«Καθημερινή» προβολή της Καβάλας με ένα διπλό αφιέρωμα

Το ένθετο «Ταξίδια» της Κυριακάτικης Καθημερινής αφιερώνει 7 σελίδες στην «Παλιά και Νέα και Ωραία» πόλη, ενώ στην εφημερίδα υπάρχει και μια έμμεση αναφορά στην Καβάλα μέσω... Ισραήλ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καβάλα μπαίνει στο… στόχαστρο των κεντρικών ΜΜΕ για καλό σκοπό, εν προκειμένου -και ελέω της έλευσης του καλοκαιριού- με σκοπό την προβολή της γοητευτικής τουριστικής της πλευράς.

Το τελευταίο -και προφανώς όχι έσχατο- αφιέρωμα έγινε μέσω του ένθετου «Ταξίδια» της Κυριακάτικης Καθημερινής στο φύλλο της 4ης Μαρτίου 2018 με τον τίτλο «ΚΑΒΑΛΑ: Παλιά και Νέα και Ωραία».

Μέσα σε 7 σελίδες, η εφημερίδα «ξανασυστήνει» στο αναγνωστικό της κοινό σε όλη την Ελλάδα τις ομορφιές της πόλης της Καβάλας και του Νομού, τα αξιοθέατα της περιοχής, την Ιστορία της, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπό της, με επίκεντρο τις υποδομές οι οποίες άλλαξαν τη φυσιογνωμία της και σε πολλές περιπτώσεις την καθημερινότητα κατοίκων και τουριστών, όπως είναι οι πλωτές εξέδρες του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», για παράδειγμα, στις οποίες γίνεται ιδιαίτερη μνεία.

Στο ίδιο, όμως, φύλλο υπάρχει και μια άλλη, έμμεση αναφορά στην Καβάλα μέσω… Ισραήλ. Στο άρθρο με τίτλο «Μνήμες και μελωδίες φέρνουν τους Ισραηλινούς στην Ελλάδα», ο 52χρονος Ισραηλινός ταξιδιωτικός πράκτορας Μπένι Λεβί εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι συμπατριώτες του επισκέπτονται κατά κύματα, πλέον, την Ελλάδα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηρικτής της χώρας μας, καθώς η οικογένειά του προερχόταν από τα περίχωρα του Τσανάκαλε, είχε, επομένως ζήσει πολύ στενά με Έλληνες, ενώ η γιαγιά του έκανε διακοπές στην Καβάλα.