Θάσος: Αναμένοντας το καυτό «βρετανικό καλοκαίρι» από… αέρος!

Αποκαλύπτοντας όλη την τουριστική δράση της Thomas Cook στη Θάσο, μια εταιρία η οποία ενώνει το νησί με τις μεγαλύτερες Βρετανικές πόλεις και προτείνει στους πελάτες της από μπάνιο στη θάλασσα μέχρι καταδύσεις και βόλτα με... άλογο

Μπορεί η Καβάλα να αναμένει τη «Ρωσική άνοιξη» με το άνοιγμα της ανανεωμένης Tosca υπό την διεύθυνση της BOMO Hotels Groups (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) και το ξεκίνημα των πτήσεων από την Μόσχα που θα φέρει χιλιάδες Ρωσόφωνους τουρίστες στην πόλη, αλλά την ίδια ώρα η Θάσος προετοιμάζεται να ζήσει ένα καυτό «Βρετανικό καλοκαίρι»!

Πολλά ακούστηκαν για την «απόβαση» της παγκοσμίου φήμης εταιρίας στον τομέα του Τουρισμού Thomas Cook, ωστόσο για πρώτη φορά η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ παρουσιάζει όλη την δραστηριότητα της εταιρίας που αφορά την Θάσο και που φέρνει μαζί της δεκάδες πτήσεις από τις μεγάλες Αγγλικές πόλεις και χιλιάδες Άγγλους τουρίστες από τις αρχές Μαΐου έως και τα… πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη!

Στην έρευνα της «ΝΕ» παρουσιάζεται το πρόγραμμα πτήσεων που οργανώνει η εταιρία με προορισμό την Θάσο, η παρουσίαση του νησιού μέσα από τα sites του Ομίλου, αλλά και το «μπάσιμο» της Thomas Cook -μέσω ενός παγκόσμιου ξενοδοχειακού δικτύου υπό την σκέπη της- και στη Θάσο!

H απευθείας σύνδεση της Θάσου με το Λονδίνο

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί ήδη στον ιστότοπο της εταιρίας Thomas Cook για τη Θάσο (δείτε σχετικά εδώ) συνολικά 20 απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου για το αεροδρόμιο της Καβάλας και έπειτα για Θάσο αναμένονται φέτος το καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα, οι πτήσεις από Λονδίνο για Καβάλα/Θάσο θα είναι μία την εβδομάδα, με την πρώτη να αναμένεται να αφιχθεί στις 18 Μαΐου 2018 και την τελευταία στις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Μέσα από τη σελίδα της εταιρίας δίνεται η δυνατότητα για απευθείας κράτηση θέσης για κάποια από τις πτήσεις, ενώ οι τιμές ποικίλουν ξεκινώντας από 43 αγγλικές λίρες, ήτοι 49,4 ευρώ και φτάνοντας στην περίοδο αιχμής τον μήνα Αύγουστο στις 184 λίρες, ήτοι 211,6 ευρώ, πάντα για την οικονομική θέση.

Οι πτήσεις από Μάντσεστερ για Θάσο

Η Thomas Cook ωστόσο δεν έμεινε εκεί, καθώς έχει ανακοινωθεί ήδη και πρόγραμμα πτήσεων από το Μάντσεστερ προς Καβάλα/Θάσο για το φετινό καλοκαίρι. Και σε αυτήν την περίπτωση αναμένονται φέτος συνολικά 20 απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ για το αεροδρόμιο της Καβάλας και έπειτα για Θάσο, με το πρόγραμμα να αναφέρει μία πτήση την εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση οι πτήσεις από Μάντσεστερ ξεκινούν στις 4 Μαΐου 2018, ενώ το τελευταίο αεροπλάνο θα πετάξει για Καβάλα στις 14 Σεπτεμβρίου 2018. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση μέσα από την σελίδα της εταιρίας δίνεται η δυνατότητα για απευθείας κράτηση θέσης για κάποια από τις πτήσεις, ενώ οι τιμές ποικίλουν ξεκινώντας από 58 αγγλικές λίρες, ήτοι 66,7 ευρώ, ενώ σε αυτήν την περίπτωση οι ακριβότερες πτήσεις προσδιορίζονται για τον μήνα Ιούλιο φτάνοντας στις 130 λίρες, ήτοι 149,6 ευρώ φυσικά στην οικονομική θέση.

