Αντίστροφη μέτρηση για την παραχώρηση του λιμανιού (και) της Καβάλας

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητά νομικό σύμβουλο για τη διεκπεραίωση της παραχώρησης συνολικά 10 λιμανιών - Ένα από τα τρία πλέον... «ελκυστικά» αυτό της Καβάλας!

Δύο μήνες και κάτι μετά την παρουσίαση στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των λιμανιών για τα οποία έχει την ευθύνη της ανάπτυξης (διαβάστε σχετικά εδώ), το Ταμείο προχώρησε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου για την αξιοποίηση 10 μη εισηγμένων Οργανισμών Λιμένων, ανάμεσα σε αυτούς και ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, πρόκειται για τρία λιμάνια στην Αττική -το Λαύριο, τη Ραφήνα και την Ελευσίνα- και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Ηρακλείου.




Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για νομικό σύμβουλο, τίθεται σε κίνηση η διαδικασία για την αξιοποίηση – στην πρόκληση ενδιαφέροντος, όσο αυτό μπορεί να δείξει χρονοδιαάγραμμα, αναφέρεται πως η θέση των νομικών συμβούλων είναι για δύο έτη ή μέχρι την εκπλήρωση του έργου («όποιο από τα δύο επέλθει πρώτο»).

Με βάση τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, το ΤΑΙΠΕΔ προσανατολίζεται στην παραχώρηση συγκεκριμένων δραστηριότητων ανά περίπτωση.

Πιο ελκυστικά από τα τρία θεωρούνται εκείνο της Αλεξανδρούπολης (μέχρι και η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει «ενδεχόμενο ενδιαφέρον», όπως είχε πει ο Ρώσος πρέσβης στην πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη), της Καβάλας και της Κέρκυρας.