Προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών: Πόσοι έρχονται σε Καβάλα και Θάσο

Συνολικά θα προσληφθούν σε όλη την Ελλάδα 768 ειδικευμένοι γιατροί του κλάδου του ΕΣΥ-Αναλυτικά οι ειδικότητες οι οποίες θα καλυφθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου του ΕΣΥ.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται αναλυτικά ως εξής:

  • 528 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Πρόκειται για νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων
  • 105 για την κάλυψη αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας
  • 74 προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη μετάθεση γιατρών που έχουν συμπληρώσει 5 χρόνια σε άγονες περιοχές
  • 61 επαναπροκηρύξεις για θέσεις που είχαν αποβεί άγονες

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων γίνεται εδώ και αρχίζει την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στις 12:00 και λήγει τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 23:59.

Οι αποφάσεις προκήρυξης των Νοσοκομείων και των Δ.Υ.Πε. για όλες τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά εδώ, το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 10 Απριλίου 2018.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της απόφασης προκήρυξης των ανωτέρω θέσεων είναι η μη δέσμευσή τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην απόφαση προκήρυξης οι υπό πλήρωση θέσεις αναφέρονται ανά ειδικότητα και βαθμό, όπως ακριβώς αναφέρονται στην παρούσα απόφαση έγκρισης.

Στις περιπτώσεις για τις οποίες εγκρίνονται στον ίδιο φορέα περισσότερες της μιας θέσης της ίδιας ειδικότητας, στην απόφαση προκήρυξης αναφέρεται υποχρεωτικά το τμήμα στο οποίο ανήκει κάθε θέση.

Αναλυτικά οι θέσεις στο Νοσοκομείο Καβάλας και στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Νοσοκομείο Καβάλας (7 θέσεις)

  • 1 θέση Διευθυντή Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.)
  • 1 θέση Επιμελητή Α’ Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.)
  • 1 θέση Επιμελητή Α’ Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση-συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.)
  • 1 θέση Επιμελητή Β’ Παθολογίας ή Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση-συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.)
  • 3 θέσεις Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση-διοίκηση-συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.)

Κέντρο Υγείας Πρίνου (1 θέση)

  • 1 θέση Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής

Διαβάστε αναλυτικά όλη την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας [εδώ]