Οι πτήσεις δε, από την Βρετανία διαρκούν περίπου 3,5 ώρες με την Thomas Cook να περιγράφει στο site της: «Με μόλις 3,5 ώρες πτήσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύντομα θα βρεθείτε κάτω από τον ήλιο αυτού του πανέμορφου ελληνικού νησιού. Με ζεστά, καθαρά νερά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Θάσος είναι ιδανική για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα, καθώς και για ιστιοπλοΐα και καταδύσεις». Ωστόσο, η εταιρία δε μένει στο τετριμμένο μότο του «ήλιος και θάλασσα» αναλύοντας μία-μία τις υπόλοιπες δραστηριότητες και ομορφιές που μπορεί ο Βρετανός να απολαύσει στο νησί.

Το ξενοδοχείο της θυγατρικής της Thomas Cook-Ποια είναι η SENTIDO Hotels & Resorts

Η εταιρία δε, έχει αναλυτική αναφορά για τη Θάσο, από το πού μπορεί να μείνει κανείς μέχρι τις δραστηριότητες τις οποίες μπορεί να απολαύσει, τις παραλίες στις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το μπάνιο του, αλλά και τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι στη διαμονή προτείνεται μεταξύ άλλων το Sentido Thassos Imperial Resort στη Σκάλα Ραχωνίου, το οποίο βρίσκεται κάτω από τη σκέπη της Thomas Cook η οποία διαθέτει στη δύναμή της αρκετά ξενοδοχεία στην Ελλάδα με το διακριτικό Sentido.

Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της θυγατρικής εταιρίας της Thomas Cook Group: «Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν δημιουργήθηκε η SENTIDO Hotels & Resorts, η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχειακών εταιρειών franchise που δεσμεύτηκε να προσφέρει την καλύτερη διαμονή και την πιο εντυπωσιακή εμπειρία στους καλεσμένους της. Υπερήφανο μέλος του Thomas Cook Group, το “νεογέννητο” SENTIDO Group αποτελείται από 17 ξενοδοχεία και 2 κρουαζιερόπλοια που προσφέρουν μοναδικές διακοπές “για όλες τις αισθήσεις”. Με την πάροδο των χρόνων, περισσότερα ξενοδοχεία από την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία συμμετείχαν στην οικογένεια SENTIDO. Πλέον η παγκόσμια εμβέλεια της SENTIDO αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε 68 ξενοδοχεία SENTIDO σε 13 χώρες που προσφέρουν ένα εκπληκτικό συναίσθημα!». Μεταξύ των… Μεσογειακών σταθμών της SENTIDO είναι η Τουρκία με την Αττάλεια, η Ιταλία, η Σαρδηνία αλλά και η Ελλάδα με 13 συνολικά ξενοδοχεία στη δύναμη της. Μάλιστα, η τελευταία φετινή προσθήκη είναι το ξενοδοχείο Olympus Riviera στις ακτές της Κατερίνης.

Οι προτάσεις της Thomas Cook για τη Θάσο

Η Thomas Cook επιθυμώντας να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο διακοπών ως μία «αξέχαστη εμπειρία», δε μένει μόνο στο να προτείνει κάποιο ξενοδοχείο του δυναμικού της, αλλά παραθέτει και τις κύριες δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να επιλέξει στη Θάσο. Αναπάντεχα, ως πρώτη πρόταση έρχεται η επίσκεψη στο εργαστήριο κεραμικής-κεραμοποιίας του Κωστή στη νότια Θάσο, «ενός ανθρώπου που συνεχίζει με υπερηφάνεια μια παράδοση οικογενειακής κεραμικής που εκτείνεται πάνω από 3.000 χρόνια!».

Δεύτερη έρχεται η «Απόδραση στη Χρυσή Ακτή», η οποία «περήφανα διατηρεί τον τίτλο της μεγαλύτερης παραλίας της Θάσου», έπειτα προτείνεται μία επίσκεψη στους ελαιώνες του Γιώργου Σωτηρέλη, ένα μπάνιο στην «Paradise Beach», μία βόλτα στην παραλία ή το βουνό με άλογο στο Ραχώνι, ενώ οι προτάσεις κλείνουν με επισκέψεις στο Μοναστήρι του Αρχάγγελου στην Αλική και στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαίο Θέατρο του Λιμένα.

Αν για κάτι μπορεί κάποιος να ψέξει τους εντυπωσιακά οργανωμένους Βρετανούς, είναι το γεγονός πως παραδόξως λείπει από τα προτεινόμενα η υπέροχη Γκιόλα!