Και το Επιμελητήριο Καβάλας στη «μάχη» για να μη κλείσει το κατάστημα της Πειραιώς στις Κρηνίδες

Με επιστολή προς τη διοίκηση της Τράπεζας ζητάει την ανάκληση της απόφασής της η οποία πλήττει τους κατοίκους, τους αγρότες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και τον τουρισμό, όπως αναφέρει η διοίκηση του Επιμελητηρίου

Την ανάκληση της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημά της στις Κρηνίδες Καβάλας ζητάει με επιστολή η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, σημειώνοντας ότι η εν λόγω απόφαση πλήττει τόσο τους κατοίκους και τους αγρότες της περιοχής όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εν γένει την τοπική οικονομία, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται κάθε χρόνο τον ενταγμένο στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες Καβάλας, στον πρώην Δήμο Φιλίππων, γεγονός το οποίο θα αναγκάζει τους συναλλασσόμενους να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα της Καβάλας ή της Δράμας .

Το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στον οικισμό και το μοναδικό που εξυπηρετεί πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής των Φιλίππων. Επιπλέον, καθώς βρίσκεται πλησίον του προσφάτως ενταγμένου στην UNESCO Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων, εξυπηρετεί στις καθημερινές τους συναλλαγές όχι μόνο τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και πλήθος τουριστών που επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής εξέφρασαν έντονες διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του καταστήματος καθώς αυτό θα δυσκολέψει τις συναλλαγές τους με την τράπεζα καθότι στη περιοχή δραστηριοποιούνται πλήθος αγροτικών, εμπορικών, μεταποιητικών επιχειρήσεων και αγροτών.

Η πρότασή σας για τη λειτουργία ενός ΑΤΜ μόνο για αναλήψεις μετρητών θεωρούμε ότι δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση του e-banking καθώς επίσης και δεν θα επιτρέπει την πραγματοποίηση και άλλων τραπεζικών συναλλαγών.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος καθώς η λειτουργία του καταστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.