Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Θετικός ο απολογισμός από τις Εκθέσεις Τουρισμού σε Μόσχα και Βερολίνο

Η παρουσία της Περιφέρειας και της Καβάλας στις δύο μεγάλες Εκθέσεις κέντρισε το ενδιαφέρον επαγγελματιών του Τουρισμού οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον «ήλιο και τη θάλασσα» της περιοχής, αλλά και για εναλλακτικές μορφές διακοπών

Ουσιαστική ήταν η παρουσία Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2018 η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου 2018 στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η στρατηγική προβολής της Περιφέρειας στην Έκθεση βασίστηκε στη διανομή ειδικών εκδόσεων και ενημερωτικού υλικού σε τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και εκπροσώπους υπηρεσιών του τουρισμού από τη Γερμανία και από άλλες χώρες και κυρίως, στις επαφές που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων της Γερμανίας, καθώς και με εκπροσώπους γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Κατά τις επαφές αυτές συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με γραφεία τουρισμού σε εξειδικευμένους τομείς οι οποίοι ενδιαφέρουν το γερμανικό κοινό, όπως είναι ο εναλλακτικός τουρισμός. Ο κ. Αντωνιάδης συναντήθηκε επίσης με στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και με εκπροσώπους γερμανικών Περιφερειών.

Εξάλλου, εύσημα για την οργανωμένη παρουσία και τις γενικότερες κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ απέδωσαν στην αποστολή της Περιφέρειας η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και στελέχη του ΕΟΤ.

Η ITB Berlin είναι μια από τις πιο γνωστές διεθνείς τουριστικές Εκθέσεις. Διεξάγεται κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 160.000 επισκέπτες από 180 χώρες.

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από την Έκθεση MITT της Μόσχας

Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 25η διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2018 στη ρωσική πρωτεύουσα. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε στην Έκθεση ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ και στο stand της φιλοξενήθηκαν η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο δήμος Νέστου.

Το stand της Περιφέρειας επισκέφτηκαν Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες, καθώς και εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, γεγονός που αποδεικνύει το ιδιαίτερο ρωσικό ενδιαφέρον για τους θρησκευτικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στη Ρωσία κ.κ. Κώστας Αντωνιάδης και Πολύκαρπος Ευσταθίου συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, ώστε να πραγματοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης Ρώσων δημοσιογράφων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να γνωρίσουν από κοντά τα εκκλησιαστικά μνημεία και τα ορθόδοξα μοναστήρια της περιοχής μας.

Εξάλλου, με αφορμή την Έκθεση ΜΙΤΤ και στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδος-Ρωσίας, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα. Στην εκδήλωση, ο κ. Αντωνιάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας Αlla Manilova, με εκπροσώπους ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και τους εκπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο προωθεί στο εξωτερικό την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η Έκθεση MITT της Μόσχας είναι η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών. Κάθε χρόνο προσελκύει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από περισσότερες από 70 ρωσικές Περιφέρειες και 80 χώρες του κόσμου.