Αμυγδαλεώνας, Πολύστυλο και Δάτο: Κάτω τα χέρια από την Egnatia Aviation!

Επιστολή-παρέμβαση προς πάσα κατεύθυνση με στόχο να μην «πετάξει» η Σχολή Πιλότων της Καβάλας για... Δυτική Μακεδονία

Όπως πρόσφατα έγινε γνωστό μέσω του Τύπου της… Κοζάνης, η Egnatia Aviation προτίθεται άμεσα, εντός του 2018, να μεταφέρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της στο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Δυτικής Μακεδονίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τα νέα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με αεροπορικές εταιρείες για εκπαίδευση των πιλότων τους (διαβάστε σχετικά εδώ).

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, η Σχολή Πιλότων της Καβάλας «παλεύει» να επεκτείνει τη δραστηριότητά της εντός της Καβάλας και συγκεκριμένα στο «παροπλισμένο» αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και «σκοντάφτει» πότε στη γραφειοκρατία και πότε στην αδιαλλαξία της Fraport, της εταιρίας που έχει μισθώσει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσα στα οποία και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας και η οποία εσχάτως «μπλόκαρε» τον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Με δεδομένα όλα αυτά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου-Δάτου αποφάσισαν να παρέμβουν και να «ξυπνήσουν» τους ταγούς της Καβάλας, ζητώντας τους να μην επιτρέψουν να… «πετάξει» από την περιοχή μας μία εκ των πλέον επιτυχημένων εταιριών που προσφέρει τα μάλα στον τόπο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής-παρέμβασης των κ.κ. Πουρσαϊτίδη και Σαλτζίδη.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να πετύχουμε την παραμονή της Σχολής στον τόπο μας

«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πράγματα και γεγονότα είτε δια του ηλεκτρονικού Τύπου είτε δια δημοσιευμάτων που έχουν σχέση με το καμάρι μας ουσιαστικά που είναι η Egnatia Aviation, μία καταξιωμένη αεροπορική εταιρεία με εκπληκτικές δυνατότητες ως φυτώριο επαγγελματιών και ερασιτεχνών πιλότων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και οικουμενικά. Μας διακατέχει μέχρι στιγμής ένα πλέγμα ενοχής, διότι η Καβάλα και η περιοχή της καρπούνται τεράστια οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη, καθότι στα πέρατα της γης είναι γνωστή η ύπαρξη και η προσφορά της λαμπρής αυτής σχολής.

Η αγορά της Καβάλας τονώνεται υπέρ δεόντως από την παρουσία της και όμως δεν έτυχε της τρέχουσας υποστήριξης από τους παράγοντες της Καβάλας. Δυστυχώς η σχολή υπομένει τις φοβερές πιέσεις της Fraport, η οποία δεν την αφήνει να αναπνεύσει ζητώντας υπέρογκα ποσά εντός του κατοχικού αεροδρομίου της Χρυσούπολης και μη επιτρέποντας την μεταφορά της στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα το οποίο παραμένει νεκρό, κι αναγκάζεται προς μερική αποδημία και δη προς δυτικά σε αεροδρόμιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Εμείς ως εκπρόσωποι των κατοικούντων γύρω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα προτιθέμεθα με τις μικρές μας δυνάμεις να υψώσουμε το ανάστημά μας και την φωνή μας για την παραμονή και επέκταση της Σχολής αυτής στο δικό μας τόπο, στο δικό μας αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και στεντορεία τη φωνή να αφυπνίσουμε όλους τους φορείς της πόλης, από ταγούς αυτής: όπως Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους, Εμπορικούς Συλλόγους, Προέδρους Επιμελητηρίων, Σωματεία Ταξί και Λεωφορείων, Δικηγορικούς Συλλόγους. Διότι είναι κρίμα, λυπηρό και καταστροφικό όταν οι επενδυτές σαν τους Λυμπεράκη-Ζωγραφάκη οι οποίοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα διαφημίζουν την Καβάλα με την εταιρεία τους και τις φυσικές καλλονές της, αναγκάζονται με πίκρα και απογοήτευση να στρέψουν αλλού το βλέμμα και τα χέρια.

Καιρός η δική μας ενέργεια να αφυπνίσει όλους τους παραπάνω φορείς και όλοι μαζί σαν μία γροθιά, με θέληση ισχυρά και γνωστοποίηση του θέματος προς κάθε κατεύθυνση να πετύχουμε την παραμονή της σχολής στον τόπο μας, τη μεταφορά της στον Αμυγδαλεωνα και την περαιτέρω πρόοδο της Σχολής για λόγους που και τον τόπο μας ωφελούν και την ιστορία του μεταδίδει και το όνομα του λαμπρύνουν.

Οι Πρόεδροι
Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα
Δημήτρης Πουρσαΐτίδης
Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου-Δάτου
Θεοχάρης Σαλτζίδης