«Ανοίγουν» 3 θέσεις κτηνιάτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας-Τι γίνεται με τους κυκλικούς κόμβους και την Ιχθυόσκαλα

Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας για τα τρέχοντα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στον Νομό Καβάλας-Τι συνέβη με τη μετάταξη της μηχανικού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, κατά την οποία αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα και κυρίως έργα τα οποία αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Έρχονται 3 νέοι κτηνίατροι στην Καβάλα

Αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος, μίλησε για την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης 3 κτηνιάτρων στην ΠΕ Καβάλας σε σύνολο 42 κτηνιάτρων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή λοιμώδεις ασθένειες και επιδημικά νοσήματα σε ζώα. «Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τη υπηρεσία Κτηνιατρικής του Νομού μας είπε, γιατί οι κτηνίατροι έχουν περιοριστεί σε 2 μόνο άτομα και προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τα προβλήματα που υπάρχουν με την συνδρομή κάποιων συναδέλφων τους από άλλους Νομούς, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό. Αυτή η πρόσληψη 3 κτηνιάτρων που μας παρέχει το υπουργείο, μας δίνει μια μεγάλη ανάσα», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Αναμένονται τα χρήματα για πληρωμή του αναδόχου για το έργο της Ιχθυόσκαλας            

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, καθηγητή κ. Κασίμη είχε στην Αθήνα ο κ. Μαρκόπουλος. Εκείνο που του γνωστοποιήθηκε ήταν πως τα χρήματα για την Ιχθυόσκαλα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Ελλάδας και ακολούθως θα πάνε στο Περιφερειακό Ταμείο της ΑΜ-Θ για να πληρωθεί ο ανάδοχος και να ολοκληρώσει το έργο. «Πριν από πέντε μήνες ο κ Αποστόλου Βαγγέλης είχε επισκεφθεί την Καβάλα είχε ψέξει την Καβάλα για το γεγονός ότι η Περιφέρειά μας δεν ολοκληρώνει το έργο, ενώ μας έχουν δοθεί τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται ότι μας είχαν δοθεί, έχουν ένα περιθώριο κάποιων ημερών για να δοθούν και να πληρωθεί ο ανάδοχος», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Υλοποίηση έργου τριών κυκλικών κόμβων στον Νομό Καβάλας

Όπως είχε πει ο Αντιπεριφερειάρχης και στο παρελθόν, ως Περιφέρεια η ΑΜ-Θ έχει προχωρήσει  στην υλοποίηση τριών κυκλικών κόμβων στο δίκτυο ευθύνης της στον Νομό Καβάλα. «Ενώ υπάρχουν τα χρήματα και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό με τον συγκεκριμένο νόμο τον 44/12 και τις διατάξεις που προβλέπει για τις Περιφέρειες, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις μελέτες. Κώλυμα, όμως, τίθεται στην υποχρέωση να διατεθούν οι 8.000 ευρώ για να καλυφθεί η αμοιβή της μελέτης. Στην περίπτωση του δήμου Νέστου, αυτός ανέλαβε αυτήν τη μελέτη η οποία ξεκίνησε και θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Είναι ζήτημα χρόνου να προχωρήσει η δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου. Αυτή θα είναι και η συμμετοχή του δήμου Νέστου, που ναι μεν είναι μικρή σε ό,τι αφορά το ποσό, είναι όμως καθοριστική γιατί δεν μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά. Το αντίστοιχο έχει προταθεί στους δήμους Παγγαίου και Καβάλας για τους κυκλικούς κόμβους προς Άγιο Ανδρέα και προς το Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Αν μπορέσουν οι δύο δήμοι να διευκολύνουν αυτή την μελετητική κατεύθυνση, σημαίνει ότι θα προκηρυχθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.

Μετάταξη υπαλλήλου

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη μετάταξη μιας μηχανικού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τόσο ο  διευθυντής της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται η μηχανικός όσο και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εισηγήθηκαν και γνωμοδότησαν αρνητικά για την μετάταξή της, όμως ο αρμόδιος υπουργός δεν έλαβε υπόψη την άποψή τους και ως εκ τούτου προχώρησε σ αυτήν. «Αυτό είναι ένα πλήγμα για την υπηρεσία. Ζήτησα να μου γνωμοδοτήσει η αρμόδια υπηρεσία εάν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τη διακοπή της μισθοδοσίας τής υπαλλήλου, τη στιγμή που γνωμοδότησε αρνητικά για την μετάταξή της, όμως η εφαρμογή του νόμου και η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης είναι δεσμευτικά υποχρεωτική για όλους όσοι ασκού διοίκηση και έτσι έγινε τελικά η μετάταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου», διευκρίνισε ο κ. Μαρκόπουλος.