Porto Peramos: Τουρκικό τουριστικό real estate με αφετηρία τη Νέα Πέραμο!

Πώς ο μεγάλος Τουρκικός κατασκευαστικός όμιλος ΜΙΜ μπαίνει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος, υποσχόμενος μία νέα ζωή με ένα σπίτι δίπλα στους Αμμόλοφους, τον «παράδεισο των παραλιών»!

«Porto Peramos. Εδώ είναι το σπίτι σας στην Ελλάδα. Ένα θέρετρο όπου μπορείτε να μείνετε το χειμώνα και το καλοκαίρι. Μόλις 200 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Τουρκίας, στη Νέα Πέραμο, στον πανέμορφο κόλπο της Καβάλας. Μόλις 100 βήματα από τη γαλάζια θάλασσα και τη χρυσή αμμουδιά. Σε αυτό το συγκρότημα οικημάτων, όπου ο λιτός σχεδιασμός σας χαρίζει απλότητα, μπορείτε να επιλέξετε διαμέρισμα με σοφίτα ή με κήπο. Τι θα λέγατε αν σας προσφέραμε μια νέα ζωή κοντά στους Αμμόλοφους, τον παράδεισο των παραλιών;».

Αυτό είναι το κυρίως κείμενο της διαφημιστικής καμπάνιας του Τουρκικού κατασκευαστικού ομίλου ΜΙΜ που μετά από μακρόχρονη δραστηριότητα στο real estate της Δυτικής Τουρκίας «μπαίνει» δυναμικά στην Ευρωπαϊκή αγορά, με πρώτο σταθμό… τη Νέα Πέραμο Καβάλας! Πολλά ακούγονται στην τοπική κτηματομεσιτική αγορά τα τελευταία χρόνια για Τουρκικό ενδιαφέρον για οικήματα στην Ελλάδα και κυρίως τουριστικά ή κοντά στην θάλασσα, ωστόσο το Porto Peramos είναι η πρώτη οργανωμένη κίνηση των γειτόνων στο real estate!

Τα οικήματα της ΜΙΜ στη Νέα Πέραμο

Μέσα από τον ιστότοπο portoperamos.com διαφημίζονται ετοιμοπαράδοτα ανεξάρτητα οικήματα σε συγκρότημα τα οποία διαθέτουν κήπο, μικτή επιφάνεια 88 τ.μ., Σαλόνι+Κουζίνα, Υπνοδωμάτιο, Παιδικό δωμάτιο, Μπάνιο και Βεράντα κήπου. Παράλληλα, διατίθενται και διαμερίσματα με σοφίτα συνολικής μικτής επιφάνειας 105 τ.μ., με Σαλόνι+Κουζίνα, Υπνοδωμάτιο, Παιδικό δωμάτιο, Μπάνιο, Είσοδος+σκάλες και Μπαλκόνι. Μάλιστα, στον ιστότοπο υπάρχει χάρτης με την ακριβή τοποθεσία των διαμερισμάτων στη Νέα Πέραμο.

Η Mim Europe Construction ξεκινά το Ευρωπαϊκό της ταξίδι από τη Νέα Πέραμο!

Η εταιρία ΜΙΜ για την προώθηση του πρότζεκτ έχει πλέον Ελληνικό παράρτημα, αλλά και γραφεία στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην οδό Παλαιολόγου στην Αλεξανδρούπολη.

Αντίστοιχα στον ιστότοπο mimconstruction.eu διαβάζουμε «ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ: Ελλάδα! Το ταξίδι ξεκινά στην Ελλάδα». Παρακάτω, υπάρχει περιγραφή του «Ποιοι είμαστε» όπου αναφέρεται «Η MEC (Mim Europe Construction) είναι μια κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στην περιοχή του Αιγαίου με ένα χαρτοφυλάκιο «ποιοτικών θέρετρων» και «ασφαλών καταλυμάτων». «Για σχεδόν 12 χρόνια έχουμε κατασκευάσει πάνω από 2500 διαμερίσματα στα Δαρδανέλλια! Το όραμά μας: Δεν κατασκευάζουμε μόνο σπίτια-Πετυχαίνουμε νέες ζωές-Διαμορφώνουμε τον οικότοπο των περιοχών που αναλαμβάνουμε-Παράγουμε το αύριο».

Στον ίδιο ιστότοπο υπάρχει το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Emre Ergul, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εμείς, η Mim Europe Construction, βρισκόμαστε εδώ στην Ευρώπη για να δείξουμε τι είμαστε. Είμαστε εδώ στη Βόρεια Ελλάδα. Ξεκινάμε από την Καβάλα. Η Νέα Πέραμος θα αποτελέσει την αφετηρία μας», δίνοντας υπόσχεση για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων τους πιθανότατα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό αναφέρεται στη συνέχεια ότι η Mim Europe Construction, ίδρυσε στις 19 Μαΐου 2017 στην Αττική την Mim Ελλάς. Ο Πασχάλης Σκαρλόπουλος με πλούσια επαγγελματική εμπειρία στον τραπεζικό τομέα διορίστηκε ως διευθυντής της Mim Greece!

 

Τα κίνητρα, η… Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και οι αστρονομικές τιμές σε Μπόντρουμ και Τσεσμέ!

Πολλοί θα αναρωτιούνται πόσο κοστίζει ένα σπίτι της ΜΙΜ στη Νέα Πέραμο και πόσο προσιτό είναι για την Τουρκική αστική τάξη, μεγάλο μέρος της οποίας επιθυμεί διακαώς την απόκτηση χρυσής βίζας για την Ελλάδα, την οποία μάλιστα στις διαφημίσεις τους την παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ως… ιθαγένεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Συγκεκριμένα, σε διαφημιστική καταχώρηση διαβάζουμε στα Τουρκικά πως «Ξεκινώντας από 113 χιλιάδες ευρώ, κάνεις το πρώτο βήμα προς την ιθαγένεια της ΕΕ με μια εξοχική κατοικία…!». Πιο κάτω υπάρχει και δεύτερο κίνητρο για όσους θα ήθελαν μία τουριστική κατοικία σε ένα δημοφιλή προορισμό μέσω ρεπορτάζ του μεγάλου καναλιού της Τουρκίας ΝΤV που αναφέρει: «Ενώ το Bodrum και το Çeşme ξεκινούν σε αστρονομικές τιμές, οι “φθηνές και ποιοτικές διακοπές” στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να είναι πιο δημοφιλείς. Σύμφωνα με τον Turkstat, ο αριθμός των παραθεριστών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σε 921.000!».

Ποια είναι η ΜΙΜ στην Τουρκία

O Τουρκικός κατασκευαστικός όμιλος Mim Proje İnşaat A.Ş. έχει ως έδρα του το Τσανάκαλε της Τουρκίας, όπου και εκεί «τρέχει» τα περισσότερα από τα δεκάδες πρότζεκτς του στον χώρο των κατασκευών και του real estate. Ο όμιλος κατασκευάζει και πουλάει τουριστικά οικήματα σε νεόδμητα οικοδομικά μπλοκ με σύγχρονη σχεδίαση, κήπο και πλήθος ανέσεων, ενώ άλλα πρότζεκτ της εταιρίας προσφέρουν μοντέρνες προτάσεις κύριας οικίας. Συνολικά τα κατασκευαστικά πρότζεκτ της εταιρίας είναι δεκάδες και περιέχουν τουριστικές κατοικίες, μοντέρνες μονοκατοικίες, σύγχρονες πολυκατοικίες, αλλά και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.