Καβάλα: Μετέφεραν παράνομα πάνω από έναν τόνο όστρακα και συνελήφθησαν [φωτογραφίες]

Κατασχέθηκαν 58 σάκοι αχιβάδες συνολικού βάρος 1.160 κιλών - Οι δράστες «πιάστηκαν» την ώρα που μεταφόρτωναν το παράνομο φορτίο από ΙΧ αυτοκίνητο σε φορτηγό-ψυγείο

Χίλια εκατόν εξήντα κιλά (1.160 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 9 Μαρτίου 2018 από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.




Συγκεκριμένα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, εντόπισαν επί της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. όχημα από το οποίο μεταφορτώνονταν σε Φ/Γ ψυγείο όχημα σάκοι που περιείχαν ύποπτα όστρακα.

Σε έλεγχο και επιστάμενη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου μεταφέρθηκαν, καταμετρήθηκαν πενήντα οχτώ (58) σάκοι με όστρακα του είδους ”αχιβάδα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους χιλίων εκατόν εξήντα κιλών (1.160 kg),ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 40χρονος οδηγός του ως άνω Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο 56χρονος οδηγός και ο 35χρονος συνοδηγός του Φ/Γ ψυγείου οχήματος, ενώ κατασχέθηκαν τα όστρακα, τα οχήματα και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εκατό ευρώ (€2.100).