Μετά τις πιέσεις, η Aegean «βάζει» δύο επιπλέον δρομολόγια από Καβάλα προς Αθήνα

Επιπλέον η εταιρία θα δρομολογεί Airbus για να καλύψει τη ζήτηση

Γενικευμένες είναι οι αντιδράσεις στην Καβάλα μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Aegean Airlines να μειώσει ακόμη περαιτέρω τα -ήδη μειωμένα, σε «άβολες» ώρες και, πολλές φορές, υπερτιμημένα- δρομολόγιά της από το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» προς την Αθήνα.

Ο δήμος Καβάλας εξέδωσε τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία στο ζήτημα σημειώθηκε μία, μικρή έστω, βελτίωση, κατόπιν παρέμβασης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ενώ είναι σε εξέλιξη ο κύκλος επαφών της διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με αεροπορικές εταιρίες για τα αεροπορικά δρομολόγια εσωτερικού από Καβάλα προς Αθήνα, ένα καλό νέο προέκυψε από τις προηγηθείσες επαφές που είχε η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου με στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines.

Ο δήμος Καβάλας και η δημοτική επιχείρηση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανακοίνωση της αεροπορικής ότι από την 1η Ιουνίου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εκτελεί μόνο ένα δρομολόγιο στην γραμμή Καβάλα-Αθήνα.

Εκ μέρους της αεροπορικής εταιρίας έγινε γνωστό ότι στο καθημερινό αεροπορικό δρομολόγιο Καβάλας-Αθήνας θα προστεθούν άλλα δύο δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα αυθημερόν επιστροφής.

Επιπρόσθετα έγινε γνωστό ότι τακτοποιείται και η κανονικότητα των ωρών άφιξης και αναχώρησης στο πρόγραμμα των δρομολογίων και η δρομολόγηση αεροσκαφών Airbus αντί των ελικοφόρων. Με τη δρομολόγηση αεροσκαφών Airbus, σύμφωνα πάντα με την αεροπορική εταιρία, θα προκύψει μείωση του κόστους των εισιτηρίων, λόγω της μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας των αεροσκαφών».