Σεμινάρια ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας: Ένας κύκλος έκλεισε, ένας άλλος ανοίγει

Ήδη ετοιμάζεται το εγχειρίδιο συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας, βάσει του οποίου θα αρχίσει από τον Μάιο να αποδίδεται στα πρώτα εστιατόρια της πόλης το σήμα "Kavala Tales of Taste", με την υπογραφή ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και Νίκου Φωτιάδη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στο ξενοδοχείο Εσπέρια το τελευταίο σεμινάριο των επαγγελματιών του τομέα της εστίασης στο πλαίσιο της Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Καβάλας, το οποίο διοργανώνει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη φάση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας (διαβάστε για τα προηγούμενα σεμινάρια εδώ, εδώ κι εδώ).

Στο τελευταίο σεμινάριο, μίλησε ο καθηγητής Επισιτισμού του Εκπαιδευτικού Ομίλου LeMonde, INPERSON Ltd Operations Director, ιδρυτής της COSTEASY-recipe costs and more και συνεργάτης της Thomas Cook External Expertκ Παναγιώτης Κουρέντας για το θέμα «H σημασία της Κοστολόγησης ως εργαλείο ανάπτυξης για την κερδοφορία των επιχειρήσεων στην σύγχρονη εποχή». Οι βασικές αρχές και οι διαδικασίες υπολογισμού του κόστους, ο έλεγχος και μείωσή του, οι συνέπειες της άσκοπης σπατάλης των πόρων, η τεχνική ανάλυση των πωλήσεων και των δαπανών που προκύπτουν, ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε σε συγκινησιακό κλίμα και η τελευταία επίδειξη μαγειρέματος παραδοσιακών συνταγών από τον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη ο οποίος μαγείρεψε μυδοσαρμάδες, σαρδελοπίλαφο και κοτόσουπα με αμύγδαλα.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ευχαριστεί τους επαγγελματίες  οι οποίοι αγκάλιασαν τα σεμινάρια, τους ομιλητές και εισηγητές οι οποίοι μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους, καθώς και τους Βασίλη Σιμιτλιώτη, Μαρία Αμιάδου και Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη για την πολύτιμη βοήθειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια των 4 αυτών σεμιναρίων.

Στο επόμενο βήμα οι επαγγελματίες καλούνται να καταθέσουν τις συνταγές τους για αξιολόγηση και ένταξη στο εγχειρίδιο συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας, το οποίο συνέταξε με τη βοήθεια του κ. Φωτιάδη η επιχείρηση, βάσει του οποίου θα αρχίσει από τον Μάιο να αποδίδεται  στα πρώτα εστιατόρια της πόλης το σήμα “Kavala Tales of Taste”.