Οι τουριστικοί «θησαυροί» της Καβάλας και της Θάσου κατακτούν το Βερολίνο

Δυναμική η παρουσία ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητηρίου και ξενοδόχων της περιοχής σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά και εμπορικά γεγονότα του κόσμου-Μεγάλες οι προσδοκίες από την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Η σημαντικότερη Τουριστική Έκθεση της Ευρώπης, η ΙΤΒ του Βερολίνου, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά και εμπορικά γεγονότα του κόσμου με έντονο επαγγελματικό και όχι μόνο χαρακτήρα, το οποίο συγκεντρώνει περισσότερους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε άλλη Έκθεση, άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και υποδέχτηκε, μεταξύ 150 εκθετών από την Ελλάδα, την Καβάλα και τη Θάσο.

Ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετέχουν στην Έκθεση με μια σειρά από δρώμενα, όπως παρουσιάσεις από σεφ και live cooking, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών και υπηρεσιών, καθώς και του εναλλακτικού τουρισμού, αναδεικνύοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν με σκοπό την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών για την επόμενη τουριστική σαιζόν.

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι της Καβάλας και της Θάσου, καθώς και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίνουν από την πρώτη στιγμή δυναμικό «παρών» στην Έκθεση, προωθώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τόσο με οπτιακουστικό υλικό όσο και με Β2Β συναντήσεις.

Μάλιστα, ήδη η προσέλευση στο περίπτερο το οποίο φιλοξενεί την αποστολή του Νομού Καβάλας είναι αρκετά μεγάλη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο Τουρισμός είναι η αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ITB Berlin 2017, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 184 χώρες. Μεταξύ των 109.000 επισκεπτών, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη
δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου, ενώ φέτος αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση.

Η Έκθεση κλείνει τις πύλες της την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.