Στο «πόδι» οι συνταξιούχοι για τις νέες περικοπές. Ευρεία σύσκεψη στην Καβάλα παρουσία Δήμου Κουμπούρη

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» για τα νέα δεδομένα στις αποδοχές τους και να οργανώσουν τη δράση τους από εδώ και πέρα

Ενόψει νέων περικοπών που ετοιμάζεται να εφαρμοστούν στις συντάξεις τους, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις του Νομού Καβάλας ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου-ΒΦΛ-Ναυτικών καλούν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 σε ευρεία σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων συνταξιουχικών σωματείων Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Διοικητήριο, πρώην Νομαρχία), παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμου Κουμπούρη (κεντρική φωτό) και του Οργανωτικού Γραμματέα του ΟΑΕΕ Χρήστου Κολοβού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του καλέσματος των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

«Αφού μας σφάγιασαν τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν  τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) που μας αφαιρούν ακόμα τρίτες έως τέταρτες συντάξεις το χρόνο. Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η υγεία, τα πάντα είναι πληρωμένα με αίμα και την δουλειά μας. Δεν τα χρωστάμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν τραπεζίτη, σε κανέναν δανειστή.

Διεκδικούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

Καλούμε τους συνταξιούχους στην σύσκεψη  για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι γι’ αυτά που έρχονται σε βάρος μας και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στις αντιλαϊκές- αντιασφαλιστικές πολιτικές».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ!