Tosca Beach and Bungalows: Το «κρυμμένο διαμάντι» ετοιμάζεται να λάμψει ξανά [φωτογραφίες]

Στα τέλη Απριλίου η Tosca ανοίγει τις πύλες της πλήρως ανανεωμένη-Ξενάγηση στον χώρο ο οποίος αποκτά ξανά την αίγλη του παρελθόντος-Ο Γενικός Διευθυντής της Tosca μιλάει για τις νέες παροχές και για το πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για την παραλία

Μετά από μία ριζική «μεταμόρφωση» τις επόμενες ημέρες η Tosca Beach and Bungalows αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του Απρίλη τις πύλες της τόσο για τους Καβαλιώτες όσο και για τους ξένους τουρίστες οι οποίοι αναμένεται να συρρεύσουν και φέτος στην Καβάλα. Είναι αλήθεια, άλλωστε, πως η Tosca Beach αποτελούσε για δεκαετίες έναν αγαπημένο προορισμό για μπάνιο πολλών Καβαλιωτών και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την πόλη και την ιστορία της.




Ωστόσο η ανάληψή της από τους ιθύνοντες του Ομίλου Μουζενίδη και η ένταξή της στο φιλόδοξο πλάνο της BOMO Hotels αναδεικνύει εκ νέου τη χαμένη λάμψη και αίγλη του διαμαντιού αυτού στις παρυφές της Καβάλας. Λίγες ημέρες πριν η εκ βάθρων ανανεωμένη Tosca λειτουργήσει στο ξεκίνημα της νέας της εποχής, επισκεφθήκαμε τον τόπο αναμνήσεων χιλιάδων Καβαλιωτών, ενθυμούμενοι το πώς ήταν, αλλά και παρακολουθώντας μέσα από μία αναλυτική ξενάγηση το λαμπρό μέλλον της παραλίας και των εγκαταστάσεών της.

Το Rooftop Lounge Restaurant με θέα το απέραντο γαλάζιο

Ήδη από την πρώτη μας επαφή με τον Γενικό Διευθυντή της Tosca Δημήτρη Κοκκάλα στη ρεσεψιόν, το βλέμμα μας κέντρισαν οι πυρετώδεις εργασίες στο κτίριο της παραλίας, όπου στεγαζόταν το εστιατόριο. Ωστόσο, μετά το άνοιγμα της νέας Tosca, τίποτα δε θα θυμίζει την παλιά κατάσταση, αφού πλέον θα υπάρχει ανοιχτό Rooftop Lounge Restaurant και μάλιστα με γυάλινο ασανσέρ το οποίο θα μεταφέρει λουόμενους και επισκέπτες στην οροφή για να γευματίσουν με θέα το απέραντο γαλάζιο.

«Θα δημιουργηθεί Rooftop Lounge Restaurant, θα προσφέρεται φαγητό, αλλά και ποτό, όχι μόνο για τους ενοίκους, αλλά και για όσους ντόπιους το επιθυμούν. Όλες οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα είναι ανοιχτές και για το κοινό. Βεβαίως, από τη στιγμή που υπάρχει μία εκμετάλλευση της παραλίας από τον Όμιλο θα υπάρχει και ένα εισιτήριο εισόδου», μας εξηγεί σχετικά ο κ. Κοκκάλας.

«Οι υπηρεσίες θα είναι αναβαθμισμένες. Πέρυσι υπήρχε ένα εισιτήριο το οποίο κάλυπτε μία ξαπλώστρα και μία ομπρέλα, φέτος όμως θα έχουμε ολοκαίνουργιο εξοπλισμό σε όλη την παραλία και μέσα στο εισιτήριο εισόδου που θα υπάρχει, θα προσφέρουμε τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις: Θα μπορεί κάποιος με ένα εισιτήριο να έχει την ομπρέλα του και συν κάποιο ποτό, αναψυκτικό ή καφέ που θα συμπεριλαμβάνεται στο βασικό εισιτήριο που θα έχουμε.

»Στο δεύτερο επίπεδο εισιτηρίου, θα μπορεί κάποιος να κάνει και χρήση του μπουφέ του εστιατορίου, το all-inclusive που έχουμε εμείς με μεσημεριανό γεύμα και στο τρίτο επίπεδο αν θέλει να κάτσει όλη την ημέρα που θα είναι αρκετά ακριβότερο, να απολαύσει ό,τι θα απολαμβάνουν και οι πελάτες μας.

»Το πρώτο βασικό εισιτήριο θα είναι στα 10 ευρώ με ξαπλώστρα, ομπρέλα και κάποιο ρόφημα. Οι τιμές των τριών διαβαθμισμένων εισιτηρίων αφορούν όσους επιθυμούν να έχουν και τις υπηρεσίες της παραλίας, καθώς για κάποιον που επιθυμεί να γευματίσει ή να δειπνήσει στο Rooftop Lounge Restaurant η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη. Επιπλέον, στον χώρο θα υπάρχει σνακ μπαρ, μαζί με το εστιατόριο, αλλά και μίνι μάρκετ για όποιον θέλει να ψωνίσει οτιδήποτε όσο κάποιος θα βρίσκεται στην παραλία», προσθέτει ο κ. Κοκκάλα αναφερόμενος στις παροχές που μπορεί να έχει κάποιος πλέον στην Tosca.

Η εκ βάθρων ανακαίνιση στα Bungalows

Παρέα με τον κ. Κοκκάλα και μέσα στην υπέροχη φύση με τα πεύκα και ον ανοιξιάτικο ήλιο κατευθυνόμαστε προς τα εκ βάθρων ανανεωμένα Bungalows. Στη διαδρομή, εργάτες όλων των ειδικοτήτων δουλεύουν πυρετωδώς στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε η μονάδα να ανοίξει για τη νέα περίοδο έτοιμη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες της. «Έχει γίνει ριζική ανακαίνιση. Μέχρι σήμερα το ξενοδοχείο διέθετε 97 συνολικά δωμάτια, τα οποία διαβαθμίζονταν σε apartments-δίκλινα και σε σουίτες, ενώ από φέτος ανεβάζουμε την δυναμικότητα στα 125. Υπήρχαν ήδη ανεκμετάλλευτα οικήματα που τα βάζουμε σε λειτουργία. Ούτως ή άλλως σε όλα τα οικήματα έχουμε κάνει ριζική ανακαίνιση, μιλάμε για αναδόμηση ουσιαστικά. Επίσης, θα υπάρχει πλήρες γυμναστήριο για τους πελάτες μας. Ήδη όλοι περιβάλλοντες χώροι του ξενοδοχείου έχουν διαμορφωθεί και θα πάμε σε περαιτέρω διαμόρφωση. Η τάση που υπάρχει, αλλά αυτό που θέλουμε να δώσουμε και στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες μας, είναι το στυλ Μεσογειακού τύπου. Δεχόμαστε φυσικά και παιδιά στα Bungalows, καθώς η πρότασή μας αφορά καθαρά οικογενειακές διακοπές. Εκείνο που δε δεχόμαστε είναι κατοικίδια, είναι πολιτική της εταιρίας», δηλώνει ο κ. Κοκκάλας.

«Επιθυμούμε να είμαστε αξιόπιστοι, και παράλληλα τίμιοι, στο αντίτιμο που πληρώνει κάποιος»

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην ανανεωμένη Tosca μπορεί να κοστίζουν, αλλά πρωτίστως στόχος είναι η αξιοπιστία και η ανταποδοτικότητα του αντιτίμου το οποίο πληρώνει κάποιος για να βρεθεί στην αγαπημένη παραλία. Ο κ. Κοκκάλας μάς εξηγεί σχετικά πως «οποιοσδήποτε θέλει να κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα θα γνωρίζει εκ των προτέρων από την ρεσεψιόν αν υπάρχει ελεύθερη ομπρέλα. Πάμε για μία παροχή υπηρεσιών, όπου το πρώτο που επιθυμούμε είναι να είμαστε αξιόπιστοι και παράλληλα τίμιοι στο αντίτιμο που πληρώνει κανείς για να έχει και αναλόγου επιπέδου υπηρεσίες. Η αλήθεια είναι ότι πάντα θα πρέπει να έχουμε ποσοστό χώρου στην παραλία για τους διαμένοντες και η υπόλοιπη παραλία φυσικά θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Επίσης, θα υπάρχει παιδικά χαρά κοντά στην παραλία που επίσης θα λειτουργήσει».

Η ποσόστωση 80-20% για τους πελάτες του ξενοδοχείου

Απαντώντας στο ερώτημα πολλών για το γεγονός πως δεδομένης της συνεργασίας για φιλοξενία γκρουπ Ρώσων τουριστών για το αν θα μπορεί και κάποιος Έλληνας να διαμένει στα Bungalows εξήγησε: «Υπάρχει περιθώριο ναι, κατά 80% έχουμε τη Ρωσόφωνη, όχι μόνο Ρωσική πελατεία, όπως και όπου η Mouzenidis Group έχει αντιπροσώπους στα Βαλκάνια. Παρόλα αυτά θα υπάρχει ποσοστό διαθεσιμότητας για όποιον άλλον επιθυμεί για ιντερνετικές κρατήσεις μέσα από τις μηχανές αναζήτησης και κρατήσεων. Κρατήσεις πάντως για τη νέα σεζόν ήδη έχουν γίνει».

Η αστεριοποίηση για την Tosca Bungalows

Στη συνέχεια της ξενάγησής μας φτάσαμε στον χώρο με τα διαμερίσματα κυριολεκτικά επάνω από την θάλασσα και μία θέα που κόβει την ανάσα στα μπαλκόνια όπου απλώνεται το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου κάτω από τον Ελληνικό ήλιο. Ο διευθυντής της Tosca μάς εξήγησε πως «στις 29 Απριλίου θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε. Το ξενοδοχείο μας πλέον είναι 4 αστέρων με τις σύγχρονες προδιαγραφές αστεριοποίησης. Οι απαιτήσεις για την αστεριοποίηση έχουν ανέβει και φυσικά σε αυτές προσμετρώνται και η παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών πέραν των καταλυμάτων που προσφέρονται. Οι σουίτες μας είναι 6 με την υπέροχη θέα στη θάλασσα».

«Οι επισκέπτες μας δεν επιθυμούν να ξοδέψουν πολύ ώρα σε ένα λεωφορείο»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έκανε ο κ. Κοκκάλας, η σύμβαση εκμετάλλευσης του χώρου από την Mouzenidis Group είναι για 12 χρόνια, ενώ η λειτουργία των Bungalows θα είναι εποχιακή, αρχικά από τον Μάιο έως τις αρχές Οκτωβρίου με απώτερο στόχο, όμως, την επιμήκυνση της σεζόν. Όσον αφορά τις φετινές πτήσεις από Ρωσία, ο κ. Κοκκάλας υποστήριξε πως σίγουροι είναι οι δύο προορισμοί, Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και ενδεχομένως να υποδεχθούμε και γκρουπ από άλλες Ρωσικές πόλεις με κάποια πτήση τσάρτερ. Πρόσθεσε, δε, πως «το καλό με την Καβάλα -που αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις- είναι ότι δεν έχει μεγάλη απόσταση το αεροδρόμιο από το ξενοδοχείο, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους πελάτες που έρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Δεν επιθυμούν να ξοδέψουν πολύ ώρα σε ένα λεωφορείο».

Η οικονομική διάσταση της επένδυσης στην τοπική κοινωνία

Η μεγάλη επένδυση, βέβαια, στην Τόσκα η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 με την ανάληψη της εκμετάλλευσης από τον Όμιλο Μουζενίδη θα αποτελέσει και μία μεγάλη ανάσα για την τοπική κοινωνία, καθώς για τις πολύμηνες εργασίες ανακαίνισης και ριζικής αναμόρφωσης όλου του χώρου απασχολήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό εργαζόμενοι από την Καβάλα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα και στο προσωπικό που θα στελεχώσει το ξενοδοχείο και τις άλλες υπηρεσίες των εγκαταστάσεων θα προτιμηθεί σε ποσοστό 70% προσωπικό από την Καβάλα. Συνολικά, δε, με τη λειτουργία της ανανεωμένης Τόσκα θα απασχολούνται σε μόνιμη βάση περί τους 60 εργαζόμενους.

Ο Γενικός Διευθυντής της Tosca Δημήτρης Κοκκάλας

Το μεγάλο επενδυτικό πλάνο της BOMO Hotels στην Ελλάδα

Αναλύοντας το γενικότερο επενδυτικό πλάνο της BOMO Hotels μέσω της οποίας ο Όμιλος Μουζενίδη «μπήκε» και στην Τόσκα, μας εξήγησε πως αυτό το διάστημα τρέχει ταυτόχρονα ένα τεράστιο επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης, αναβάθμισης και επαναλειτουργίας διαφόρων ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά μας ανέφερε πως μέσα από τον Όμιλο θα ανακαινιστούν και θα λειτουργήσουν ξενοδοχεία στα Χανιά, στη Γλυφάδα και στη Λεπτοκαρυά, ενώ θα δημιουργηθεί και μία νέα ξενοδοχειακή μονάδα στον Κάλαμο Αττικής.