Επιμελητήριο Καβάλας: Τσουμάκης στο Τμήμα Μεταποίησης, Μπίλιας στο Τουρισμού

Συνεδρίαση ΔΣ: Εκλογή προέδρων Τμημάτων, επιχορηγήσεις σε φορείς και συλλόγους και... γκρίνια για τις εισηγήσεις

Στις 20:30 το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στον  «κορμό» των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν η ανάδειξη προέδρων στα Τμήματα Μεταποίησης και Τουρισμού οι οποίοι και ορίστηκαν μετά από κλήρωση, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Πρόεδρος στο Τμήμα Μεταποίησης ορίστηκε ο Παύλος Τσουμάκης (παράταξη «Για εσένα» με επικεφαλής τον Κίμωνα Παπαδόπουλο) και πρόεδρος στο Τμήμα Τουρισμού ο Αναστάσης Μπίλιας (παράταξη «Ανανέωση τώρα» με επικεφαλής τον Παύλο Ζησίμου, κεντρική φωτό).

Ο νέος πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Παύλος Τσουμάκης

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδροι των υπολοίπων Τμημάτων είχαν οριστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση (Εμπορικό-Παύλος Ζησίμου, Υπηρεσιών-Γιάννης Κούτρας και Εξαγωγικό-Πρόδρομος Ιατρόπουλος)

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η επιχορήγηση με ποσό 5.000 ευρώ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, του Kavala AirSea Show επίσης με ποσό 5.000 ευρώ, αλλά και του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας και του Συλλόγου Εργαζομένων Επιμελητηρίων Μακεδονίας-Θράκης με μικρότερα ποσά.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό του, το Επιμελητήριο δύναται να διαθέτει ποσό μέχρι το ύψος του 5% του προϋπολογισμού του σε επιχορηγήσεις Συλλόγων και φορέων «αρκεί», όπως τόνισε ο πρόεδρος Μάρκος Δέμπας, «οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου».

 

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση όταν από την Αντιπολίτευση διατυπώθηκαν για μια ακόμη φορά παράπονα για το γεγονός ότι πέραν της πρόσκλησης με την αναγραφή των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου δεν έλαβαν τους φακέλους με τις εισηγήσεις.