«Βουλιάζει» η κρουαζιέρα το 2018-Ούτε ένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα καταπλεύσει στην Καβάλα το καλοκαίρι

Πότε, πόσα και ποια κρουαζιερόπλοια θα έρθουν φέτος στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος»-Αρνητικό ρεκόρ προβλέπεται φέτος στην κρουαζιέρα με τα μέχρι τώρα στοιχεία

Μόνο 4 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 2 έρχονται για πρώτη φορά στην Καβάλα, θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το 2018, ενώ από τον Απρίλιο και μέχρι τον Οκτώβρη δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη άφιξη κρουαζιερόπλοιου.

Το πρόγραμμα ισχύει, πάντως, με τα νυν δεδομένα, καθώς υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πλάνο κρουαζιέρας των εταιριών λόγω έκτακτων γεγονότων και να προστεθούν ή και να ακυρωθούν κάποιες από τις 4 αφίξεις στο λιμάνι της Καβάλας.

Αναλυτικά τα κρουαζιερόπλοια τα οποία θα καταπλεύσουν στην Καβάλα

Πρώτη άφιξη είναι αυτή του Serenissima, ενός κλασσικού παλιού κρουαζιερόπλοιου της βρετανικής εταιρίας Νoble Caledonia κατασκευής 1960 και μικρού μήκους (87 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων). Το μικρό κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να καταπλεύσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Απριλίου 18 και θα αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας για τη Θεσσαλονίκη.

Η επόμενη άφιξη μας θα είναι τον Οκτώβριο, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Aida Cruises πρόκειται να μας επισκεφτεί με το κρουαζιερόπλοιο Aida Cara, το οποίο θα καταπλεύσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας. To 193 μέτρων ιταλικής κατασκευής κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να προσεγγίσει το λιμάνι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 και θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό του, τη Μύκονο.

Η προτελευταία άφιξη για το 2018 θα είναι 10 μέρες αργότερα, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, όπου θα καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης ένα πολύ γνώριμο κρουαζιερόπλοιο, το Aegean Odyssey της εταιρίας Voyage to Antiquity. Το πλοίο πρόκειται να καταπλεύσει στις 06:00 και θα παραμείνει μέχρι και τις 20:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, το νησί της Σαμοθράκης.

Η φετινή σεζόν κλείνει με την τελευταία άφιξη την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, αυτή του Celestyal Crystal της Celestyal Cruises. Το πλοίο πρόκειται να καταπλεύσει στην Καβάλα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό, την Κωνσταντινούπολη.

*Πηγή: tasossilver.wixsite.com/kavalaportnewsgr