Ο Μητροπολίτης Στέφανος στο Επιμελητήριο Καβάλας

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Σεβασμιώτατου και της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Καβάλας, ο θρησκευτικός τουρισμός

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στα βήματα συνεργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να προωθηθεί ο θρησκευτικός τουρισμός και η επιχειρηματικότητα στη πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη για το σχέδιο υλοποίησης «Κέντρου Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας» μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο σχέδιο της Μητρόπολης για την αναβάθμιση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη με την δημιουργία συνεδριακών εγκαταστάσεων, βιβλιοθηκών και την αξιοποίηση του υφιστάμενου Αγιάσματος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στις ενέργειες προώθησης του θρησκευτικού τουρισμού αξιοποιώντας κατάλληλα τα  «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά και αξιοποιώντας την ύπαρξης του σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου στην Ν. Καρβάλη.

Επιπλέον προτάθηκε από τον Σεβασμιώτατο η δημιουργία ενός κέντρου συναντήσεων όλων των θεολόγων στο Βαπτιστήριο της Λυδίας καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων στα πλαίσια ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τη μουσική και την τέχνη ενώ θα δημιουργηθεί μια μονάδα ψηφιακής μορφοποίησης για τη διευκόλυνση των πολιτών.