«Άρωμα» Καβάλας στη Μόσχα με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ

Επαφές της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσία και εκπροσώπους των ΜΜΕ-Ξεκινάει και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αθήνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας τα οποία θα παρουσιάσει ο βραβευμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης

Σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού βρίσκεται από την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, όπου θα έχει πολύ σημαντικές επαφές. Στις τρεις μέρες που θα παραμείνει εκεί, θα συναντήσει, σε προγραμματισμένα ραντεβού, τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσία και εκπροσώπους των ΜΜΕ, προκειμένου να παρουσιάσει την Καβάλα, ως έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, όπου θα έχει επαφές, όπως και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, σε Υπουργεία για διάφορα σημαντικά ζητήματα της Καβάλας.

Φεστιβάλ γαστρονομίας στην Αθήνα μόνο με συνταγές της Καβαλιώτικης κουζίνας

Φεστιβάλ Γαστρονομίας της τοπικής κουζίνας του Νομού Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, με πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Στο εστιατόριο Balkone στην περιοχή Κουκακίου, το βράδυ της Δευτέρας ο Καβαλιώτης βραβευμένος σεφ Νίκος Φωτιάδης, παρουσία και της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  Αναστασίας Ιωσηφίδου, θα παρουσιάσει ειδική κουζίνα με τοπικά πιάτα της Καβάλας, όπως το προσφάϊ του καπνεργάτη, την ψαρόσουπα με ταχίνι Παγγαίου, το σαρδελοπίλαφο, τη σαλάτα θαλασσινών, το αρνάκι με σπανάκι και πολλά άλλα.

Τα τοπικά πιάτα της Καβάλας θα προσφέρονται στο εστιατόριο ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα που θα διαρκέσει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Να σημειωθεί ότι οι συνταγές διαμορφώθηκαν στα πολύ πετυχημένα σεμινάρια γαστρονομίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη (διαβάστε σχετικά εδώ κι εδώ) και περιλαμβάνονται σε σχετικό εγχειρίδιο με συνταγές.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καβάλας και του προέδρου του Μάρκου Δέμπα και τη στήριξη, αλλά και προσφορά προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις γαστρονομίας, κρασιού κλπ.

Στην κεντρική παρουσίαση της ερχόμενης Δευτέρας, έχουν προσκληθεί για να δοκιμάσουν τους τοπικούς μεζέδες της Καβάλας όλοι οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία ασχολούνται με τη γαστρονομία, προκειμένου στη συνέχεια να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τις εντυπώσεις τους.