγελματίες που επέλεξαν να «επενδύσουν» αλλά και τους μετόχους του

Κατασχετήρια εις χείρας τρίτου έλαβαν αίφνης οι έντεκα (11) από τους συνολικά είκοσι δύο (22) «οικοπεδούχους» του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας οι οποίοι καλούνται πλέον να εξοφλήσουν άμεσα τις όποιες οφειλές τους προς τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑΚ για τη χρήση γης προς ιδιώτη ο οποίος έχει αξιώσεις από την εταιρία.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά σε οφειλή προς ιδιώτη λογιστή της Καβάλας ύψους 40.000 ευρώ. Ο επαγγελματίας, προφανώς αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια είσπραξης των αμοιβών του, προχώρησε σε δικαστική διεκδίκησή τους, «δεσμεύοντας» επί της ουσίας τα ενοίκια που είτε χρωστούν είτε πρόκειται να καταβάλλουν οι έντεκα (11) «οικοπεδούχοι» του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων ΒΙΟΠΑ Καβάλας στηλιτεύει το γεγονός ότι οι έντεκα επαγγελματίες καλούνται επί της ουσίας να «πληρώσουν» ενέργειες και παραλείψεις άλλων, καλώντας τη Διοίκηση της Εταιρίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να «προστατέψει» τους ενοικιαστές.

Επισημαίνεται ότι από τις συνολικά είκοσι δύο (22) επαγγελματίες της Καβάλας που έχουν ενοικιάσει γη από το ΒΙΟΠΑΚ με στόχο να μεταφέρουν εκεί τις δραστηριότητές τους, μόνον ένας έχει χτίσει και αυτός είναι ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΚ και προσωρινός πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ ΒΙΟΠΑΚ Μάκης Δημητριάδης (κεντρική φωτό) ο οποίος και υπογράφει τη σχετική ανακοίνωση.

Περιμένουμε ουσιαστική λειτουργία του ΒΙΟΠΑ και όχι συσσώρευση «επενδυτικών χρεών»

«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση εν μέσω κρίσης και με συνθήκες που βάλουν καθημερινά την επιχειρηματικότητα, να δεχτούμε την επίσκεψη στον χώρο εργασίας μας του δικαστικού κλητήρα. Επιχειρήσεις και επαγγελματίες (έντεκα στο σύνολο) που ουδέποτε είχαν δει κατασχετήριο το λαμβάνουν για ενέργειες και παραλείψεις άλλων. Καλούμε τους μέτοχους να παρέμβουν άμεσα για να επιλύσουν το ζήτημα που προέκυψε, και επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση των ενοικιαστών, προχωρώντας σε ενέργειες που θα απεγκλωβίσουν τους εν λόγο επαγγελματίες από τις δικαστικές ενέργειες που άθελα τους έχουν εμπλακεί. Καταλυτική ημερομηνία είναι η 22/2/2018 οπότε και αναγκαστικά θα εμπλακούμε σε μια δικαστική περιπέτεια. Με ένα διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΟ.ΠΑ. που τελεί υπό παραίτηση εδώ και χρόνια και με τα γνωστά προβλήματα του χώρου, καμία ουσιαστική ενέργεια στήριξης δεν έγινε. Εντωμεταξύ ενοικιαστές καταστράφηκαν, άλλοι έκλεισαν την δραστηριότητα τους, και άλλοι βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας, και όλοι περιμένουν επιτέλους την ουσιαστική λειτουργία του χώρου και όχι την συσσώρευση «επενδυτικών χρεών».

Αναμένουμε
Πρ. πρόεδρος
Δημητριάδης Αβραάμ