Χτύπησαν «κόκκινο» οι δράσεις για τη Λευκή Νύχτα της Καβάλας

Οι φετινές δράσεις θα απλωθούν σε όλο το κέντρο της πόλης και θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους-Αναμένονται επισκέπτες και από όμορους Νομούς

Η αντίστροφη μέτρηση για την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 και τη διοργάνωση της 5ης κατά σειρά Λευκής Νύχτας στην Καβάλα ξεκίνησε, με τους διοργανωτές να έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη, αλλά και τη δυναμική της διοργάνωσης να έχει εκτοξευτεί στα ύψη, καθώς φέτος, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης 31 εκδηλώσεις και δράσεις.

«Είναι μια γιορτή η οποία ζωντανεύει την πόλη μας. Μια ευκαιρία να γελάσει το χειλάκι μας και μια ελπίδα να κερδίσουν και οι έμποροι της Καβάλας», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Απριλίου 2018, με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο να προσθέτει ότι «για να συντελείται η 5η κατά σειρά Λευκή Νύχτα σημαίνει ότι οι τέσσερις προηγούμενες είχαν επιτυχία. Είναι ένας θεσμός που θα στηρίζεται από όλους κι όσο πετυχαίνει θα αναπαράγει αισιοδοξία στην τοπική αγορά. Η ακτινοβολία της ξεπερνά τα όρια του δήμου και της Καβάλας. Ευχόμαστε να ξεπεράσει σε επιτυχία τις προηγούμενες», με τους διοργανωτές να επιβεβαιώνουν το παραπάνω, καθώς και φέτος αναμένονται επισκέπτες από όμορους Νομούς.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε λόγο για μια διοργάνωση η οποία προβάλει την Καβάλα όχι μόνο στην Περιφέρεια, αλλά και ευρύτερα, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, δήλωσε ότι «η Λευκή Νύχτα κάθε χρόνο βελτιώνεται και μπορεί να γίνει ακόμα πιο ελκυστική με περισσότερα δρώμενα στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης ευχαρίστησε τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την προβολή της δράσης, καθώς και τον δήμο, τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, την Τροχαία Καβάλας, τους χορηγούς (Τρία Έψιλον, ELFE AE, Energean Oil and Gas) και την εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΗ η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι της διοργάνωσης και προβολής, λέγοντας ότι «έχει φτάσει σε καλό επίπεδο, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα θα γίνει ακόμη πιο ορατό και από τους επισκέπτες όμορων Νομών, αλλά και από τους Βαλκάνιους επισκέπτες».

«Η φετινή Λευκή Νύχτα θα έχει τις περισσότερες δράσεις από κάθε άλλη χρονιά, συγκεκριμένα 31 συνολικά, ενώ στο μουσικό μέρος, σημαντικό ρόλο θα παίξουν το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου η οποία θα δώσει το κάτι παραπάνω στην εκδήλωση», ανέφερε ο κ. Λεμονίδης.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι κατά τη Λευκή Νύχτα τα εμπορικά καταστήματα θα πουλάνε τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ η συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης είναι δεδομένη, καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν ετοιμάσει τις δικές τους δράσεις, κυρίως μουσικές.

Από την πλευρά της ΑΝΑΔΡΑΣΗ, ο υπεύθυνος της εταιρίας Μπάμπης Ηλιάδης έκανε λόγο για μια εκδήλωση η οποία θα δώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Energean Oil and Gas Σωτήρης Χιωτάκης εκτίμησε ότι «η Λευκή Νύχτα ενισχύει τόσο το τουριστικό όσο και το πολιτιστικό προφίλ της Καβάλας».