Παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια σε Θάσο και Ελευθερούπολη με την «υπογραφή» της Περιφέρειας

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 δίνει το «δικαίωμα» για αναβάθμιση του Γυμνασίου-Λυκείου Λιμένα και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης-Ποιες παρεμβάσεις προβλέπονται

Την ένταξη σημαντικών έργων τα οποία αφορούν την Παιδεία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος σε κοινή συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φερών με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ανάμεσα στα έργα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια της Θάσου και της Ελευθερούπολης. Συγκεκριμένα, προβλέπονται νέες αίθουσες για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λιμένα Θάσου. Το έργο, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου διώροφου κτιρίου με δύο αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους συνολικού εμβαδού 306 τ.μ. που θα περιλαμβάνει ασανσέρ για ΑμεΑ, καθώς και σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η έτερη παρέμβαση αφορά την βελτίωση και αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης. Το έργο, προϋπολογισμού 328.500 ευρώ, αφορά στη βελτίωση και γενική αναβάθμιση του διατηρητέου αρχικού κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με επεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους, όπως αντικατάσταση δαπέδων και κουφωμάτων, θερμομόνωση στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές και οικοδομικές εργασίες, ανακαίνιση του κτιρίου του αύλειου χώρου κτλ.