Ελαφρώς αυξημένες οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Καβάλας το πρώτο τρίμηνο του 2018-Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία

Πρώτοι και με διαφορά οι Έλληνες τουρίστες, ακολουθούν οι Τούρκοι και οι Βούλγαροι-Επισκέπτες από 80 χώρες φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία της Καβάλας-Οι... γνωστοί πελάτες και οι εθνικότητες-έκπληξη

Σε σύνηθες χαμηλό επίπεδο κινήθηκαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης της Καβάλας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η μέση πληρότητα του πρώτου τριμήνου του 2018 κινήθηκε στο 24% (22% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017), ενώ η αναλογία μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών μεταβλήθηκε λίγο σε βάρος των Ελλήνων.

Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των επισκεπτών του χειμώνα παραμένουν οι Έλληνες. Οι Έλληνες συμμετείχαν κατά 63,2% στη συνολική πληρότητα κατά το α’ τρίμηνο του 2018 (71,6% αντίστοιχα το 2017). Ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων των Ελλήνων επισκεπτών σημείωσε πτώση κατά -4,6%.

Οι αλλοδαποί κάλυψαν το 36,8% των διανυκτερεύσεων σε σχέση με 28,4% το τρίμηνο του περασμένου έτους. Ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών τουριστών παρουσίασε άνοδο 39,9%. Στην πρώτη θέση των αλλοδαπών τουριστών βρίσκονται οι Τούρκοι (8,9%) και ακολουθούν από κοντά οι Βούλγαροι (7,0%) επισκέπτες.

Τις πρώτες 5 θέσεις κατάταξης των αλλοδαπών επισκεπτών καταλαμβάνουν τον χειμώνα κατά σειρά οι Γερμανοί (3,4%), οι Άγγλοι (3,1%) και οι Νοτιοκορεάτες (3,0%) ταξιδιώτες. Την πρώτη δεκάδα των ξένων τουριστών συμπληρώνουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ (1,3%), την Κύπρο (1,0%), την Ρουμανία (0,9%), την Ιταλία (0,7%) και τη Ρωσία (0,5%).

Συνολικά, επισκέπτες από 80 χώρες φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία της Καβάλας το πρώτο τρίμηνο του 2018. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται προέρχονται από επαρκές δείγμα ξενοδοχειακών μονάδων του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας και είναι αντιπροσωπευτικά της συνολικής τουριστικής κίνησης της πόλης.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων, θέλοντας να συμβάλει υπεύθυνα στην πληροφόρηση για τις τουριστικές επιδόσεις της πόλης της Καβάλας, θα παρουσιάζει έγκαιρα και ανά τακτά διαστήματα στοιχεία διανυκτερεύσεων Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών.

Αναλυτικά τα στοιχεία των επισκεπτών