Οι παρατάξεις Ζησίμου και Παπαδόπουλου αποχωρούν από τις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου ελλείψει… εισηγήσεων [έγγραφο]

Δέκα εκλεγμένα μέλη ζητούν με επιστολή τους από τη Διοίκηση και τον Γραμματέα του ΔΣ του ΕΒΕ Καβάλας να μην «υποβιβάζουν τον θεσμό»

Την πρόθεσή τους να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας εάν και εφόσον συνεχιστεί η πρακτική της Γραμματείας να αποστέλει απλά προσκλήσεις παρουσίας και όχι αναλυτικές εισηγήσεις των εκάστοτε προς συζήτηση θεμάτων δηλώνουν με επιστολή τους προς τον Γραμματέα του Σώματος κ. Ιατρόπουλο τα δέκα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεων «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου και «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου.

Καθιστώντας σαφές ότι η παρουσία τους στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας «δεν θα είναι διακοσμητική», οι υπογράφοντες την επιστολή δηλώνουν την πρόθεσή τους όχι μόνο να μην παραστούν στην προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά να συνεχίσουν την αποχή διαμαρτυρίας έως ότου ικανοποιηθεί το δίκαιο και εύλογο αίτημά τους για αποστολή εισηγήσεων προ των συνεδριάσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής των παρατάξεων Ζησίμου-Παπαδόπουλου προς τον Γραμματεά του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς εισηγήσεις

«Σε όλα τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια έχουμε αναφερθεί εκτενώς στην έλλειψη εισηγητικών των θεμάτων. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η παρουσία μας είτε το θέλετε είτε όχι δεν θα είναι διακοσμητική και ούτε πρόκειται να γίνουμε «συμπλήρωμα» για την νόμιμη απαρτία.

Δυστυχώς και σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο απεστάλησαν ελλιπέστατα στοιχεία προφανώς διότι θεωρείτε περιττό να μας ενημερώνετε.

Ειδικότερα αναφέρουμε τις ενέργειές σας σε σχέση με τα θέματα.

Θέμα 1ο: Υποβολή πρότασης προγράμματος «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Περιφέρ. ΑΜΘ»

Μας αποστείλατε «πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από τη Περιφέρεια» χωρίς να περιλαμβάνετε η πρόταση της διοίκησης. Άρα τι απόφαση και για ποια πρόταση καλούμαστε να πάρουμε θέση;

Θέμα 3ο: «Οικονομική επιχορήγηση»

Μας γράφετε ότι αφορά στην «Αναπτυξιακή Εταιρεία» για μισθούς και λειτουργικές δαπάνες (!!!) χωρίς ανάλυση, χωρίς να αναφέρετε από ποια έσοδα θα πληρωθούν κλπ

Θέμα 4ο: «ανακοινώσεις -προτάσεις»

Η εισήγηση απλοϊκή ως «Συμμετοχή σε εκθέσεις – ενημερωτικές ημερίδες – σεμινάρια».

Αν η συμμετοχή του Επιμελητηρίου μας σε εκθέσεις, η προβολή των επιχειρήσεων του Νομού μας , οι ενημερωτικές ημερίδες , οι προτάσεις ανάπτυξης του Νομού μας και τα έξοδα του Επιμελητηρίου από χρήματα των μελών μας, είναι τόσο αδιάφορα θέματα που θεωρείτε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση, δυστυχώς εμείς διαφωνούμε κάθετα.

Απαιτούμε να εφαρμοστεί η ορθή λειτουργία του Επιμελητηρίου με εισηγήσεις αληθινές και επεξηγηματικές προκειμένου όλοι να συμβάλλουν με προτάσεις στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Για αυτό το λόγο,

ΟΛΑ τα εκλεγμένα μέλη των παρατάξεων «Ανανέωση Τώρα» & «Για Εσένα» δεν θα συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου 2018 ως διαμαρτυρία στην, προφανώς εσκεμμένη, αδιαφορία σας.

Η στάση σας, κύριε Ιατρόπουλε, δεν προσπαθεί να υποβιβάσει εμάς, υποβιβάζει τα 10.000 μέλη του Επιμελητηρίου και τον ίδιο τον θεσμό.

Τα εκλεγμένα μέλη
Ζησίμου Γεώργιος Παύλος
Παπαδόπουλος Κίμων
Ανανιάδης Βασίλειος
Βακιρτζή Έλσα
Καραγιαννίδης Αντώνιος
Κουρτίδου Ειρήνη
Μπίλιας Αναστάσιος
Νούση Κατερίνα
Παπαδάκης Χρήστος
Τσουμάκης Παύλος