Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξηγεί τι συμβαίνει με τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών στο ΕΠΑΛ Θάσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πληροφορεί ότι έγινε διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών, ωστόσο κηρύχτηκε άγονος, γι' αυτό και ο δήμος Θάσου επωμίστηκε τα έξοδα-Η μέριμνα της Περιφέρειας για τους γονείς των μαθητών

Απάντηση στην επιστολή την οποία έστειλε στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με την οποία ζητά να καλυφθούν τα έξοδα της μεταφοράς των μαθητών στο παράρτημα του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο από την Περιφέρεια, δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (διαβάστε σχετικά με την επιστολή εδώ).

Ο κ. Μαρκόπουλος παραδέχεται ότι τα εν λόγω έξοδα οφείλει να τα καλύπτει η Περιφέρεια, ωστόσο αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη δέουσα νόμιμη διαδικασία, ήτοι με τον διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο θα οριστούν οι ιδιώτες οι οποίοι θα μεταφέρουν τους μαθητές.

Επί της ουσίας πρόκειται για 10 δρομολόγια ταξί, με τον διαγωνισμό να κηρύσσεται άγονος για τα 9 και να κατοχυρώνεται σε έναν ιδιώτη. Το ίδιο συνέβη και στον συμπληρωματικό διαγωνισμό, ενώ η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημειώνει, επίσης, ότι γονείς των μαθητών δικαιούνται μια αποζημίωση για τη μεταφορά των παιδιών τους στο ΕΠΑΛ η οποία χορηγείται ανά δίμηνο, κάτι που θα γίνει εφάπαξ στο τέλος του χρόνου.