Αγωνιστική Συσπείρωση: Οι Λευκές Νύχτες και οι Μαύρες Παρασκευές ωφελούν τους μεγάλους και καταστρέφουν τους μικρούς εμπόρους

Κριτική της παράταξης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προς τη Διοίκηση για τις διοργανώσεις που, παρά την επιτυχία τους, δεν αποτρέπουν τα «λουκέτα»

Τα μικρομάγαζα καταστρέφονται και οι μεγάλες αλυσίδες ολοένα και εξαπλώνονται στην αγορά και της Καβάλας, σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ασκώντας δριμεία κριτική στη Διοίκηση του Συλλόγου και τον πρόεδρο Βασίλη Λεμονίδη συγκεκριμένα για τις επιλογές της που χαρακτηρίζονται από «αυταπάτες και ωραιοποιήσεις».

Η παράταξη των Εμπόρων που πρόσκειται στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ «πιάνεται» από μία ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Λεμονίδη για να εξαπολύσει την κριτική της κατά διοργανώσεων όπως η «Λευκή Νύχτα» και η «Μαύρη Παρασκευή» αλλά και η καθιέρωση της «ανοιχτής» αγοράς τις Κυριακές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι Σύλλογοι χρειάζονται διοικήσεις με σταθερό προσανατολισμό

«Σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή τοπικού σταθμού ακούσαμε το πρόεδρο του ΕΣΚ να επιχαίρει για τη διαρκώς αυξανόμενη επιτυχία της Λευκής Νύχτας. Την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου, των χορηγών και των διαφημίσεων. Τα “happenings” που πληθαίνουν από τα καφεζυθοπωλεία και άλλα καταστήματα εστίασης.

Λίγο μετά, με ευθύνη του δημοσιογράφου, η συζήτηση γύρισε στο θλιβερό θέμα των λουκέτων με αφορμή συγκεκριμένο κατάστημα που τερματίζει μετά από πολλά χρόνια τη λειτουργία του, χωρίς να είναι το μοναδικό βέβαια. Τα λουκέτα συνεχίζονται παρότι έχουν ήδη εξαφανιστεί χιλιάδες μικρομάγαζα. Ο πρόεδρος στη συζήτηση ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (ή κάπως έτσι) των συναδέλφων κινδυνεύουμε από λουκέτο.

Εμείς ρωτάμε, γιατί η διαρκώς διευρυνόμενη επιτυχία της Λευκής Νύχτας δεν αλλάζει τη τύχη των εμπόρων και άλλων επαγγελματιών; Γιατί δεν τους βοηθά να ανακάμψουν;

Γιατί ενώ δουλεύουμε περισσότερες Κυριακές από ότι παλιότερα δεν καταφέρνουμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας; Γιατί συνεχίζουν να κλείνουν μικρομάγαζα και να εξαπλώνονται πολυκαταστήματα και αλυσίδες; Μήπως τελικά έχει δίκιο η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου που επιμένει ότι οι Λευκές Νύχτες, οι εργάσιμες Κυριακές και οι Μαύρες Παρασκευές ωφελούν τους μεγάλους του κλάδου καταστρέφοντας τους μικρούς;

Όσο τέτοιες διοικήσεις εξακολουθούν να παίζουν συνειδητά ή εν αγνοία τους το παιχνίδι του ανταγωνισμού των μεγάλων θα καταστρέφονται μικρομάγαζα. Οι κυβερνήσεις είναι με το μέρος των ισχυρών και το αποδεικνύουν όλα τα χρόνια με τις πολιτικές εξόντωσής μας που εφαρμόζουν. Η ευθύνη τέτοιων διοικήσεων είναι μεγαλύτερη γιατί τροφοδοτούν αυταπάτες που οδηγούν στη καταστροφή. Οι Σύλλογοι χρειάζονται διοικήσεις με σταθερό προσανατολισμό και πάλη ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης των αυτοαπασχολούμενων μακριά από αυταπάτες και ωραιοποιήσεις.

Η θλίψη για τη τύχη των συναδέλφων που κλείνουν δε βοηθά, κύριε πρόεδρε».

Στην κεντρική φωτό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης και ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Θόδωρος Κοντογεωργίου