Το «Χρυσό» για το Kavala AirSea Show και το Pageo Flying Day… προσγειώθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εκτενές αφιέρωμα στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με αφορμή τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Airshow, αλλά και στην ίδια τη διοργάνωση, η οποία «προσφέρει στους Βορειοελλαδίτες ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα»

Μεταξύ 1 έως και 3 Μαρτίου 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Airshow (EAC) διοργάνωσε στην Αμβέρσα στο Βέλγιο το ετήσιο Συνέδριο με τον ομώνυμο τίτλο, κατά το οποίο το Kavala AirSea Show και το Pageo Flying Day έλαβαν το 1ο Βραβείο Μάρκετινγκ (Marketing Award 1st Prize) για δεύτερη φορά, όπως και στη Μάλτα το 2016 (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Το γεγονός, όπως και ολόκληρη η διοργάνωση, τράβηξαν τα δημοσιογραφικά βλέμματα και της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία αφιέρωσε ένα εκτενές ρεπορτάζ τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Στολάκης, πέρα από τη διεθνή διάκριση του show, στέκεται και στην… παλαιότητά του, χαρακτηρίζοντάς το ως το «αρχαιότερο αεροπορικό show στη χώρα μας», όπως και στο πλήθος κόσμου το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο στην παραλία της Καβάλας, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του διευθυντή της διοργάνωσης, Σμηνάρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Το αφιέρωμα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αναλυτικά το αφιέρωμα της εφημερίδας

Με το σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» κάθε χρόνο σκίζουν τους αιθέρες και προσφέρουν στους Βορειοελλαδίτες ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε στην Αμβέρσα.

Ο λόγος για τους συμμετέχοντες και τους δημιουργούς του Kavala Air Sea Show, του αρχαιότερου αεροπορικού show στη χώρα μας (διοργανώνεται στην Καβάλα από το 2011 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της περιοχής), που πριν από λίγες ημέρες έλαβε το πρώτο βραβείο Μάρκετινγκ σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των air shows.

Οι θεατές ξεπερνούν τους 25.000 για κάθε μέρα της διήμερης διοργάνωσης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου 2018 στο λιμάνι.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της διοργάνωσης, σμήναρχο ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη, η διάκριση που πρόσφατα έλαβε η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική. «Σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούνται τέτοιου είδους shows από το 1908. Κολοσσοί του χώρου βλέπουν στην Ελλάδα μια διοργάνωση που σταδιακά γιγαντώνεται και προσπαθεί να εδραιωθεί» σχολιάζει στη «δημοκρατία».

Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης, που είναι ένας εκ των πρωτεργατών της διοργάνωσης, η ιδέα γεννήθηκε το 2007. «Οι αεροπορικές και ναυτικές επιδείξεις προβάλλουν και προάγουν την ανθρώπινη δυνατότητα και τόλμη αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, διευρύνουν τη φαντασία των μικρών παιδιών. Είναι μια μοναδική και πρωτοπόρα εμπειρία σε όλη τη χώρα», εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος πριν ασχοληθεί με τη διοργάνωση υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία, από την οποία παραιτήθηκε.

Το αφιέρωμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο Kavala AirSea Show και στο Pageo Flying Day μπορείτε να το δείτε και εδώ.