Έντεκα «μνηστήρες» για την πλατεία Καπνεργάτη

Κατατέθηκαν οι προσφορές από υποψήφιους αναδόχους για το έργο της ανάπλασης ύψους 2,7 εκατ. ευρώ

Συνολικά 11 φέρεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αναλάβουν το φιλόδοξο έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη στην Καβάλα! Συγκεκριμένα χθες ξεκίνησε στην Tεχνική Yπηρεσία του δήμου Καβάλας η διαδικασία του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχαν κατατεθεί 11 προσφορές από υποψήφιους αναδόχους για το έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές θα ανοιχθούν και θα ελεγχθούν στις 5 Μαρτίου 2018.

Το φιλόδοξο έργο

Ο λόγος βέβαια για το μεγάλο έργο «Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη», προϋπολογισμού 2.781.203 ευρώ, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020. Το έργο είναι το μεγαλύτερο από αυτά που προβλέπονται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Το έργο προβλέπει την πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών Κασσάνδρου και Αβέρωφ, τη μονοδρόμηση των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Δαγκλή, την κατασκευή περιοχών νερού και παρτεριών καθώς και μικρότερες παρεμβάσεις ανάπλασης επί της Πλατείας Καπνεργάτη και περιμετρικά αυτής.