Μια γραφειοκρατική υπουργική αλλαγή απειλεί τη χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Τσανάκα, Πρασσά, Γκόνης και Αγελαράκης επεξεργάστηκαν την προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση, μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας των ΔΗΠΕΘΕ από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Πολιτισμού

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, στην οποία παραβρέθηκαν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Γκόνης και ο νομικός σύμβουλος του δήμου Απόστολος Αγελαράκης, επεξεργάστηκαν την προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να στείλουν στο υπουργείο Πολιτισμού τις απόψεις τους.

Όπως είναι γνωστό, η προγραμματική σύμβαση υπογράφεται συνήθως το Νοέμβριο, αλλά αυτή τη φορά υπήρξε καθυστέρηση, λόγω της μεταφοράς της αρμοδιότητας των ΔΗΠΕΘΕ από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτό έχει ως συνέπεια, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας να μην μπορεί να εκταμιεύσει ούτε καν τη χρηματοδότηση του δήμου Καβάλας, για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα. Το υπουργείο Πολιτισμού έστειλε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, πάνω στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις για καλύτερη χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια.